Karen Rose: Érints meg

, by Kristina

    A fülszövegből egy részt emelnék csak ki igazán, méghozzá az utolsó mondatot :)

"Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, az írónő majd minden könyve bestseller, olvasói világszerte lelkesen várják az újabb torokszorítóan izgalmas regényeket."

      Ehhez nem is tudok mást hozzá fűzni, csak bólogatni, amíg meg nem fájdul a nyakam. Meg vagyok döbbenve, hogy molyon is csak 66 ember olvasta eddig. Nagyon sokan lemaradtak erről, az igazi remekműről. Ez az a könyv, ahol nem csak az olvasási élményem lett maximum pontos, rengeteg csillaggal, hanem bátran, azt is kimerem jelenteni, hogy azoknak is tetszene, akik eddig nem mertek romantikus krimit a kezükbe venni. 
     A könyvről már napok óta írok jegyzeteket, lassan haladtam, mert amikor befejeztem az olvasást, egy olyan állapotba jutottam, amikor csak néztem magam elé, néha pislogtam, és másra nem voltam képes, nemhogy nekiüljek és értékeljem. Mi tettem másnap, amikor már lehiggadtam, és összeszedtem magam? Újraolvastam.
     A legjobb lenne persze, ha az elején kezdeném. :) Nem ez volt az első könyv, amit Karen Rose-tól a kezembe vettem. Először befejeztem a Vartanian sorozatát, igaz, ez a könyv körülbelül 4 évvel hamarabb játszódik, mint a Halj meg értem, de a magyar kiadások nem sorba jelentek meg. 

"– Bocsásson meg. Megint igazságtalan voltam magával. Azt hittem… – kényelmetlen érzésekkel vonta meg a vállát. – Azt hittem, hogy lenéz. 
– Nos, nem néztem le – mondta Tess komolyan. – Sosem nézném le. 
A harag, a zavarodottság és a megbántottság eltűnt, és a beálló csöndben egyre jobban tudatosult bennük, hogy valami történt közöttük. 
– Köszönöm. 
– Ha már itt tartunk, tetszik a fürdőszobája. Tess szája mosolyra húzódott. – A gumikacsás tapéta nagyon ötletes. 
Aidan érezte, hogy elvörösödik. 
– A házat örököltem. Néha vigyázok az unokahúgaimra és unokaöcséimre. Nekik tetszik, ezért megtartottam."
     Az írónőt, még azért is szeretem, mert a könyveiben a már másik könyvekből megismert karaktereket is szerepelteti. Ez nálam általában plusz pontot jelent, főleg ha nem egy sorozat kötetében teszi ezt. A viszont látás (olvasás) öröme, főleg ha megszerettem az előző könyvekben a szereplőt, felér egy olyan érzéssel, mint mikor találkozom egy régi baráttal, akit nagyon szerettem, de anno el kellett válnunk például a suli, költözés miatt.
    Sok a brutális gyilkosság, elég színes leírással, ami, bevallom engem nem zavar, hozzá vagyok már szokva, de néha még én is meg tudtam döbbenni. Sőt kell az a kis borzongás, ami körül tudja lengni a hangulatom, egy kis józan ész soha nem árt, felráz a minden napok szürkeségéből. Persze én ettől nem érzem magam vérszomjasnak, ááá, nem, dehogy, viszont előtűnt egy új énem, akiről eddig nem is tudtam. Méghozzá az, amelyik részvétet érez. És Tessnek elég sok dolog kijutott ebben a történetben. Nem is emlékszem, hogy találkoztam e már olyan főszereplőnővel, akinél a sírást nem gyengeségnek tekintettem volna. Mert Tess esetében kellett, hogy megmutassa, ő is egy érző lény, és hogy olykor a gyengeség kimutatása még nagyobb belső erő bizonyítéka. Az eddig olvasott Karen Rose könyvek közül Tess az a női karakter, sőt általában véve is ő az, aki a lelkem legmélyére is hatott. Sőt nekem az egész könyv ilyen.

"Tess letakarta kezével a telefont. 
– El tudnál vinni munkába menet? Aidan bólintott. 
– Persze. 
– Tess?! – dübörgött Vito hangja. – Egy férfival vagy? 
Tess felsóhajtott. Akárhány éves is, még mindig Vito kishúga, és ők mindannyian az apjuk gyerekei, akár tetszik nekik, akár nem. 
– Igen, Vito. 
– Nemcsak elhoz ide – mordult fel Vito –, ha nem szépen bejön, és bemutatkozik nekem. 
Tess megint felsóhajtott. 
– Igenis, Vito. Akkor egy óra múlva találkozunk. – Letette, és megvonta a vállát. – Van kedved találkozni a bátyámmal? 
Aidan szeme tettetett riadtan kerekedett el. 
– Bántani fog? 
– Szerintem nem. Igazából sosem verte meg egyik udvarlómat sem. Mondjuk Phillipnek beverte az orrát, annyira, hogy vérzett is."


     Aidant, bevallom a legelején utáltam, szinte csikorgattam a fogam, hogy miért pont egy ilyen balféket akar párosítani az én szeretett Tess-emel. Aztán "megismertem közelebbről" és bevallom, megszerettem, nem annyira, mint Vitót a Halj meg értem-ből, de közel került ő is. Könnyű abba a hibába esni, hogy első "ránézésre" ítéletet mondunk, pedig valljuk be, általában ezzel sokat tévedünk. Aidan egy igazi birtoklós hím, és én ezt szeretem a férfiakban.

     Lassan összeilleszkednek a kirakós darabkái, egész végig nem tudod meg, hogy ki az igazi gyilkos, én bevallom minden egyes személyre egy-egy pillanatban rányomtam a bűnös bélyeget, majd fejcsóválva jöttem rá, hogy túl hamar akartam az okosat játszani, és kideríteni a tettes/tettesek kilétét.

"– Tess, a macskád a mosdókagylóban van. 
Tess lustán az oldalára fordult, és Aidanre nézett, aki a fürdőszobában, a mosdó előtt állt. Aidan Reagan még mindig meztelen volt, és csuromvíz, mert most zuhanyozott le, és jó volt korán reggel erre a látványra ébredni. 
– Nyisd ki a csapot. Inni szeretne. 
– Azt hittem, a macskák nem szeretik a vizet. 
– Ő igen."
    Szóval ez a könyv Tessel és Aidannel a főszerepben egy nagyon izgalmas krimi, végig tömve feszült pillanatokkal, amelyeket, vagy maga a gyilkos, a nyomozás, vagy a két főhős közötti erotikus hangulat vált ki, és forrósítja meg a könyv oldalait. Ami leginkább jellemzi az a fordulatok. Több szál indul el a könyvben, de nem lehet eltéveszteni őket, briliánsan vannak egymásba szőve a történetek, a múlt megismerése és a jelen történései, sok a szereplő, és mindnek van egyénisége. Ahogyan alakul a történet kiderül egy-egy családi dolog, láthatjuk az igaz testvéri szeretetet megnyilvánulni, Tess és Vito, majd Aidan és Rachel között, és mind a két kapcsolat más dolgok miatt kovácsolódik szorosabbra, ugyan akkor mégis ugyan az az indítója.
    Ami számomra megdöbbentő, az a töménytelen mennyiségű gyűlölet, amelyet a gyilkos érez Tess iránt.

Ha a bejegyzésem nem győzött meg, arról, hogy adj egy esélyt a könyvnek, akkor olvasd el a kedvenc idézeteimet, igyekeztem spoilermeneteseket választani:

Értékelésem: 5/5


Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2010.
Sorozat: Romantic Suspense 5. rész
Eredeti cím:  (You Can't Hide)

3 comments:

Zsani said...

Jelentem teljes mértékben meg lettem győzve! Kívánságlista ezennel nő. Már csak ki kellene fogni egy jó kis akciót:)

Kristina said...

:) Ennek nagyon örülök! :) Reméljük, hogy hamarosan megint akciózni lesz kedvük! :)

Szabina said...

Nekem nagyon tetszett! :)))