Keddi Kívánságlistám (8.)...

, by Kristina

...ezúttal tényleg kedden. :D 
  Az második Keddi Kívánságlistám azért volt szerdán, mert késtem vele, ugyebár olvasás miatt teljesen átadtam magam a könyvnek, így nem tudtam, hogy a keddből szerda lett (már nem is tudom, hogy akkor mit is...*most megnézi*... á megvan) mivel a Citrom és osztrigát olvastam. Majd két héttel ezelőtt úgy döntöttem, hogy várok vele egy hetet, végül szerdán meggondoltam magam, így megint szerdán írtam meg. De most KEDDen van a Keddi Kívánságlista (ha a héten esik a hó, akkor az az én hibám lesz. :))
   Remélem, hogy tetszeni fog a mai felvágott:

1. Rebecca Hamilton: Az öröklétű lány - The Forever Girl
Kiadó: IPC
Sorozat: Forever Girl 1. része
Várható megjelenés: 2013.03.19.

Tartalom:
A wicca Sophia Parsons egy Sziklás-hegységben fekvő kisvárosban él. A közösség kitaszítottjaként tengeti mindennapjait: az emberek kerülik, mert kapcsolatot feltételeznek közte és néhány megoldatlan gyilkossági ügy között. Sophia egyetlen vágya, hogy megszabaduljon a fejében duruzsoló zajtól. Ennek érdekében ártatlan bűbájhoz folyamodik, és elvégzi vallása egyik szertartását, aminek következtében az alapzaj suttogó hangokká változik. Amikor már végképp úgy véli, hogy kezd elmenni az esze, őrületéhez különös társak szegődnek, akik ráadásul veszélyesek. Az egyikük Charles, akibe Sophia maradék józansága ellenére beleszeret. A férfinak köszönhetően egy sokkal rejtélyesebb valóság tárul fel előtte, mint amiben valaha hinni mert. Ebben a világban a túlélés érdekében tilos kérdéseket feltenni, és illik kitérni a halhatatlanok útjából. Ám ő már réges-régen átlépte a határt… 

Miért kell nekem?
Aki olvasta a tartalmat, annak nem hiszem, hogy sok magyarázatra van szüksége, miért is szeretném én olvasni ezt a könyvet.  Engem vonz az ilyen mindent és semmi eláruló fülszöveg, meg persze az is, hogy egy kis csiribá-csiribú wicca cucc is van benne, meg egy relatív tilos szerelmi viszony(?), a gyilkosságokról már nem is tegyek említést, mostanában szeretek "vérben fürödni" (ne tessék félreérteni, csak a thriller könyvekre utaltam ezzel).

2. Tiffany Reisz: A Szirén
Kiadó: Egmont
Sorozat: Eredendő bűnösök 1.
Megjelenés: 2013. április 02.

Tartalom:
Ez a világ a férfiaké, de egy nő van legfelül. 
Nora Sutherlin erotikus regényeiről híres és hírhedt – és van egy titka, amelyet túl sokan tudnak ahhoz, hogy ne kerüljön napvilágra. Nora legújabb kézirata más, mint az eddigiek: komolyabb, mélyebb, személyesebb – és Nora biztos benne, hogy meghozza számára az áttörést… De vajon lehet-e együtt dolgozni a kimért, karót nyelt angol szerkesztővel, Zachary Eastonnal? Hiszen ő mondja ki az utolsó szót, de maximalizmusa felháborítja Norát. Zach-et Nora szabados életmódja kergeti az őrületbe – és a tény, hogy egyre inkább vonzódik ehhez a nyílt, mégis titokzatos nőhöz. 
Nora azt hitte, mindent tud arról, milyen, amikor az ember a saját határait feszegeti. De abban a világban, ahol a szenvedély maga a fájdalom, soha semmi sem ilyen egyszerű. 
Ki lehet az a férfi, aki öt év távlatából is irányítani képes a nő minden gondolatát? És egyáltalán: ki is Nora Sutherlin valójában? Képes lesz-e valaha önmagának megválaszolni ezt a kérdést? 

„A legjobb erotikus regények vagy a hátadon hagynak karmolás nyomokat, vagy a szívedet törik össze. A szirén mindkettőt megteszi – bárcsak én írtam volna!” 
Scarlett Parrish, a By the Book szerzője 

„Provokatív, okos és lefegyverzően őszinte. A szirén teljesen felpörget, és arra kényszerít, hogy még többet akarj belőle.” 
Emma Petersen, a Reign of Pleasure szerzője 

„Káprázatosak, pusztítóak, bűnösségükben is vonzóak – Reisz ért ahhoz, hogy olyan felejthetetlen karaktereket írjon, akiket szívesen ismernénk meg – vagy bújnánk a bőrükbe. A szirén egy csábító, könyv a könyvben történet, amely egyszerre lebilincsel és megsebez, egészen addig, hogy szinte fájó vágyat érzel, hogy újabb és újabb fejezeteken keresztül kövesd Nora Sutherlin és az őt körülvevő férfiak történetét.” 
Miranda Baker, a Bottoms Up és a Soloplay című könyvek írója 

„A szirén egy energikus, megigéző történet, amely arra emlékeztet mindnyájunkat, hogy meg kell vizsgálnunk, kik is vagyunk valójában. Tiffany Reisz szembesít bennünket azzal a bonyolult személyiséggel, amely mindenkiben a felszín alatt bujkál.” 
Cassandra Car, a Talk to Me szerzője 

„Merész, kifinomult és irodalmi értéket képvisel… éppen olyan, amilyennek egy jó erotikus regénynek lennie kell.” 
Kitty Thomas, a Tender Mercies írója 


Miért kell nekem?
Ha a fülszöveg nem is csábított volna el, a hozzá íródott ajánlások már annál inkább. Mivel az Egmont adja ki, van egy olyan érzésem, hogy ez nem csak egy felszínes kis limonádé lesz. :)

3. Tiffany Reisz: Az angyal
Kiadó: Egmont
Sorozat: Eredendő bűnösök 2.
Tervezett megjelenés: 2013. április 30.

Tartalom:
Egyetlen menekülőszó sem védheti meg a szívet. 
A hírhedt erotikus regények szerzője, a profi domina, Nora Sutherlin valami olyasmit tesz, ami egyáltalán nem vall rá: bujkál, mégpedig luxuskörülmények között. Házigazdája, a vagyonos és gátlástalan Griffin Fiske boldog, hogy vendégül láthatja Norát vidéki birtokán, különösen pedig annak örül, hogy megismerheti Nora társát, a fiatal, tapasztalatlan és angyali szépségű Michaelt. 
Nora pártfogoltja titokzatos, de nem annyira, mint Søren, a nő egykori és mindenkori szeretője. Vajon lelepleződik ez az izgalmas, lelki és testi sebekkel tarkított viszony? Ki az a nő, aki folyton Søren körül legyeskedik? És miért nyomoz a pap után? Milyen titkokat leplez Michael? Vajon fiatalsága elég csábító lesz-e ahhoz, hogy Nora ne térjen vissza régi szeretőjéhez? Legyőzi-e a fájdalmat a szerelem? 


Miért kell nekem?
Most elárulom nektek, a nagy titkot... sorozatfüggő vagyok. Ha lehet maradjon négyszemközt. Hát most kicsit húzogatom a szám, mert arra számítottam, hogy minden résznek külön története és főszereplője lesz, de nem ám. Ez nem egy Buja sorozat, kezdem azt hinni, hogy ezzel nagy fába vágom a fejszém, mert egy amolyan élethű erotikus, domina történettel találkoztam. Majd kiderül, hogy mi sül ki belőle. Reméljük a legjobbakat.

4. Tiffany Reisz: A herceg
Kiadó: Egmont
Sorozat: Eredendő bűnösök 3.
Megjelenés: 2013. május 15.

Tartalom:
Nora Sutherlint két, vagyonnal és szenvedéllyel csábító világ hívogatja… és bármelyiket is választja, ez lesz élete legnehezebb döntése. 
Hacsak valaki nem dönt helyette… 
Wes Railey Nora vágyainak legszelídebb, mégis legőrjítőbb tárgya, akit nem tud elfelejteni. Fiatal. Jóképű. Nemesi vér csörgedezik az ereiben. Amikor Kentucky-ban hosszú idő után újra összetalálkoznak, most Nora van Wes világában. Azonban a hírhedt New York-i domina nem kifejezetten az a szenvelgő déli szépség, és Nora hiába vágyik arra, hogy beilleszkedjen új környezetébe. De vajon Søren – Nora gazdája, szeretője – elengedi-e valaha is a nőt? 
De mi történik, ha a domina elhagyja birodalmát? Milyen kibogozhatatlan kötelék fűzi össze Kingsley-t és Sørent? Képes lesz-e Kingsley ésszerűen dönteni, ha megfenyegetik? Szembe tud nézni a múlt árnyaival? 

Miért kell nekem?
Erre válaszoltam már az előző két pontban. -.-

u.i.: Nagyon remélem, hogy jó lesz a sorozat vége, mert eddig egy könyv fülszövegében sem találkoztam kétszer ugyan azzal a pasival, vagyis ez a nő fogyasztja ám rendesen a pasikat.


5. Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege
Kiadó: Ulpius ház
Sorozat: Halhatatlanok alkonyat után 8.(?)
Megjelenés: 2013. (Ha még hiszünk a mesékben)

Szösszenet:
Vajon a szörny el tudja csábítani a szépséget? És képes lesz-e a nő szeretni őt?

Miért kell nekem?
Cole rajongó vagyok, igaz, hogy még két magyarul megjelent könyvvel le vagyok maradva, de nézzétek el nekem, félek elkezdeni, mert annyi rémhírt hallottam már arról, hogy kedvenc valkűrömet - Nix-t hány módon fordították már idiótának. (Tudom, ma egy kicsit gonosz vagyok.)  
Ami meg azt illeti, hogy melyik könyv is ez pontosan, nem tudom. A 8. kellene hogy legyen, vagyis a Deep Kiss of Winter, de nekem a cím miatt mégis a Pleasure of Dark Prince jut róla eszembe. Hát majd kiderül... :)

6. Virna DePaul: Rossz testvérrel ágyba bújni
Kiadó: Ulpius ház
Tervezett megjelenés: 2013.

Tartalom:
Melina Parker-t ismét dobják, így az ágyban tapasztalatlan lány gyerekkori barátjához, Max-hez fordul segítségért, hogy megtanulja, miként lehet vadmacska a hálószobában. 
Ám egy éjszaka más ágyába téved, és véletlenül Max ikertestvérétől, Rhys-től vesz szenvedélyes leckét.

Miért kell nekem?
Az van, hogy az igazat megmondva nekem már ez nem kell, de hát ha valakit még érdekel. Kicsit már piszkálja csőröm, hogy ennyi erotikus könyv van ígérgetve az Ulpius oldalán, de még egyet sem láttam belőlük kész, papír formában. 

6 comments:

Mel said...

Klassz könyvek, az a sorozat engem is érdekel. Azt hiszem sürgősen böngésznem kell utánuk! :)
Van egy trilógia, kissé Fifty szagú, de jól hangzik.
(Tara Sue Me: The Submissive, The Dominant, Training ) Bár még csak az első jelent meg, és az is e-bookban Amcsiban, ha jól tudom.

Kristina said...

Nem tudom, nekem már lassan kezd a könyököm is kijönni a domináns-alárendelt téma, pedig nem sokat olvastam ilyet. Most Maya Banks-hez van kedvem, nagyon sárom a KGI sorozatát magyarul. :)

Majd meglátom, hogy a Reisz sorozat milyen, mert elég gyanús, hogy inkább erotikus, mint romantikus. Lehet az a baj, hogy inkább monogám típus vagyok, az már sok, ha a csajt össze vissza fektetik minden részben. :D

Mel said...

Na igen, én Maya Banks Vénuszdombi meséitől kissé besokalltam. Az, hogy a két pasi egyszerre mászott rá...
De teszek még egy próbát vele, ajánlottad az Édes megadást el is olvasom hamarosan.
A szürke óta nem nagyon olvastam ilyen sztorit és a Crossfire-rel is el vagyok maradva.
Nagyon tetszenek a kívánságlistáid! :)

Kristina said...

Nekem az Édes megadás tetszett, de ott is van egy kisebb jelenet az édeshármasból, csak szólok. Nekem az a könyv tetszett, egy egyszerű kis erotikus románc, de legalább van valami története.
A Crossfire második része nekem szenvedés volt, de mégsem pontoztam le annyira, érdekel, hogy mi sül ki a harmadik részből...

Angi said...

Reisz sorozata (bár én csak részleteket olvastam az első könyvből) közel sem olyan, mint az 50 és társai, szerintem. Valahogy mélyebbnek, tabukat feszegetőbbnek tűnt.

Kristina said...

Személy szerint nem is akarok 50-hez hasonló könyvet olvasni, már akkor a hajam tépem, ha úgy harangoznak be egy könyvet.
Szeretem az erotikus irodalmat, de attól még ugye nem minden az 50 körül forog, nem James találta fel a műfajt.
A Reisz sorozat, pedig biztosan "tabukat feszegető", alig várom, mivel szeretem a határaim feszegetni. :) Érdekel, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz a vége, plusz pont, hogy tiginek tetszett. Mivel az Egmont adja ki, úgy vélem hogy nem egy egyszerű nesze neked erotikus ponyva.