Keddi Kívánságlistám (9.)

, by Kristina

Hihetetlen, de ezen a héten az első két könyv kivételével az erotika dominál... Adjon már ki valaki, valami sportos romantikát az ég szerelmére...
...avagy, egy dühös blogger Keddi Kívánságlistája:

1. Gillian Flynn: Holtodiglan
Kiadó: Alexandra
Eredeti cím: Girl Gone
Műfaj: pszicho-thriller
Megjelenés: Megjelent

Tartalom:
Egy meleg nyári reggelen a Missouri állambeli North Carthage-ben Nick és Amy Dunne ötödik házassági évfordulójára készülődik. A romantikus reggeli után a jóképű Nick okos és csodaszép felesége eltűnik. Nickre egyre nagyobb nyomás nehezedik a rendőrség, a média, valamint a lányukért elvakultan rajongó szülők részéről. Nick pedig valamiért folyamatosan hazudik és különösen viselkedik: furcsán ködösít és láthatólag megkeseredett - de valóban gyilkos? Amy naplója és Nick elbeszélése egy szépen induló, ám fokozatosan megromló kapcsolat klausztrofób, nyomasztó világába nyújt betekintést. A kérdés csupán az, ha nem Nick a tettes, akkor hová és miért tűnt el a szépséges feleség? És vajon mit rejt az ezüstpapírba csomagolt doboz a gardrób hátuljában?

"Leleményes és alattomos thriller... Miközben a cselekmény egyre vadabb fordulatokat vesz, a szöveg egyben szellemes és okos kommentárja is a férfi-női kapcsolatok ingatag hatalmi viszonyainak, és megmutatja, hogy sokszor hatalmasabb erők játékszerei vagyunk." (Entertainment Weekly)

Miért kell?

Véletlen figyeltem fel rá az Alexandra facebook oldalán, mint amit olyan könyvként reklámoztak, amely "Cindy Crowfordnak is nagyon tetszett". (Nem azért kell nekem is a könyv, csak épp erre figyeltem fel először, ugyan is az ő fitnesz programjára szenvedek hetek óta. :))
 Majd amint elolvastam a tartalmat és főleg, amikor Goodreasen utána néztem és megláttam, hogy Goodreads Choice Awards 2012-t 27.502 szavazattal nyerte, már tudtam, hogy ez a könyv kihagyhatatlan lesz az idei beszerzéseknél.

2. Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Kiadó: Atheneum
Eredeti cím: Wildflower Hill
Műfaj: Romantikus
Megjelenés: 2013. (Hamarosan)

Tartalom: 
Emma, a londoni balett gyönyörű és sikeres balerinája egy nap súlyos térdsérülést szenved. Ígéretes pályafutásának váratlanul vége szakad, szerelmi élete romokban, álmai szertefoszlanak. Menekülni szeretne a sorsa elől, ha kell, egészen a világ végéig. Egy titokzatos nagymamai örökség azonban mindent megváltoztat, és Emmát a zajos nagyvárosi életből egy varázslatos és ismeretlen földi édenkertbe repíti, ahol minden másképp van. Ami ott várja, az gyönyörű és rémisztő is egyben. Szenvedélyes szerelmek, sötét titkok és kegyetlen hazugságok szövevényes hálója, amit a családja generációkon át hordozott. És egy síron túli üzenet, ami felforgatja az életét, és erőt ad az újrakezdéshez. Megörökölhetőek a titkok? És a fájdalom? Átadhatja egy anya a lányának a boldogságot vagy akár a szerelmet? Megható, érzéki és egzotikus romantika a vérbeli női regények kedvelőinek. 
Kimberley Freeman Londonban született, majd 3 évesen családjával Ausztráliába költözött. Díjnyertes gyerekkönyveinek, történelmi- és fantasy regényeinek kiterjedt rajongótábora van számos országban. Családnevét anyai nagymamája tiszteletére vette fel, izgalmas bestsellereinek különleges hősnőit is ő ihlette. Két gyermek édesanyja, jelenleg a Queenslandi Egyetem lektora. 

Miért kell? 
Eléggé sejtelmes a tartalom, ahhoz, hogy érdekeljen, plusz megcsillant a szemem amikor azt olvastam, hogy egy volt balerina a főszereplő. Imádom a könyveket, amikor a tánccal foglalkoznak, még ha ez csak pár oldal erejéig is lesz csak. Romantikára van szükségem, nagyon sokra, remélem, hogy legalább feleannyira jó a könyv, mint a reményeim szerint. :)

3. Julie kenner: Forró rabság
Kiadó: Atheneum
Eredeti cím: Release Me
Sorozat: Stark trilógia 1. része
Műfaj: Erotikus
Megjelenés: 2013. (megjelent)

Tartalom:

A Stark-trilógia első része
Egy férfi, aki mások szenvedélyével játszik… 
Egy nő, aki belemegy a játékba, de nagy árat kér érte… 

Damien Stark sportolóból lett milliárdos, akinek nem sokan mernek nemet mondani. 

Nikki Fairchild az egyetlen nő, aki felkorbácsolja a szenvedélyét. 

Milyen titkokat rejteget Niki, az egykori szépségkirálynő? 
És milyen démonok üldözök Starkot? 
Ki bírja tovább ezt a kíméletlen játékot?

Miután elkezdtem olvasni:
4 fejezet után fel is adtam. Majd folytatom, de eddig ez a véleményem: ITT olvasd el.


  





4. Julie Kenner: Édes rabság
Kiadó: Atheneum
Eredeti cím: Claim Me
Sorozat: Stark trilógia 2. része
Műfaj: Erotikus
Külföldi megjelenés: 2013. szeptember 30. 





5. Julie Kenner: Örök rabság
Kiadó: Atheneum
Eredeti cím: Compelete Me
Sorozat: Stark trilógia 2. része
Műfaj: Erotikus
Külföldi megjelenés: 2013. december 02.


Megjegyzés:
A sorozat még érdekelne is, ha biztos lehetnék benne, hogy a magyar kiadások is a külföldi kiadások megjelenését követik majd (vagyis ne éveket várjunk rá). 
Igen, kissé bosszant, hogy a Hokisok sorozatra ennyit kell várni...




Azok akik még nem untak rá az erotikus könyvek megjelenését ígérgető hírekre, azok olvassák tovább... 

6. Monica Murphy: Heti csaj
Eredeti cím: One Week Girlfriend 
Sorozat: Drew + Fable
Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj: Erotika
Megjelenés:

Tartalom:
Átmenetiség. Ezzel a szóval jellemezhetném az életemet az utóbbi néhány évben. Átmenetileg dolgozom, amíg meg nem szabadulok innen. Átmenetileg a kisöcsém anyukája vagyok, mivel anyánk szart sem törődik velünk. És átmeneti csajszi vagyok, mert könnyen megkaphat bárki. Legalábbis a pletyka szerint. 

Most éppen Drew Callahan átmeneti csaja vagyok. Ő az egyetemi futballcsapat sztárja, és körülrajongják. Gyönyörű és édes srác – és rejtőzködőbb, mint én. Ő vezetett be engem ebbe a hamis világba, ahol láthatóan ki nem állhatnak engem. És ahol mindenki akar tőle valamit. Bár az egyetlen dolog, amit, úgy tűnik, ő akar, az… 

Én vagyok. 

Már nem tudom, mit higgyek. Csak azt tudom, hogy Drew-nak szüksége van rám. És én mellette akarok lenni. 

Mindörökké.


Megjegyzés:
Örülök, hogy megmaradt az eredeti borító, vagyis reménykedek benne, hogy ez nem csak ideiglenes. 
Kicsik kezd már a könyökömön kijönni a sok ígérgetés az erotikus könyvekre, hol ott eddig még egyet sem látok belőlük. Így elérem lassan azt a szintet, hogy akarom én a könyvet, csak épp nehéz a pozitív hozzáállás, hogy tényleg olvashatom majd idén magyarul.

7. Sheyla Black & Lexi Blake: Rabul ejtett szűz
Eredeti cím: Their Virgin Captive
Sorozat: Masters of Ménage 1. rész
Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj: Erotika
Megjelenés:

Tartalom:
Gavin és fivérei, Slade és Dex beleszeret a férfi új titkárnőjébe, a gyönyörű Hannah Craigbe. Az olajvállalat vezetői tudják, időt kell adniuk a lánynak, hogy jobban megismerhesse őket, mielőtt kiválasztja közülük azt, aki elcsábítja. 


Egy veszélyes alak zaklatni kezdi a kisvárosi szépséget, és a testvérek összefognak, hogy megvédjék a lányt – elrejtik egy világtól elzárt helyen. És a fiúk képtelenek elfojtani izzó vágyukat… Míg Slade és Dex szívesen megosztoznának Hannah-n, Gavint tragikus múltja elszakítja a testvéreitől, akik remélik, hogy lány nem csupán viszontszereti őket, de talán a fivérük is visszatalál hozzájuk. 



Miután legyőzik a lány kezdeti aggodalmait, a három férfi földöntúli gyönyörökben részesíti Hannah-t, rajongásuk feloldja minden gátlását. Ám a boldogságot rettegés váltja fel, amikor a zaklató a lányra talál… 

Megjegyzés: 
Mivel egy sorozatról van szó, nem igazán reménykedek abban, hogy mindegyik részét olvashatjuk is magyarul. 
Lásd: még a Kenyon, Cole és Showalter sorozatait sem adják ki folyamatosan. De ha mégis, akkor meg óriási hibákkal, kezdve a nevek fordításától a ferdítésekig... :/

U.I.: Remélem nem tiportam szét senki lelkivilágát, csak épp keddenként elkap a kisördög és ami a szívemen az ezentúl a számon. ;)

1 comments:

Mel said...

Klassz a lista, majdnem mindegyik felkeltette az érdekődésem. :) A Rabul ejtett szűz eléggé a Vénuszdombi mesékre hajaz... lehet hogy az írók újragondolták a sztorit. :)