L. Marie Adeline: S.E.C.R.E.T. - A titkos társaság

, by Kristina

Tartalom:

Férje halála óta Cassie Robichaud magányosan és szomorúan tölti mindennapjait. Napközben felszolgálóként dolgozik a New Orleans-i Café Rose-ban, esténként pedig egyedül tér haza üres lakásába. Ám az élete örökre megváltozik, amikor a kezébe kerül egy különös kis jegyzetfüzet, amit egy titokzatos nő felejtett a kávézóban. Egyre jobban magával ragadják a füzet lapjain rejtőző szókimondó vallomások, és a notesz végül elvezeti a S.E.C.R.E.T. nevű különös társasághoz, amelynek célja, hogy valóra váltsa a nők legtitkosabb erotikus fantáziáit. 

Cassie hamarosan egy izgalmas utazás kellős közepén találja magát. Tíz mámorító kaland vár rá szívdöglesztő férfiakkal, akik felébresztik benne a szenvedélyt, és olyan élményekkel ajándékozzák meg, amilyenekben sosem volt része korábban. Az átéltek hatására egyre felszabadultabbá és magabiztosabbá válik, és végre arra is el tudja szánni magát, hogy igazán élni kezdjen. 
Mámorító, felszabadító és szenvedélyes. A S.E.C.R.E.T. egy olyan világot tár fel előtted, ahol a legtitkosabb fantáziáid is valóra válnak!


A könyv és én: 
 Amikor júniusban gyakorlat után benéztem egy itteni könyvkereskedésbe, erre a könyvre esett először a pillantásom, de az eladó is a kérdésemre, hogy mit is ajánlana a felnőtt irodalomból, ezt a könyvet adta a kezembe. Miután hazaértem, és megláttam, hogy magyarul is kiadják, tudtam, hogy jól választottam, mert persze szeretek előre olvasni, hogy tudjanak az olvasóim miből válogatni. ;)
 Hetekig olvastam ugyan, először, mert az elején elkövettem azt a katasztrofális hülyeséget, hogy beleolvastam az utolsó oldalakba. Ez a könyv is olyan, hogy nem szabad előre lelőni a poént, ezért kérlek titeket várjátok ki a végét! :) Majd most, hogy lassan 2 hete hazajöttem időm sincs olvasni, így miután magába szippantott a történet, akkor sem olvashattam, ha nagyon akartam. 

Röviden a történetről:
 Cassie az elején tényleg egy átlagos, életunt 35 éves nő, aki lassan beleolvad a mindennapok szürkeségébe. Dolgozik, hazamegy a macskájához, alszik, és minden egyes napja lassan ilyen unalmassá válik. Egy nap, mégis más lesz, mint a többi, mert egy kis jegyzetfüzetet talál a kávézóban. Pár oldalba beleolvasva már tudja, hogy egy különleges nő titkos naplóbejegyzéseibe kukkantott bele.
Mindig is hiányzott az életéből a szenvedély, önbizalomhiányban szenved, de mindenek előtt, eddig soha nem mert az életén változtatni.
A naplónak köszönhetően a S.E.C.R.E.T. nevű titkos társaság felkeresi és ajánlatot tesz, ha a 10 pontot, ami 10 fantáziából áll elfogadja és teljesíti, akkor a társaság tagjává válhat ő is.
A társaság tagjait arról lehet felismerni, hogy egy karkötőt viselnek, amelyről 10 darab medál csüng. Minden egyes fantázia teljesítése után megkapja a medálokat, vagyis minden lépés egy-egy fantáziát takar, mondhatni 10 különleges szexuális kalandot. 
A 10 lépés, amitől egy nő kiteljesedik a következőket jelenti:
1. Megadás
2. Bátorság
3.  Bizalom
4. Nagylelkűség
5. Vakmerőség
6. Önbizalom
7. Kíváncsiság
8. Merészség
9. Lelkesedés
10. Választás

Mitől érdekes a könyv?
New Orleans
 Nem találkoztam még hasonlóval sem eddig, így nem volt olyan érzésem, hogy egy sablonra íródott történetet olvasok. 
 Újszerű és izgalmas volt, de főleg kiszámíthatatlan. Minden fejezet egy különleges lépés Cassie-nek, hogy megtalálja az igazi önmagát. Cassie változik, és érződik oldalakról oldalakra, hogy hogyan hatnak rá a feladatok, amiket a társaság  előkészített számára.
 New Orleans városáról, mától már nem csak Kenyon paranormális szereplői, vagy a The Originals tévésorozat jut majd eszembe, hanem a S.E.C.R.E.T. nevű társaság is.

Miért egyedi a történet?
 Egy nőről szól, akinek teljesülnek titkos szexuális vágyai. Aki kiteljesedik, és azzá válik, akivé mindig is szeretett volna. Szabaddá, széppé, és igazi nővé.
Nem arról szól, hogy minden fejezetben 

Miért nem igazi romantikus? 
 Nem arról szól, hogy egy nő egyetlen férfival hogyan találja meg a szenvedélyt. Hanem arról, hogy egyetlen nő, hogyan találja meg önmagát, a saját teste iránti szeretet és hogyan teljesíti ki szexualitását.
 Romantikus lehet abból a szempontból, hogy vannak benne romantikus pillanatok, de az igazi szerelem férfi és nő között a könyv nagy részében hiányzik. Hiszen, hogyan szerethet egy nő mást, ha még magát sem szereti?

Mennyire erotikus?
A fantáziáktól érdekes lesz, viszont akik hozzászoktak a nagy részletességhez, azok talán csalódottak lesznek, mint én is. Hiányosnak és kidolgozatlannak tűntek a szexjelenetek, vagy csak a fáradtságtól nem jött át a túlfűtött érzékiség. Vagyis határozottan nem Maya Banks stílusban íródtak.

Sorozat?
A Goodreads szerint, sajnos igen, és bár érdekel a folytatás, mert biztosan izgalmas lesz, de az a helyzet, hogy szerint feleslegesen lesz túlbonyolítva.

Ajánlom?
IGEN! Attól, hogy nem falrengető erotikus könyv, még érdekes, de leginkább emlékezetes!


Magyarul kiadta: Libri
Kiadás éve: 2013. 
Eredeti cím: S.E.C.R.E.T.
Sorozat: Secret 1. része

0 comments: