Lisa Kleypas: Bűvölj el alkonyatkor

, by Kristina

Fülszöveg:
A férfi mindent megtestesít, amit a lány korábban kerülni akart.
Poppy Hathaway imádja a nem szokványos családját, ám szokásos állapotokra vágyik. Sorsa arra kényszeríti, hogy találkozzon Harry Rutledge-dzsal, a titokzatos szállodatulajdonossal és feltalálóval, kinek vagyona és befolyása van, élete pedig titkos és veszélyes.
Harrynek egyedül csak rá volt szüksége…
Harry mindenre hajlandó volt, hogy megszerezze magának Poppyt – egyedül a szívét nem akarja feltárni. Egész életében távol tartotta magától a világot… de az éles eszű, fondorlatos Poppy azt követeli, hogy minden létező módon a felesége lehessen. Kettejükben a vágy mégis fokozódik, ám ellenség ólálkodik a sötétben. Most, ha Harry maga mellett akarja tartani Poppyt, igazi szövetséget kell kötniük test és lélek között, egyszer s mindenkorra …

* * * 

A különleges karakterek, az élménygazdag történetek, a sok vicces, romantikus és szenvedélyes pillanatok teszik felejthetetlenné a Hathaway sorozat minden részét. 
Lisa Kleypas a történelmi romantikus műfajban kiemelkedően jó regényeket ír, az én toplistáimon is mindig előkelő helyen szerepel. 
Számomra az a legfontosabb, hogy szórakoztató legyen egy könyv, kikapcsoljon, mégis Kleypas képes elérni azt, hogy olvasás közben ne létezzen más, csak az ő világa. Imádom azt az érzést, amikor azon kapom magam, hogy az egész arcom kezd zsibbadni, mert percek óta 1000 wattos mosollyal olvasok, szeretem, amikor hangosan felnevetek, vagy bamba távolba révedő tekintettel bámulok a semmibe, csak azért, mert még a romantikus pillanatok is tökéletesek, egyszóval nem túl sziruposak és nem is gagyik. 

"Megbotlott, mivel alig volt erő a térdében. Harry gyors reflexmozdulattal elkapta, és újra magához vonta. 
- Csak nyugodtan. 
Poppy hallotta, ahogy a férfi halkan elneveti magát.
- Az én hibám. Túl hevesen csókoltalak, és talán nem kellett volna.
- Igazad van - mondta, hirtelen előbukkanó humorérzékével. - Meg kellene, hogy szidjalak... talán pofon kellene vágjalak, vagy valami ilyesmit... mi a szokásos reakció azoktól a nőktől, akiket így letámadsz?
- Biztatnak, hogy próbáljam meg újra - kísérelte meg Harry előadni olyan meggyőző módon, hogy Poppy akaratlanul is elmosolyodott."

A történetről

"Ha egy Hathaway botrányt okozott, igencsak megadta a módját." - És ez az idézet tökéletesen jellemzi drága Poppy könyvét.
Sokszor eszembe jutott, hogy ez egy kifordított tündérmese, csak épp a tündérek nélkül.

A szereplőkről

Poppy a kedvenc karaktereim egyike, aki okos, vicces és bámulatosan hű, sokat fecseg, sőt inkább azt kellene mondanom, hogy rengeteget. Ami nem is lenne gond, ha nem a tudomány és azok a dolgok lennének a kedvenc témái, amit a 19. századi nemesség szerint egy hölgytől nem elvárt, vagyis helytelen viselkedés. 
Hanry nem csak intelligens, de van benne csöppnyi önző gonoszság is, amit én nagyon imádtam, mert végre valami más, amitől teljesen egyedi főhőssé vált. Furfangos és előrelátó, de hát  Hathaweyek miatt ez kicsit nehezebben megy, hiszen náluk nincs kiszámíthatatlanabb és összetartóbb család.

"- A meséket szórakozásból kell olvasni - mondta Harry - És nem azért, hogy tanácsot kapjunk belőlük az élethez." 

Szokásos káosz jellemzi azokat a jeleneteket, ahol az egész család jelen van. Szeretem, amikor egymást cukkolják, de főleg, amikor a férfiak kakaskodnak egymással. Szegény Hanry-nek is volt alkalma megtapasztalni Cam, Merripen és Leo védelmező természetét, de a kedvenceim a család hölgy tagjai, vagyis hiszen talpraesettek, és kiállnak magukért.
A szálloda személyzete is kivette a részét a cselekmény bonyolításában, és mit ne mondjak, hát sokszor csaltak mosolyt az arcomra. 

A könyvről

Üdítő volt az őszinteség, a játékosság és az, hogy bizony voltak váratlan helyzetek.
Tényleg csak ajánlani tudom, mert nem csak szórakoztató, de ráadásul nagyon könnyű elveszni a történetben. A szereplőket ismerve, tudni lehet, hogy káoszra lehet számítani, és meglepő váratlan fordulatokra. A társaság szabályaira fittyet hányó család talán a legimádnivalóbb a Bridgerton és a Malory család mellett. :)
Most mondhatnám, hogy a sorozat legjobb része, mert végül is ebben a pillanatban így is érzem. De mivel, még hátra van Leo és Beatrix története, még várok ezzel a kijelntéssel, az biztos, hogy igazi élmény volt a 2013-as évben. 
De ami a legfontosabb szerintem, ebben a pillanatban az az, hogy NEM LEHET ÍGY BEFEJEZNI EGY KÖNYVET? HÁT HOGY A FENÉBE BÍRJAM KI, AMÍG MEGJELENIK LEO KÖNYVE? Még szerencse, hogy hamarosan megjelenik a folytatás.


A könyvet köszönöm a Book&walk e-könyv áruháznak. 

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2013.
Eredeti cím: Tempt Me at Twilight
Sorozat: Hathaweyek 3. része

0 comments: