Gail McHugh: Ütközés

, by Kristina

Fülszöveg:
Egy elmulasztott első találkozás…
Majd egy második esély…
Emily Coopernek nemrég halt meg az édesanyja. Próbálja feldolgozni gyászát, s mivel befejezte főiskolai tanulmányait, úgy dönt, New Yorkba költözik, hogy új életet kezdjen.
Dillon Parkernek megvannak a maga titkai, ám mindent elkövet, hogy enyhítse Emily bánatát. Tisztában van vele, hogy képtelen a lány nélkül élni. Kedves, figyelmes és gondoskodó vele, megvan benne mindaz, amire Emily egy férfiban vágyik.
Ám a lány megismeri Gavin Blake-et, a gazdag és hírhedt, veszélyesen elbűvölő playboyt. Emily önmaga előtt is próbálja tagadni fellobbanó vonzalmát, de Mr. Magas Sötét Jóképűt nem olyan fából faragták, hogy könnyedén elengedje a lányt. Saját múltbéli fájdalmán túllépve semmi nem állíthatja meg Gavint, hogy elnyerje Emily szívét.
Ez a váratlan találkozás arra készteti Emilyt, hogy átértékelje korábbi döntéseit, és új választásokkal szembesül, amelyek régi barátságokat dönthetnek romba, szíveket törhetnek össze, és örökre megváltoztatják az életét…

A könyv és én

Ki vagyok borulva, és te jó ég, milyen régen írtam ilyen érzelmi hatások alatt értékelést, szóval elnézést kérek, hogy ha egy kicsit túl nyersen fejezem ki a bennem kavargó gondolatokat, de néha szükségszerű egy kis pezsgés a blogra is.

Olivia
Hogy Oliviát idézzem: "- A… jó… büdös… picsába!"

És teljes mértékben egyet kell értenem a nővel, pontosan ezek a szavak hagyták el az én ajkaim is, amikor az utolsó oldalra értem. Utáltam, tényleg így nagybetűvel meg minden, és mégis tetszett, mert nem hagyott nyugodni egy pillanatig sem. Végre egy könyv, ami kirángatott a szürke hétköznapok unalmából. Ha hiszitek, ha nem, szinte az elejétől kezdve szidtam a szereplőket, a tetteiket, hogy túl sok volt a bűntatudat, a végén már az írónőt és saját magam is, hogy megint bedőltem a hörcsög énemnek. Ez a könyv, ez,…EZ egy frontális ütközés volt az érzelmeimre.

"…A végzet meg az utak, amiken elindulhatunk. Az egész olyan, mint egy hatalmas puzzle. A végére minden darab a helyére kerül."

Utálom a szerelmi háromszögekről szóló könyveket, mert érzelmileg teljesen kiborítanak és ha akarom, ha nem, általában megkedvelem az egyik ellenfelet és akkor kénytelen vagyok szurkolni neki, ezzel együtt pedig garantáltan szenvedek is a szereplővel, meg örülök, amikor boldog és így tovább. De attól még utálom, hogy ennyire kiborít, és kényszeresen nem tudom abbahagyni az olvasását, ha már egyszer berántott.

Maga a szöveg és a megfogalmazás hagy némi kivetnivalót maga után, de ha ettől eltekintünk, akkor egy szenvedélyes és forrongó érzelmi káoszban találjuk magunkat a könyvnek köszönhetően. 
A romantikus műfaj legtöbb elemeit tartalmazza: a vicces beszólásokat, rengeteg drámát, megmagyarázhatatlanul ostoba és irracionális lépéseket, az abszolút klisés fordulatokat, és az érzelmi kavalkádot, amitől dühöngeni fog az olvasó, majd ámulatba esik és a legvégén azonnal akarni fogja a folytatást.

A történetről

A fülszövegből már kiderül, hogy bizony ez is egy olyan könyv, amikor a lány választás elé kerül. 
Emily
Emily családjából már csak a nővére maradt meg, aki az ország másik felében él, édesapjuk elhagyta 5 éves korában, az édesanyja mellrákban halt meg. Oliviához, a legjobb barátnőjéhez költözik New York városába, ahol pincérnőként dolgozik, miközben tanári állást keres. 
Dillonnal a főiskola alatt ismerkedett meg, és távkapcsolatban éltek, a fiúnak nem sikerült meggyőznie, hogy inkább vele lakjon együtt, de persze továbbra is győzködi Emilyt, hogy költözzön hozzá. Érzelmileg sakkban tartja a lányt, amit sajnos ő nem vesz észre és minden elhisz neki, hiába győzködi Olivia az ellenkezőjéről. 
Gavin és Emily között megismerkedésük pillanattól érzéki szikrák pattognak, de mit tehetnek, ha a lány foglalt és nem szeretne feladni egy biztos pontot az életében? Nem bízik Gavinben, akiről csak azt tudja, hogy egy igazi nőcsábász. Vagy mégis?
Tudom, hogy a világon nem egy nő él érzelmi sokk miatt egy kapcsoltban, így akár tanulságosnak is fel lehet fogni valamilyen szinten a történetet. 

"-Nem tudom megoldani helyetted az életed, bármennyire szeretném. Csak egy tanácsot adhatok. Tedd azt, amit a szíved diktál!"

A szereplőkről

Gavin
 Mr. Magas, Sötét, Dögös Macsó nem más, mint Gavin Blake. Aki apró darabokra törte volna a szívem, ha hagyom neki. A pasi életem legszebb szerelmi vallomását adta elő, és ezzel tökéletesen rávilágított arra, hogy ilyen férfi bizony csak a könyvekben létezik. Maga a karakter nem sokszor kapta meg a lehetőséget arra, hogy boldog legyen, ennek ellenére szerintem az olvasók 99% neki fog szurkolni, hogy ő szerezze meg a lányt.
 Emily, ha szabad ezt mondanom olyan lány, akit néhányszor, még én is megtéptem volna, pedig tudjátok, hogy milyen kedves és szerény vagyok (vagy csak ezzel áltatom magam). Egy villogó feliratú táblát kellene a szeme elé szerelni, de talán még akkor sem venné észre a nyilvánvaló dolgokat. Nem mondanám, hogy boldog élete lett volna, hiszen az apja elhagyta, az anyja meghalt, mindeközben olyan pasit talált magának, aki érzelmi terror alatt tartja, de ezt sajnos nem ismeri fel időben.
 Dillon egy idegesítő baromarc, akit egy sötét sikátorban intéznék el legszívesebben és még könyörületet sem éreznék közben. Ennyit róla, mert csak nyomdafestéket nem tűrő szavakkal tudnám jellemezni.
A mellékszereplők mindegyikét kedveltem, Oliviát, Travort, Fallont, szórakoztató volt a jelenlétük, szerintem ők hozták a fényt a történetbe a jelenlétükkel, valamint azzal, hogy egyedül ők bizonyultak épeszűnek . 

Ezen a linken megrendelheted 2+1-es akción.

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2013.
Eredeti cím: Collide
Sorozat: Ütközés 1. rész

Az olvasás lehetőségét köszönöm a kiadónak.

3 comments:

Unknown said...

Mikorra varhato a folytatas?

Kristina said...

Azt én is szeretném tudni. :)

Unknown said...

Még mindig nem lehet tudni, h mikor jön ki a folytatás?