Vendégbloggert avatok!

, by Kristina

Hónapok óta keresgélek és válogatok a vendégblogger jelöltek között, mert szeretnék egy kis pluszt hozni a blogra. Nincs sok időm minden nap az én kis oldalammal foglalkozni, mostanában sajnos még olvasni sem. Így nagyon megörültem, amikor a napokban megtaláltam a megfelelő személyt. 
Nagyon kritikus voltam e téren, az első amire figyeltem, hogy hasonló legyen az ízlésünk a könyves műfajok terén, legyenek közös kedvenceink (írók és könyvek egyaránt), tudjunk könyvekről beszélgetni, de a legfontosabb az volt, hogy a kritikáival vegyen meg engem is és legyen kedvem az ajánlóinak köszönhetően könyvet választani. 

Helló Mindenkinek! J

Claretha vagyok, és Kristina kérésére néha majd én is felbukkanok az oldalon, mint vendégblogger. Mit is lehet tudni rólam? A hétköznapokban nagyon realista lány vagyok, aki mindig két lábbal áll a földön. Az ismerőseim elmondása alapján enyhén kontrollmániás vagyok, és szeretek mindent egy jól kigondolt terv alapján végigvinni.

Ezzel szemben, vagy éppen ezért, a könyvekben abszolút a romantika felé fordul az érdeklődésem. Itt kiélem az énem csajos, laza részét, amelyiket inkább a szíve, mint az esze irányítja. J

Emellett fontos, hogy tudok nagyon nyers véleményt nyilvánítani, ha valami nem tetszik. Nem olyan típusú ember vagyok, aki pátyolgatja mások lelkét. Jobb szeretem az őszinteséget, persze kulturált formában tálalva. Viszont, ha valakit megkedvelek, akkor a mellett teljes mellszélességgel állok ki. J

És akkor jöjjön néhány örök kedvencem…

A sok kedvelt szerző VIP szekciója szerény személyemnek:

- Egyik legjobban szeretett írónőm Jane Austen. Szeretem a regényeiben megjelenő iróniát, és azt, hogy szembemenve a kora követelményeivel, az ő hősnői mindig erkölcsileg erősek, és korukat meghazudtolóan intelligensek, és önállóak.

- A történelmi romantikus regények koronázatlan királynője számomra Celeste Bradley és Julia Quinn. Imádom a műveikben megjelenő, olykor fanyar, de mindig rendkívül erőteljes humort.
Nalini Singh

- Az Adult fantasy-paranormális regények írói közül szerintem Sherrilyn Kenyon, Nalini Singh, J.R. Ward, Jeanine Frost, Genna Showalter és Larissa Ione magaslik ki a teljesítményével.

- A kortárs Adult regények szerzői közül nagyon szeretem: Alice Clayton, Jennifer Cruise, Jennifer Probst, Julie James, Katie Fforde és Nora Roberts műveit.

- A kortárs New Adult szerzők közül mindig elolvasom: Tammy Falkner, Tamara Webber, Penelope Douglas, Monica Murphy, Jay Crownover, Jamie McGuire, Jasinda Wilder, J.A. Redmerski, Cora Cormack, Chelsea M. Cameron és Addison Moore regényeit.

- A disztópikus New Adult regények írói közül abszolút kedvenc: Paige Weaver.

Colleen Hoover
- A kortárs Young Adult szerzők közül: Colleen Hoover, Gayle Forman, Katie McGarry, Leiner Laura, Sarah Dessen és Simone Elkeles a kedvenceim.

- A Young Adult fantasy-paranormális szerzők közül: Benina, Jennifer Estep, Joss Stirling, Libba Bray, J.K. Rowling, Jonathan Stroud, Shannon Messenger a kedvenceim.

- A disztópikus Young Adult szerők közül: Julianna Baggott, Kemese Fanni, Marie Lu és Veronica Roth regényeit mindig elolvasom.


Hát, azt hiszem ennyi. De persze, mivel rengeteget olvasok, előfordulhat, hogy valaki kimaradt, és biztos, hogy a lista még bővülni fog. J

Remélem, szeretni fogjátok majd a bejegyzéseimet, üdv.: Claretha J

2 comments:

DhesiX said...

Üdvözlégy! :D

ohhh kíváncsian várom a kenyon, singh, ione, és frost értékeléseket ;)

Oh és ha már Jennifer Estep ott van a YA-k közt, az elemental assassin UF-je nagyon jó ;) Szóval ha még nem kezdtél bele akkor hajrá :))

Claretha said...

Remélem, tetszenek majd az értékeléseim, még új vagyok ebben a dologban :)

Az Elemental Assassin-ját még nem olvastam, de akkor felveszem a listámra :)