Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

, by Kristina

„Csak ​egyszer lehetsz fiatal és ostoba.
Alessa még életében nem hallott ekkora baromságot.”
Alessa Trentini mindig követi a szabályokat, vagy legalábbis úgy tűnik. A Conti család egy bizonyos tagjának azonban valahogy mindig sikerül felébresztenie a benne szunnyadó lázadót, és közben meg is védi minden bajtól, de attól a katyvasztól, amibe a bátyja miatt kerül, még Adriano sem mentheti meg.
Háborúban egyetlen nő sincs biztonságban, ha a keze által bármelyik család feljebb juthat a maffia ranglétráján.
Adriano Contit felőrli a kényszer, hogy mindenkinek megfeleljen, és hamarosan apja, Riley oldalán találja magát, aki felesége halálát felhasználva próbál magasabbra törni. A vér még a Szervezetnél is előrébb való. Adriano számára csak egyetlen biztos pont marad ebben a háborúban, mégpedig Alessa Trentini, de most talán kénytelen végignézni, ahogyan egy másik férfié lesz.
A Szervezet családjai között még soha nem volt olyan nagy a széthúzás, mint most. Ahogy fokozatosan mindenkit magával ragad a saját bosszúvágya, hamarosan vér árasztja el az utcákat, és mind több ember hal meg. Egyetlen módja van az életben maradásnak: mocskosan kell játszani. Még akkor is, ha ezáltal minden elpusztul.Akinek az előző rész végén még kicsit kuszának tűnt a chicago-i maffiacsaládok szövevényes hálózata, az már ebben a könyvben biztosan átlátja ki melyik családnak a feje, ki-kit szeretne föld alatt látni, vagy épp az ágyában. Főleg, hogy egyre kevesebben vannak, hiszen ebben a háborúban csak a legjobb taktikával játszók, legerősebbek és legvakmerőbbek maradnak életben.

Az írónő továbbra is hozza a formáját. A szerelem központi szerepet kap, sokkal jobban, mint az előző részben, viszont a főszereplőkre sokkal nehezebb út vár.
Mocskos, kemény és kicsit sem könyörületes világ ez. Mégis a rosszfiúk között is van olyan akinek van szíve. És pont ez miatt szeretem igazán Bethany Krist, mindig rámutat arra, hogy sok mindent el kell viselnünk, de olykor megéri minden csepp szenvedés, hogy a végén esélyünk legyen a boldogságra.

Ezt a történetet korábban már kétszer olvastam, de most a magyar fordítással lopta be magát igazán a szívembe. :) Ilyet pedig ritkán szoktam mondani.

Adriano és Alessa egy iskolába jártak, ezért közelebbi kapcsolatba is kerültek és barátságukból sokkal több lett. Pedig veszélyes minen pillanat, amit együtt töltenek, sőt idővel egyre veszélyesebb lesz, mert a családok között egyre nagyobb szakadék tátong.

Több éves titkos kapcsolatuk lassan lehet, hogy véget kell érjen. Mindkét családot hatalomra éhes férfiak vezetik, akik csak a saját vágyaik érdeklik. Adriano mindig is vigyázott a lányra. Sőt amíg a Trentini család feje élt, addig a szerelmeseknek sem kellett annyi veszélyes szembenézniük.

Alessa és Adriano kapcsolata gyönyörű, végig szurkoltam nekik. Ám az út nagyon kanyargós és sok fájdalommal kell szembenézniük, amíg esélyük lesz egy közös élet reményére.
Akár modern Rómeo és Júlia történetnek is nevezhetném, de azt azért elárulom, hogy itt egyik szerelmes sem hal meg a könyv végén. Szerencsére. :D


Eredeti cím: Reckless & Ruined, 2015
Sorozat: A chicagói maffiaháború, 2. rész
Fordító: Császár László
Oldalszám: 464


Második részével folytatódik Bethany-Kris A chicagói maffiaháború sorozata, melyben tovább dúl a szervezeten belüli harc a hatalomért és újabb fiatal szerelmesek találnak egymásra. Ezúttal Alessa Trentini és Adriano Conti reménykedhet a boldog végkifejletben.
Kövesd a Blogturné Klub három tagját turnéjukon és szállj versenybe a kiadó által felajánlott nyereménykönyvért!06.15 - Kristina blogja


Bethany-Kris története fikció, nyereményjátékunkban viszont nagyon is valós bűnszervezetek neveit keressük. A turné minden állomásán egy-egy híres-hírhedt nemzetközi bűnbanda rövid leírását találjátok. A ti feladatotok az, hogy ennek alapján kitaláljátok melyik csoportulásról van szó és a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Ez a csoport több bűnszervezetből áll, ezek Kínában, Malajziában, Hong-Kong-ban, Taiwan-on, Szingapúrban és más országokban vannak jelen. Nagyon aktívak New Yorkban, Los Angeles-ben, Seattle-ban, Vancouver-ben és San Francisco-ban is. Szervezett bűnözés keretein belül foglalkoznak rablással, drog-kereskedelemmel, bérgyilkossággal, védelmi pénzek beszedésével, kalózkodással, stb. A XVIII-ik szazadban indult a „bűnmozgalom”, annak idején Tian Di Hui néven volt ismert. Annak ellenére, hogy a szervezet erőssége egyre csak fokozódik, aktivitásai nem igazán számottevőek. A 50-től akár 30.000 feletti tagszámmal rendelkezhetnek. A szervezet egy másik ismert tevékenysége a pénzhamisítás.

Forrás: http://www.erdekesvilag.hua Rafflecopter giveaway

0 comments: