Jessica Sorensen: Violet, Luke és a sors

, by Kristina

Fülszöveg:
A Callie, Kayden és a megváltás nagy sikerű szerzőjének új története sebhelyekről, bátorságról és új lehetőségekről…
Luke Price élete mindig is a rendről, az önfegyelemről és a kemény külső látszatának fenntartásáról szólt. A futó kalandok csak figyelemelterelésként szolgálnak a számára: így próbálja elhessegetni magától gyermekkora gyötrelmes emlékeit. Kétségbeesetten szeretne megfeledkezni a múltjáról, de az egyre csak kísérti, bármit tesz is.
Violet Hayesnek nehéz élete volt. A szüleit gyerekkorában meggyilkolták, semmi mása nem maradt utánuk, csak a szörnyű emlékei az azóta is megoldatlan esetről. Úgy nőtt fel, hogy egyik felelőtlen, drogos, elhanyagoló nevelőszülőtől a másikhoz került, miközben képtelen volt feldolgozni annak az éjszakának a rettentő emlékét, amikor elvették tőle a szeretteit. Egy lezáratlan ügyet nehéz elfelejteni, és Violet álmait még mindig kísérti az a tragikus éjjel. Csak úgy tud megbirkózni az élettel, hogy senkihez sem kerül közel, és semmiféle érzelmet nem enged meg magának.
Aztán Violet megismerkedik Luke-kal. Azonnal összeütközésbe kerülnek, mégsem bírják távol tartani magukat a másiktól. Hiába is próbálnak ellenállni egymásnak, mindketten elkezdenek kitárulkozni, és egyszeriben olyasmiket éreznek, mint azelőtt még soha. A két fiatal fölfedezi, mennyire hasonlítanak egymásra. De valami másra is rádöbbennek: a múlt mindig utoléri az embert…Az utóbbi időben ritkán beszéltem a borítóról, de most valahogy kikívánkozik belőlem. A borító szép, cuki és romantikus, de ezzel kicsit sem tükrözi a történetet. Mert a történet sötétebb hangulatú, szomorkás és drámai. A főszereplő páros is talán pár év múlva így néz ki, ha odajutnak hogy gondtalan lesz az életük. Félre ne értsetek, talán 1-2 hasonló jelenet lehetett a könyvben, de egyikre sem a felszabadult mosoly a jellemző a szereplők részéről. 
És akkor térjünk rá az érdekesebb dolgokra.

A folytatásban úgy írok, hogy hiszem, már ismeritek a sorozatot. De ha nem, akkor sem kell félni, nem spoilerezem el az előző részeket sem. Na meg anélkül is lehet olvasni et a könyvet, hogy ezzel kezded a sorozatot, csakhogy akkor két nagyon klassz történetet hagysz ki, kedves olvasóm. 
Jegyezd meg, mindig sorban kell haladni a sorozat részeivel. :D

A könyv meglepő módon nagyon tetszett. Tavaly még kézbe se vettem volna szerintem, most meg alig várom, hogy hozzájussak angolul a folytatáshoz. Na igen, mert én a magyar megjelenésig megőszülnék. :D Viszont lassan kezd változni az ízlésem, és pont jókor kaptam meg a könyvet.

Amikor két meggyötört lélek a főszereplő, akkor az írónak nagyon óvatosan kell elbánnia a szavakkal és a történet alakításával, mert nagyon gyorsan hiteltelenné válna a történet. Szerencsére Sorensen a lassú és alapos. Luke és Violet esetében szükség van arra, hogy az olvasó először külön ismerkedjen meg a karaktereikkel, majd lassan megpróbálja őket egyre többet egymás felé irányítani. 

Bevallom én inkább a heves, nagyon gyorsan kapcsolatot kialakító típusú romantikus könyveket szeretem, de meglepő módon Luke és Violet könyve is belopta magát a szívembe. Pedig szinte semmi romantika nincs benne. (Azt azért megjegyezném, hogy a romantikával inkább a folytatásban fogunk találkozni. Vagyis remélem. Ugye így lesz?) Ez a rász inkább drámai elemeket tartalmaz, de még így is ott volt végig a remény arra, hogy na majd most esnek egymásnak...

Violet karakterét majdhogynem utáltam az előző részekben. Amikor még csak annyit tudtunk róla, hogy gyakran vannak pasi vendégei. Igen ám, csakhogy kiderült ezzel az író vezetett bennünket téves következtetésre. Klassz csaj, csak nem volt könnyű és gondtalan az élete. Most sem az. Így nem sok motivációja van ahhoz, hogy barátokat keressen. Korán megtanulta, hogy akit közel enged magához, azt könnyen el is veszíti. Luke élete sem volt tünérmese. Amikor mindkettőjük jobban megismerjük, akkor már nincs megállás, nagyon szurkoltam nekik minden területen. És majd csak a folytatásban lesz igazán miért szurkolni értük.

Melegen ajánlom!


Eredeti cím: The Destiny of Violet and Luke
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 384
ISBN: 9789634574071
Elit start: 2019.06.13
Várható megjelenés: 2019.07.12


Jessica Sorensen, a tragikus múltú szerelmesek nagy szakértője, aki az új regényében is két sanyarú sorsú fiatalt állít a középpontjában, akiket talán megmenthet a szerelem.
Kövesd velünk végig a Blogturnét, ismerd meg az értékeléseket, és ha szerencsés vagy, egy példányt nyerhetsz is a könyvből.- 06.04. - Dreamworld
- 06.06. - Kristina blogja
- 06.08. - Sorok Között
- 06.10. - Deszy könyvajánlójaJessica Sorensen az egyik legtermékenyebb New Adult szerző, külföldön ötvennél is több könyve megjelent már. Itthon a Violet, Luke és a Sors az ötödik regénye.
A játék egyszerű: ismerd fel, hogy melyik Sorensen könyvből idéztünk, és írd be a címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

"– Ne törődj velük! Csak adj ki magadból mindent, engedd el a szorongást és a fájdalmat! Ne tartogasd magadban!"

a Rafflecopter giveaway

0 comments: