Eloisa James: Szelíd szépség

, by Kristina

Tartalom: 
Linnet igazi Szépség. A báli szezon legszebbjeként ahhoz mehetne feleségül, akihez csak akar, ám egy ártatlan flört és egy rossz döntés mindent megváltoztat. Jó hírén folt esik, így nincs más választása, mint hogy hozzámenjen a rossz természetéről elhíresült őrgrófhoz, Piers Yelvertonhoz, a Szörnyeteghez. Ehhez azonban először meg kell győznie a férfit arról, hogy elvegye… 
Piers egy gyermekkori sérülés miatt mogorva, magának való ember lett, akiről azt pletykálják, képtelen bensőséges kapcsolatot kialakítani a nőkkel, és mindenféle asszonyi vonzerőnek ellenáll. A talpraesett Linnetet azonban nem olyan fából faragták, hogy meghátráljon a kihívások elől. Két hetet ad magának arra, hogy elérje, a világtól elzárt walesi kastélyban élő férfi visszavonhatatlanul belészeressen… Ám a lány egyvalamivel nem számol: hogy kettejük párbajában elveszítheti a szívét… 
Eloisa James (Éjféli csók) legújabb regényében a Szépség és a Szörnyeteg találkozásának lehetünk tanúi, végigizgulhatjuk ennek a káprázatosan fordulatos és humoros regénynek minden pillanatát: vajon a Szépség megszelídíti a grófot, vagy a Szörnyeteg végérvényesen darabokra töri Linnet szívét és álmát, hogy ő is megtalálja a boldogságot?

A történetről és a szereplőkről

Linnet egy herceg flörtjének áldozata lesz, amikor is szerencsétlen csókjuknak szemtanúja lesz valaki a nemesi társasgból és így ő lesz a szezon fő beszédtémája. A szóbeszédnek ráadásul egy rosszul szabott báli ruha még nagyobb alapot ad, amiben szegényke várandósnak néz ki. Augustus, vagyis Sussex hercege pedig nem hajlandó mindezek ellenére sem feleségül venni őt, így Linnet édesapja egy tervet eszel ki, hogy mégis valahogyan megmentse lánya becsületét. Az apja pedig Windebank hercegéhez fordul, hogy annak fiával összeházasítsa lányát, akiről az a hír járja, hogy gyermekkori balesete miatt nem képes a gyermeknemzésre.  
Piers (Marchant grófja), azaz Windebank hercegének fia, Londontól távol él Wales-ben, és annak ellenére, hogy nemesi, őrgrófi címmel rendelkezik híres orvos, de még annál is hírhedtebb a viselkedése, ami miatt sokan a Szörnyeteg-ként ismerik. Piers goromba természete miatt és nem a kinézetéből adódóan kapta a gúnynevét, épp Linnetre van szüksége, hogy valaki kezelésbe vegye. :D

Linnet és Piers között már az első találkozáskor pattognak a szikrák, először a gúnyos megjegyzések miatt, majd egyre erősebb vonzalmuk következtében. Linnet tudja magáról, hogy egy igazi szépség, mindezt ki is használja amikor csak lehetősége adódik rá, de Piers immunis a lány tökéletes mosolyára. Amivel mégis hatást gyakorol a férfi érzéseire az a talpraesettsége és nyughatatlan és kalandokra vágyó természete.

A Szépség és Szörnyeteg mesének egy nagyon érdekes és romantikus feldolgozása, amiben ugyan nincs varázslat, de maga a történet engem mégis elvarázsolt pár órára. Az eredeti mese alapjait használta fel az írónő, miszerint a szépség a szörnyeteghez költözik és próbálja megszelídíteni, de nincs benne se átok, se elvarázsolt kastélyt.
Nos ami a magyar címet illeti, itt meg kell jegyeznem, hogy a könyvben szereplő szépség minden volt csak szelíd nem, de hát mindez lehet irónia is a fordító részéről. :) Mindenesetre a Szépség szelíditi meg a Szörnyeteget, hogy pontosak legyünk, ha tévedek akkor javítsatok ki nyugodtan. :)  

A könyv és Én

I.M.Á.D.T.A.M. 
Eloisa James írónőtől olvasott könyveim közül, eddig ezt tartom a leg-leg-legjobbnak, mert a többi ehhez képest unalmasnak tűnik ebben a pillantban. 
Szórakoztató, humoros, romantikus, bővelkedik a pörgős, szarkasztikus párbeszédekben, néha olyan volt, mintha Julia Quinnt olvasnék. 
Az olyan történetek mindig is a gyengéim voltak, ahol a főszereplők nem hullanak azonnal egymás lábai elé. A pluszt a történetnek az adta, hogy Piers orvos, a természete már-már elviselhetetlen, de mégis annyira szerethető a pesszimizmusa, akár azt is lehetne mondani, hogy Dr. House egy érzékibb és fiatalabb kiadásban. :)

Igaz ugyan, hogy egy sorozat 2. részéről van szó, de ezúttal azt mondom, hogy szükségtelen az első rész ismerete ahhoz, hogy élvezzük a Szelíd szépséget. A sorozat részeiben az a közös, hogy mindegyik alapja egy meseadaptáció. 

Kiadó: General Press, 2014
Eredeti cím: When Beauty Tamed the Beast
Sorozat: Tündérmesék 2. része

0 comments: