Emma Chase: Fejvesztve

, by Kristina



Fülszöveg:
Kate Brooks és Drew Evans története egy hamisítatlan love story. Ám amikor egy szép napon váratlanul megjelenik az életükben a titokzatos harmadik, az idillnek egy csapásra vége szakad, hőseink élete pedig fenekestül felfordul… A Behálózva folytatásában ezúttal Kate mesél nekünk arról, amivel egyszer minden szerelmes szembesül: a hosszú távú kapcsolatok édesen gyötrelmes buktatóiról. 
Emma Chase legújabb regénye vicces és tanulságos mese az egyre mélyülő szerelem mindent elsöprő erejéről.


"...ez még mindig a Drew és Kate Show. Csak van benne egy kis csavar. Avagy zűrzavar. Köszöntünk Óz birodalmában, Totó! Elbaszott egy hely…"


A történetről és a szereplőkről

Néha a legegyszerűbb helyzetekből alakulnak ki a legnagyobb bonyodalmak. Ezt a kijelentést, pedig tökéletesen alátámasztja Kate és Drew legújabb kalandjának története. A bonyodalmat egy csúnya félreértés okozza, amely drámaibb jelenetek sorozatát idézi elő szerelmeseink életében. 
Egy két éves tökéletesen alakuló kapcsolatot felrázza kicsit a féltékenység, az elhamarkodott feltételezések és rossz döntések sora. 
Kegyetlenül őszinte, valósághű elmesélése egy tipikusan csak könyvekben megtörtént esetnek, mégis a körmöm is rágtam, annyira izgultam értük, annak ellenére is, hogy előre tudtam mi fog történni, hogy boldog befejezés az övék. 
Kate talpraesett, küzdő szellem, de néha a keményebb típust is földre lehet kényszeríteni. Mégis kiérdemelte csodálatomat, ahogyan kezelte a helyzetet. Mérlegelt és néhány gyenge pillanata ellenére is, újra magára talált, megerősödve.
Drew egy idióta, szegény pára, egy nagy rakás szerencsétlenség volt most is néha. Mégis akit ebben a könyvben kedveltem csak meg igazán. Szerencsére hozta a maga tipikusan önimádó énjét.
A mellékszereplők ezúttal is nagyokat alkottak. Delores és Mackenzie továbbra is a kedvenceim, de ebben a részben bizony csatlakozott melléjük Billy is. Igen, az a bizonyos Billy. :)

A könyv és Én

Talán a legfontosabb érvem, amiért Emma Chase könyveit ajánlom az az egyedi stílusa. Mint mikor a rádióban felcsendül egy dal, és az énekest azonnal az egyedi hangszínéről ismerjük fel, úgy lehet ráismerni Chase írónőre is: a humora, a mesélési stílusa, az előadásának módja és a történetek felvezetése mind-mind különlegessé teszi, ezekkel válik ki a tömegből. Beleszövi a valóságot is a romantikus történetbe, de mégis szenvedélyes és érzelmes marad tőle.
A karakterek az olvasókhoz szólnak, nekünk mesélnek. Közben könnyű átélni a történetet és a különböző érzelmeket, bosszúságot, csalódottságot, szerelmet, szenvedélyt, reményt is átérezni.

A Behálózva, vagyis a sorozat első része Kate és Drew megismerkedéséről szól, arról, hogy hogyan küzdöttek egymás ellen, majd egymásért. Stílusában sokkal szabadabb volt a humora, hiszen leginkább Drew mesélt nekünk, amit "kegyetlenül őszinte, viccesen tálalt romantikus meseként" éltem meg neki köszönhetően. 
A Fejvesztve cím, nagyon találó, egy szóban magyarázatot ad sok kérdésre. :)


Bővelkedik az előző részben megismert humoros stílusú, laza előadásmódú jelenetekben, de ezúttal Kate mesélésének köszönhetően komolyabb, és ami nekem tetszett, hogy nőiesebb is.  A különbségek adták meg nekem az esélyt arra, hogy könnyebben a szívembe zárjam minden sorát, bebizonyosodott, hogy egy nő által átélt romantikus mese, romantikusabb számomra. :) Az előző részben nehezen találtam meg a közös hangot Drew-val, itt meg hihetetlenül könnyen jött, talán mert Kate szemén át, a hibái nem voltak annyira szembetűnőek.

Már hónapok óta nem írom ki a bejegyzéseimben, hogy az értékelt könyveimre hány csillagot adok, de a Fejvesztve esetében külön ki szeretném hangsúlyozni, hogy 5-ből 5 csillogó csillagot kap. Mert könnyen magába szippantott, és egy kis időre eloszlatta a fejem felől a sötét fellegeket. Jó időben és jó helyen, Nekem tökéletes választás volt! 


Extra
Kedvenc jelenetem:

"– Drew bácsi!
– Igen, Mackenzie?
– A kisbaba az anyukája hasában nő, ugye?
– Többé-kevésbé.
– És ez pontosan hogy történik?
Drew az ajkát dörzsölgetve gondolkodik. Én pedig lélegzet-visszafojtva várok.
– Hát, tudod, olyan ez, mint amikor festesz, és összekevered a kéket meg a pirosat. Mi lesz abból?
– Lila!
– Igen, lila. Nagyon jó. Hát így van ez a babákkal is. Egy kis kék festék az apukájuktól, meg egy kis piros festék az anyukájuktól, aztán jól összerázzuk, és csiribí-csiribá, kész is az új emberke! Ha minden jól megy, nem lila, de ha Delores nénikéd is benne van a buliban, bármi előfordulhat.
Mackenzie bólint, és penget tovább. Egy teljes percen át.
– Drew bácsi!
– Igen?
– Hogy megy oda az apuka kék festéke az anyuka piros festékéhez?
Drew felvonja a szemöldökét.
– Hogy hogy megy… hogy megy… oda?
– Hát, igen! – mondja élénk taglejtések kíséretében Mackenzie. – A doktor bácsi bead az anyukának egy injekciót? Vagy az anyuka lenyeli a kék festéket?
Matthew elvihogja magát.
– Csak ha apukának nagy mázlija van.
Delores fejbe csapja. De Mackenzie nagy, kerek, kék szeme továbbra is Drew-ra szegeződik. Tőle várja a választ.
Drew szája szóra nyílik.
Aztán becsukódik.
Megint nekiveselkedik.
De megint hiába.
Végül nagy csobbanással fejest ugrik a témába.
– Hát, az úgy van, hogy… hogy az anyuka meg az apuka szexel.
Immár hivatalosan is bejelenthetem, hogy Alexandra meg fogja ölni Drew-t. Igaziból. Megözvegyülök, még mielőtt férjhez mennék.
Mackenzie zavartan ráncolja a homlokát.
– Mi az a szex?
– A szex az, amikor kisbabát csinálnak.
A kislány ezen egy pillanatig elgondolkodik. Aztán bólint.
– Aha. Oké."

Megvásárólható ezen a linken.

Kiadó: Athenaeum, 2014
Eredeti cím: Twisted
Sorozat: Behálózva 2. része

 
Blogturné


10.11. - Angelika blogja
10.13. - Deszy könyvajánlója
10.15. - Kristina blogja
10.17. - Insane Life






Nyereményjáték


Drew és Kate történetét jó néhány emlékezetes mellékszereplő színesíti. Játékunkban négy olyan karaktert szeretnénk megidézni, akik már a sorozat indító kötetében bemutatkoztak. A blogturné mind a négy állomásán találtok néhány mondatnyi jellemzést, és/vagy idézetet; a Ti feladatotok az, hogy e nyom alapján kitaláljátok a szereplők keresztneveit. Segítségül használhatjátok a könyves portálokat és bloggereink Behálózváról írt posztjait is.

(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.)


"(...) az életem másik női főszereplője, persze. (...)  ő az egyetlen nőnemű, aki valaha is igazán a kezében tartotta a szívemet. A rabszolgája vagyok: ha kér valamit, megcsinálom. Méghozzá boldogan." - Drew
"Hosszú szőke haja van, és az övé a legnagyobb kék szempár, amit valaha láttam. Már majdnem négyéves. "

a Rafflecopter giveaway

0 comments: