Tara Sivec: Csábítások és csemegék

, by Kristina

Fülszöveg:
Claire, a húszas éveiben járó, egyedülálló anyuka szeretne annyi pénzt összeszedni, hogy elindíthassa a saját vállalkozását, hogy a mocskos szájú, de (amikor alszik) imádnivaló kisfiának jobb életet biztosíthasson. Ezért kelletlenül beáll a legjobb barátnőjéhez, hogy segítsen szexuális játékszereket eladni.

Egyszer csak felbukkan a városban Carter, Claire hajdani egyéjszakás kalandja, aki örökre megváltoztatta az életét. És bár egyedülálló csokoládéillatán kívül semmire nem emlékeszik Claire-ből, a lány gondoskodik róla, hogy ezúttal mély nyomot hagyjon a fiúban.

Carter leplezetlen döbbenettel veszi tudomásul, hogy van egy négyéves kisfia, Claire pedig attól pánikol, hogy álmai férfija rögtön menekülőre fogja majd, látva a terhességről árulkodó jeleket a bőrén és a nullához közelítő hálószobai tapasztalatát. Ám semmi ilyen nem történik. Ketten együtt mindent megtesznek, hogy eljöjjön számukra az „örökkön örökké”.

Az élet olyan, amilyenné teszed. Ha a tiéd vodkából, csokiból és vibrátorokból áll… hát legyen!

A történetről és a szereplőkről

Ami a történetet illeti, hát a fülszöveg egy elég bő átfogó képet mutat meg belőle az olvasóknak. Azt hihetnénk, hogy spoileres, miközben nem is. *sejtelmes mosoly* Nem kell aggódni, az előadásmód bőven kárpótol mindenkit, még akkor is, ha ismered a történet kimenetelét.
A múlt legfontosabb eseményét már a könyv elején elénk tárja az írónő, majd végig kapunk bepillantásokat hogyan is jutottak el a jelenig kedvenceink. Claire és Carter a mesélők, így az olvasó tényleg nem marad ki egyik szereplő gondolatából, emlékéből, nézőpontjából sem.

Adva van minden olyan elem, amitől olvasók ezrei találják élvezetesnek: 
- vicces, fordulatos, pörgő párbeszédek
- egyedi nézőpontokkal megáldott főszereplők
- hibbant barátnők és barátok
- szórakoztató pillanatok, váratlan fordulatok
-  dráma, sőt féltékeny, közveszélyes alakoktól is mentes

A történet, amely szerint egy egyéjszakás kalandnak köszönhetően a lány terhes marad, majd az apát nem találja, és egyedülálló anyaként néz a megpróbáltatások elé... nos lehetne akár elcsépeltnek, vagy ellenkezőleg példamutatónak is nevezni, mert sajnos mindennapi esetnek számít (nem árt ilyen dolgokra felhjvni a figyelmet). Mégis az eseményekbe olyan dolgokat csempészett az írónő, amitől nem lesz lapos, sem unalmas.

Egyetlen kedvenc idézetet osztok meg, és életemben nem volt még ilyen nehéz a választás, lévén hogy legszívesebben kiidézném a könyv 90%-át. A legfőbb okom, amiért ez mellett döntöttem, mert tökéletes képet mutat arról, hogy milyen is az írónő stílusa (szóhasználata) az egész könyvben, valamint vicces és tökéletesen egyet tudok érteni Claire véleményével. :D

"Akkor és ott eldöntöttem, hogy egy nap szülésznő leszek. És ott állok majd minden egyes vajúdó nő mellett, és amikor a nővér vagy az orvos vagy a francba is, a nő férje olyan ostobaságot mond, hogy „Csak lélegezz nagyokat, és elmúlik a fájdalom”, akkor kiszorítom az életet is a szaporítószerveikből, amíg magzatpozícióba görnyedve, az anyjuk után sírva el nem kezdenek könyörögni, és akkor majd azt mondom nekik: „Csak lélegezz nagyokat, és elmúlik a fájdalom, seggfej!”"

A könyv és Én

Az első reakcióm a döbbenet volt, többször is ellenőriztem az első oldalakat olvasva, hogy biztosan jó könyvet nyitott-e meg az olvasóm. :D És igen, amíg hozzá nem szoktam a teljesen egyedi, és szokatlanul szókimondó stílushoz, addig többször átfutott az agyamon egyes kijelentéseknél, hogy most akkor ezen nevessek, vagy háborodjak fel? De szerencsére gyorsan túljutottam ezeken a pillanatokon és utána már színtiszta élvezet volt olvasni a könyvet. :)

Reális, és mégis hihetetlenül romantikus, ráadásul összhangban van ez a kettő, és a szarkasztikus humorú hangulat csak fokozta az élményt. Khm, a szenvedélyesebb részek sem elhanyagolhatóak, sőt még ezek a részek is tudtak újat mutatni, több szájtátós pillanatot is okoztak. :D
Amennyire reális gondolatokat oszt meg az olvasóval, annyira érezhető is rajta, hogy fiktív történet az egész, mert ilyen véletlenek a való életben biztosan ritkán történnek meg. 
Egy szexuális játékokat terjesztő barátnő, rengeteg csokoládé és édesség, szerintetek mennyi szórakoztató alapot tudtak nyújtani a könyvben? Igen, kitaláltátok: rengeteget! :D

A történet abszolút, teljes mértékig előre kiszámítható..., na de tegye fel a kezét az az olvasó, aki azért választ szórakoztató romantikus könyvet, mert sírni szeretne a végén, vagy megdöbbeni... Ha nevetni szeretnél, pontosítok..., ha sokat szeretnél nevetni, ráadásul romantikára is vágysz, akkor ezt a könyvet egyszerűen nem szabad kihagynod.

Kiadó: Könyvmolyképző, 2014
Eredeti cím: Seduction and Snacks
Sorozat: Csábítások és csemegék 1. része
Műfaj: humoros, jelenkori romantikus 
Elit Start: 2014. 12. 02. ELŐRENDELHETŐ ezen a linken. 
Országos megjelenés: 2015. 01. 09.

Blogturné

A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a Tara Sivec - Csábítások és csemegék című könyve, ami nem csak szexi, de igen szórakoztató is. 
Claire szókimondó, humoros és - gyűlöli a gyerekeket. Murphy ezt nem hagyhatja, ezért ismerősei között neki születik először gyereke. Claire szemszögén keresztül kalandozunk végig a könyvben és természetesen megtudhatjuk, egy nő életéből mik nem hiányozhatnak. A csokoládé! … és Nyúl Úrfi sem.
A turné tagok többsége az egész könyvet idézte volna, ezért rendhagyó módon, minden turné állomáson egy-egy idézet vár titeket.



11.12. - Deszy könyvajánlója
11.13. - Kristina blogja
11.14. - Kelly Lupi olvas
11.15. - Insane Life
11.16. - Angelika blogja
11.17. - Dreamworld
11.18. - Media Addict
11.19. - Bibliotheca Fummie

Nyereményjáték

A könyvben nagy szerepe van a csokoládénak és természetesen Claire kedvenc csemegéje is ez. Ezért pedig mindegyik napon egy édességet majszoló könyves karaktertől olvashattok idéztetet, nektek nincs más dolgotok, mint kitalálni a könyv címét. Minél több címet találtok ki, annál nagyobb esélyetek van megnyerni a kiadó által felajánlott három példány egyikét.
(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseknek értesítést követően 72 órájuk van válaszolni az emailre, azután újabb nyertest sorsolunk.)


“- Bögrés süti, el se lehet rontani. Csak ki kell önteni, ami a dobozban van. Majd én felügyelem a munkálatokat.
...
- A sütés legjobb része, hogy kinyalhatod a tálat- mondtam.”

a Rafflecopter giveaway

0 comments: