Calia Read: Szétcsúszva - Unravel

, by Kristina

Fülszöveg:
Naomi Carradine vagyok.
Hat hónapja még boldog voltam.
Egy hónapja diliházba zártak.
Tegnap Lachlan meglátogatott. Megcsókolt. És azt mondta, kezd elmenni az eszem.
Órákkal később Max belopózott a gondolataimba. Emlékeztetett arra, hogy nem vagyok őrült, és hogy szüksége van a segítségemre.
Néhány perce, amikor próbáltam összerakni a múltamat, még távolabb sodródtam a valóságtól.
És most… mindenki azt hiszi, megbolondultam. De tudom, hogy ő létezik, és kellek neki.
Te hiszel nekem?



Az egész könyvet végigkísér egy feszült alaphangulat, amit nem csak a történet alakulása, vagy az a tény okoz, hogy egy elmegyógyintézetben játszódik. De nem ám. A szereplők, és főleg maga a történet mesélője: Naomi teremti a legtöbb feszültséget maga körül, állapotával, mesélési stílusával. Mert a legnagyobb kérdés végig az volt számomra, hogy a lány tényleg bolond-e. És igen, a végén mindenki saját maga eldöntheti, hogy mi erre a válasz, addig is az egyre több felmerülő kérdés az olvasót a könyv lapjaihoz szegezi. 

Játszik az olvasóval az írónő, mert olyan történetet írt meg, ami arra kényszerít, hogy figyelmesen olvass. Próbálj meg belelátni a főszereplő fejébe, találd ki, hogy miért kerül a bezárt ajtók mögé. De ami a legfontosabb, hogy találd ki, mi a valóság. Próbálj meg hinni Naominak, hogy teljes mértékben élvezd a történetét, vagy próbálj a sorok között olvasni, hogy ne érjen akkora meglepetés amikor mindenre fény derül.

Időben ugrálva, fejezetről fejezetre új színhelyekre jutva ismerjük meg Naomi múltját, jelenét, annak okát, amiért végül is bekerül Fairfax elmegyógyintézetbe. A mellékszereplők érdekessé teszik a regényt, új oldalát mutatják be Naominak.

Romantikus műfajú besorolás, az izgalmat ígérő fülszöveg és gyönyörű angol borító volt az, ami miatt a könyv olvasása mellett döntöttem. És bizony, a romantika és szenvedély a könyv elengedhetetlen része. Sőt, a szerelmi háromszög lehetősége is új szintre emeli az izgalmat a könyvben. Sok lehetőség rejlik a könyvben, több vonalon is szórakotatóvá válik, a vége felé közeledve csak még gyorsabban akartam olvasni, hogy választ találjak a legfontosabb kérdésekre.

A történet egyik legfontosabb mondanivalója számomra az volt, hogy az elménk képzelete határtalan. Néha hagyni kell kibontakozni, hogy ilyen történeteket alkosson, csak vigyázni kell, hogy a határt a való és valótlan között mindig felismerjük.
Jó példa arra, hogy nem muszáj ahhoz kedvelni a főszereplőt, hogy élvezzük is a történetét. Mert Naomi nem lett a kedvencem, mégis érdekelt sorsának alakulása.
Abban biztosak lehettek, hogy miután befejeztétek, szükségét érzitek majd az újraolvasásnak, mert mindent más szemmel akartok majd látni. :)
Azoknak ajánlom, akik szeretik a sötétebb hangulatú szerelmi történeteket, akik nem riadnak vissza a szerelmi háromszög lehetéségétől, akik becsülni tudják, ha egy könyv túljár az eszükön.

Kiadó: WOW
Műfaj: new adult
Sorozat:Nem
Kiadás éve: 2015.
Megrendelhető: ITT



A WOW Kiadó főleg a new adult műfajt népszerűsíti a magyar olvasók körében azáltal, hogy nemcsak sikeres, de egyedi és színvonalas szórakoztató könyvekkel lepi meg olvasóit. A Blogturné Klub 5 bloggere kapott lehetőséget, hogy megismerje, majd népszerűsítse olvasótábora között Calia Read: Szétcsúszva - Unravel c. könyvét.



06.07. CBooks
06.09. Kristina blogja



Naomi Carradine diliházba kerül, látogassunk meg hát mi is párat. :) A Szétcsúszva turné keretén belül, a WOW Kiadó által felajánlott egy példányt a Szétcsúszva c. könyvből azok között sorsoljuk ki, akik a legtöbb filmek által híressé vált bolondok házát/elmegyógyintézetet felismer. Filmcímet, de akár magának az elmegyógyintézetnek a nevét is elfogadjuk megoldásként.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: