Sabrina Jeffries: Egy hölgy sosem enged

, by Kristina

Celia Sharpe-nak férjet kell találnia, méghozzá azonnal, ha nem akarja elveszíteni az örökségét. Kiszemel hát magának három vőlegényjelöltet: mindnyájan magas rangú, előkelő férfiak. Mivel nincs ideje a szerelembe eséssel bajlódni, úgy dönt, a legjobb lesz, ha az elhatározását tényekre alapozza, ezért felbérli a családja alkalmazásában álló, bosszantó, ámde igencsak jóképű magánnyomozót, Jackson Pintert, hogy derítsen ki a három férfiról mindent, amit csak lehet.

Jackson már régóta vonzódik Celiához, így semmi ösztönzést nem érez arra, hogy segítsen neki férjet találni. Ahogy a két fiatal a közös munkának köszönhetően egyre több időt tölt együtt, fellángol köztük a szenvedély, és amikor a lány élete veszélybe kerül, Jackson rájön, hogy valójában egyvalamit akar igazán: megvédeni Celiát... immár a férjeként.

Sabrina Jeffries Halstead Hall bajkeverői című sorozatának záró kötetében két erős akarat feszül egymásnak, hogy aztán a szerelemben és a szenvedélyben feloldódva egyesüljenek.


Azoknak akik még nem ismerik a Halstead Hall-i bajkeverők sorozatot, először is azt mondanám, sürgősen be kell pótolniuk a mulasztást! Minden kötet hasonlóan izgalmas, romantikus és szenvedélyes, ezért minden pillanata szórakoztató, és mindegyik regénynek van egy meghatározó és egyedi stílusa, ami a főszereplő páros személyiségéhez illik. A kötetek ugyan olvashatóak egyedi történetként is, de sokkal több szórakozást nyújt sorrendbeni megismerése az öt testvér párra találásának.

Méltó befejezést írt az írónő az utolsó Sharpe testvérnek, és ennek különösen örülök, mert mindig is Celia volt a kedvencem Halstead Hall bajkeverői közül. Talán pont ezért rettegtem attól, hogy Jackson Pintert szemelte ki mellé Sabrina Jeffries. Annak ellenére, hogy mindketten szerepelnek a sorozatban az első résztől kezdődően, mindeddig nem igazán sikerült kiismernem egyiküket sem.

Jackson Pinter a Bow street nyomozója az elején sok fejfájást okozott nekem, féltem, hogy egy nyársat nyelt, túluntúl komoly férfi kerül a mindig is szikrázóan élénk Celia mellé. Nagyobbat nem is tévedhettem volna. :D Mind ahogy ezidáig minden páros, így ők is tökéletes párost alkotnak. Kiegészítik egymást. Bár a szikra jelen volt közöttük a sorozat első jeleneteitől, mégis 4 részen át jól titkolták egymás előtt vonzalmukat.

Jackson karaktere az elejétől kezdve büszke és intelligens személyiségűnek tűnt, aki szenvedélyesen hisz az igazságban, a munkájában, a tudásában. A könyvében pedig végre megmutatta azt, hogy e szenvedélyt a szerelmben is képes felülmúlnia. A meglepetés az volt, hogy a magabiztos külső mögött bizonytalan személyiség lapul, amit Celia segített néha még jobban porba tiporni, majd szerelmével meggyógyítani. 
Fény derül arra is, hogy Celiát milyen okok kényszerítették arra, hogy a fegyverhasználat és lövészet mestere legyen. Talán pont azért is nagy kedvencem, mert igazi hősnőként viselkedik végig, talpraesett és szeretnivaló személyiség.

A nyomozás lezárul, és sok titokra fény derül, és ez miatt szerintem több izgalom jut ebbe a részbe, mint az előzőekbe. A vicces párbeszédek rengeteg mosolyt csaltak az arcomra. A kedvenc jeleneteim természetesen, amikor felvonlutak az előző részek főszereplői. Annak ellenére, hogy az utolsó Sharpe testvér is megkapja a boldog befejezést, a sorozatban még egy regény hátra van, így még reménykedhetünk abban, hogy kedvenceink újra felbukkannak majd.

Kiadó: General Press
Eredeti cím: 
Sorozat: Halstead hall-i bajkeverők 5. része
Fordította: Hajnal Gabriella
Megjelent: 2015.06.11.


A General Press Kiadó izgamas és szenvedélyes történelmi romantikus sorozatokkal látja el a magyar olvasók táborát. Ezúttal pedig sokak kedvenc sorozatának legújabb része kerül a könyvesboltok polcaira. Sabrina Jeffries: Egy hölgy sosem enged c. könyvét a Blogturé Klub 5 bloggere népszerűsíti olvasóik körében. Tartsatok velünk!



06.11. Kristina blogja
06.13. Angelika blogja
06.15. Szembetűnő
06.17. Deszy könyvajánlója
06.19. Insane Life

Az 5 állomáson egy-egy jelenetet találtok majd a sorozat részeiből. A főszereplők neveit eltűntettük, hogy érdekesebb legyen a játék. Nektek az lesz a dolgotok, hogy megírjátok melyik könyvben játszódik a jelenet, és mely főszereplő párosunk között. Tehát egy címet és két nevet kérünk megfejtésnek minden állomáson.
A helyes megfejtők között kisorsolunk három példányt az Egy hölgy sosem enged c. könyvből.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


"– Ne mondd, hogy féltékeny vagy Mr. Pinterre.
– Az vagyok, a fenébe is! – mennydörögte (xx) miközben (xx)-val az ágy felé hátrált. – Féltékeny vagyok (xx)-re, (xx)-re, és minden átokfajzatra, aki rád néz vagy megkíván.
– Felesleges féltékenykedned. – Karját a férfi nyaka köré fonta. – Én téged szeretlek.
Már megint ez a szó, amelytől a férfi szíve vad zakatolásba fog. Akkor hát van szíve? Szemmel láthatóan igen.
– Mégis elszöktél és faképnél hagytál, anélkül, hogy egyetlen szót is szóltál volna – vádaskodott.
– Csak azért, mert azt mondtad, nem vagy biztos benne, hogy hűséges tudsz lenni hozzám – felelte lágyan.
(xx) visszafojtotta lélegzetét.
– Azt csak a félelem mondatta velem. A félelem, hogy talán apám jellemét örököltem, és hogy nem
lehetek az, akire neked szükséged van.
– És most hová lett az a félelem? – Amikor sóvár és ígéretekkel teli tekintete a férfiéba fúródott, (xx) szorítást érzett a mellkasában.
– Elmúlt. Egyetlen nap nélküled megértette velem, hogy szükségem van rád. – Ujjaival a lány hajába túrt, a hajtűket szétszórva a selymes tincseket vállára borítva szétzilálta. – Amikor belépek valahová, kedvesem, csak téged látlak. Tegnap Londonban akkor sem észleltem volna kevesebbet a körülöttem lévő hölgyek seregéből, ha vak lennék."


0 comments: