Karen Hawkins: Olthatatlan szenvedély

, by Kristina

A gyönyörű színésznő, Marcail Beauchamp hírneve és számtalan csodálója ellenére sem tudta elfelejteni William Hurst kapitányt, a férfit, akit egykor teljes szívéből szeretett… majd elveszített. Egy rejtélyes zsaroló most arra kényszeríti, hogy lopjon el egy ősi egyiptomi ónixdobozt a kapitánytól. Williamet teljesen váratlanul éri, amikor egyik este a kabinjában találja Marcailt, aki csábítóbb, mint valaha. Ám amikor a nő elkábítja, és ellopja tőle a műtárgyat, éktelen haragra gerjed. Üldözőbe veszi Marcailt, de mire utoléri, addigra a doboz már gazdát cserél. A megbánással és haraggal teli egykori szerelmeseknek együtt kell működniük, hogy visszaszerezzék az ónixdobozt, és leleplezzék a titokzatos zsarolót. Ezzel kezdetét veszi a hajsza, amely rég eltemetett emlékeket hoz felszínre, és felizzítja a szenvedély tüzét… 
Karen Hawkins (Kincsvadászok) izgalmas és érzéki regényében tovább folytatódik a Hurst testvérek, valamint a titokzatos családi amulett története.



A Hurst Amulett sorozat első részét ugyan nem olvastam, de elég sok háttérinformációt osztott meg az írónő, ahhoz, hogy élvezetes és érthető is legyen hőseink kalandja. Az első könyben Mary megszerzi az amuletett, és William dolga lett volna annak az ellszállítása Egyiptomba, hogy azzal kiváltsák Michaelt a testvérüket a fogvatartójától. Csakhogy, soha semmi nem annyira egyszerű, mint ahogy azt mi szeretnénk. Igaz? :)

A főszereplő párosnak közös múltja van, mely fájdalmas elválással ért véget. Így nem is volt meglepő számomra, hogy újbóli találkozásuk nem épp azzal kezdődött, hogy rég nem látott barátokként ölelgetik egymást. A kölcsönös vonzalom adott volt mindvégig Marcail és William között, várható is volt, hogy amint adódik olyan pillanat, amikor egymásnak eshetnek, akkor nem is késlekdnek majd vele. 
A sorozaton átívelő szál miatt fontos lenne a sorozat részeit sorban olvasni, így amint adódik alkamam, biztosan be fogom pótolni az első rész kalandjainak felfedezését, mert maradt bennem kérdés utólag, főleg, hogy Mary és jegyese is felbukkanakk és elég szokatlan párost alkotnak ők is.

Marcail nem egy hétköznapi történelmi romantikus regény hősnője, már csak abból kiindulva, hogy nem tartozik az angol nemességhez, hiszen színésznőként annak ellenére, hogy híres tehetsége miatt, de foglalkozása már vitatott az erkölcsös nemeshölgyek körében. 
William karakterét nehezen tudtam kiismerni, és ez miatt a kapcsolatom a történettel kissé nehézkesen indult. A családja a fura kategóriába sorolandó, és azt kell mondanom, hogy közülük William tűnt a legnormálisabbnak, ha szabad így fogalmaznom. :D
Ami határozottan a könyv előnyére vállt, hogy semmi tipikus jelenet, fordulat nincs benne, ami a korszakról íródott más regényekben sorra előforulnak. Kis krimis beütést ad az amulett körüli hajsza, izgalmat hoz a hősök szenvedélyes, romantikus kalandjánoz.
A nyelvezete egy kicsit eltér a regency szóhasználattól, a túl sok modern kifejezés néha kizökkentett az olvasából, de ezt valamilyen szinten mégis szabályozta a korhű leírása a tájnak, életstílusnak, és szokásoknak.

Kiadó: General Press
Megjelenés éve: 2015.
Sorozat: Hurst Amulett 2. része
Eredeti cím: Scandal in Scotland


Az Olthatatlan szevedély című könyv a General Press kiadásában jelent meg, a kötet a Hurts amulett sorozat második része. A színésznő és kapitány múltba nyúló szerelme ismét kalandokba sodorja őket, ha kíváncsiak vagytok ti is, tartasatok velünk a négy állomásos turnén!


06.28. Kristina blogja
06.30. Angelika blogja
07.02. Deszy könyvajánlója
07.04. Insane Life


Az Olthatatlan szenvedély egyik főhőse, William Hurst hajóskapitány, élete pedig a tenger és a hajózás élteti. Egyedül a bájos színésznő, Marcalli képes igazán elcsábítani.

Mostani nyereményjáték folyamán híres hajókat kell kitalálnotok, amiben segítségetekre lesz egy kép, valamint elsüllyedésük dátuma. Mindegyik hajó amit megtaláltok a különböző blogturné állomásokon, valami miatt történelmi jelentősíégű.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

Elsüllyedt: 1916

a Rafflecopter giveaway

0 comments: