Sophie Jackson: Egy font hús

, by Kristina

Fülszöveg:

Wes Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól
Kat Lane még csak kilencéves volt, amikor egy banda agyonverte az apját egy esős éjszakán Bronxban. A védtelen kislányt egy nála nem sokkal idősebb srác mentette ki. Kat sosem tudta meg, ki volt az a kapucnis idegen, akinek a karjaiban átvészelte a szörnyű éjszakát. 
Kat magánórákat ad Wesnek, de a múlt mély sebei nem tűnnek el nyomtalanul, és az állatias szenvedély sem gyógyíthatja be őket hacsak a szerelem nem segít.
Sophie Jackson trilógiája a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Samantha Young rajongóinak kötelező.


olasz
2016-os évben több olyan történetet foghattam már a kezeim között, amelyek megindítottak, mosolygásra készítettek, nevetésre, apró sóhajokra, sőt volt amely miatt szitkozódtam, esetleg a homlokom ráncoltam. Sophie Jackson története pedig kimagaslóan teljesített eddig mind felett. Több mint 500 oldal érzelmileg megindító, izgalmas, szenvedélyes szerelmi történet, amely erősen hatott a lelki világomra, a hangulatomra. Attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdtem olvasni, kizártam a külvilágot és nem érdekelt más semmi. 

Egy könyvmoly nem is kívánhat többet egy könyvtől, minthogy magába szippantsa és érzelmileg is rabul ejtse. Tökéletes választás, ha romantikára, szenvedélyre, izgalmakra, erős karakterekre és kiszámíthatatlan bonyodalmakra vágysz!

Rengeteg kisebb-nagyobb üzenetet hordoz a könyv, sok értékes apró kis gondolatot oszt meg az írónő a történetet sorai között. Tagadhatatlanul gyönyörű szerelmi történet, amely ugyan egy kissé túl sok apró bonyodalommal van kikövezve, de személy szerint egyszer sem éreztem soknak, vagy túlzásnak. Minden apró részlet amelyet megosztott az írónő, szükséges ahhoz, hogy a szereplőket jobban megismerjük és ami a legfontosabb, meg is értsük őket, tetteiket. A kontrasztok a jó és rossz pillanatok között harmóniában voltak, így az olvasó végig zökkenésmentesen élvezhette a két fiatal egymásra találását, az életük és mindennapjaik intenzív érzelmi zűrzavarát.


holland
Wes Carter karaktere tökéletes jelölt lenne a kedvenc könyves álompasik versenyén. A rosszfiús viselkedés nem csak egy szerep számára, hiszen tényleg elkövetett pár törvényellenes tettet, több oldalnyi bűnlajstrommal rendelkezik, amiért le is ülte a büntetését (többször is), és pont börtönbüntetését ülve találkozik azzal a nővel, aki a végzete lesz. Vicces volt, hogy az elején el sem tudtam képzelni Cartert a jó fiú szerepében, de olyan zseniális módon formálta a karaktert az írónő, hogy lassan ugyan, de hitelesen átalakult a történet folyamán és megmutatta igazi természetét.

Úgy viselkedett ahogy a külvilág elvárta tőle, szenvtelen, veszélyes és forrófejű volt, mígnem Kat meg nem mutatta neki, hogy átlát rajta és tiszteli őt mint embert. Mindkét karakter  a maga módján szenvedett a múltban, ám a jelenben talán segíthetnek egymás apró darabjait összeilleszteni.

görög
Kat szemtanúja volt 9 évesen, édesapja erőszakos halálának. A megbecsült politikust egy éjjel Bronx-ban körbefogták és halálos ütéseknek köszönhetően állapota menthetetlenné vált. A kislányból nővé érett, de a rémálmok, az emlékek továbbra is kísértették. Irodalomtanárként kezdett dolgozni az Arthur King börtönben, ezzel próbált eleget tenni apjának tett ígéretének. 
"Vissza kell adnunk valamit abból, amit a sorstól kaptunk Katherine! - mondta az apja halálnak napján."
Mindig is tanítani akart, ez volt a hivatása. Azzal pedig, hogy fegyenceknek adta át a tudást, részben arra is kereste a választ, hogy mi veszi rá az embereket hogy lelépjenek a helyes útról, valamint a félelmével is szembeszállt.

Imádom a tanár-diák románcokat, ez pedig különösen izgalmas volt, hiszen a mindig tökéletes Kat és a büntetett előéletű Wes nem is lehetnének különbözőbbek. A két karakter az elején olyan volt, mint az olaj a tűznek, már az első pillanattól kezdve szikrázott kettejük között a levegő. Mindkettőnek volt vesztenivalója, de miután elcsattant az első csók, már nem tudták tagadni kölcsönös vonzalmukat.

portugál
A könyvben fontos szerepe van a családnak, a barátságnak, a megértésnek és a támogatásnak. És pont azzal hozza ezt előtérbe az írónő, hogy se Kat, se Wes nem kap támogatást, folyton ellenállásba és falakba ütköznek. 

Igyekeztem lecsökkenteni a történetmesélést, és lehet most még ezt nem látjátok, de alig meséltem el valamit. Annyi minden történik a könyvben, hogy csak kis részét mutattam be nektek, mert szeretném, hogy ti is minden döntő fontosságú pillanatát első kézből éljétek át. :)
A könyv mellé Oreo kekszet készítsetek, mert kívánni fogjátok. :D Én előre szóltam....


Kiadó: Libri
Fordító: Lukács Andrea
Megjelenés: 2016. április 15.
Oldalszám: 528


Idén áprilisban hazánkban is megjelent Sophie Jackson első regénye, az Egy font hús, a Libri Kiadó gondozásában. A Blogturné Klub négy bloggere válalkozott rá, hogy bemutatja nektek Carter és Kat történetét, akik nem mindennapi helyzetben találkoznak, majd szeretnek egymásba, miközben úgy tűnik, mintha az egész világ összeesküdött volna ellenük. Érzelmes és magával ragadó regényről van szó, amit érdemes olvasni. Tartsatok velünk április 27-e és május 3-a között, és játszatok velünk! A nyerményjátékban résztvevők között három példányt sorsulunk ki a könyvből.



04.27. Kristina blogja
04.29. CBooks
05.01. Angelika blogja
05.03. Kelly&Lupi olvas




Mivel a könyv férfi főszereplője, Carter maga is börtönben ül, a mostani játékukban híres elítéltek nevét kell kitalálnotok. Ebben a posztokban kiemelt betűk lesznek segítségetekre minden állomásom. Ezeket a neveket kell beírnotok a Rafflecopter megfelelő dobozába. 
Ha velünk játszhattok, megnyerhetitek a 3 db nyereménykönyv egyikét. 

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

0 comments: