Julianne Donaldson: Edenbrook örököse

, by Kristina

Fülszöveg:
Philip Wyndham sohasem irigyelte a bátyját, Edenbrooke leendő örökösét. Inkább lenne a maga szerencséjének a kovácsa, mint hogy a cím és a rang szabta korlátok között éljen. De amikor a bátyja váratlanul meghal, Philip élete is fenekestül felfordul, mivel a körülmények azt követelik tőle, hogy feladja addigi életét. Philip felölti új szerepét, és London legkörülrajongottabb agglegényeként felváltva vergődik a berzenkedés, az unalom és a düh fogságában. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, mert egy este a sors egy fogadóba vezeti, ahol hősünk megismeri a páratlan Marianne Daventryt.






Annyira belemerültem az olvasásba, hogy nagyon meglepődtem, amikor vége lett. De hát ez csak egy előzménynovella, így természetes, hogy pont akkor lesz vége, amikor minden izgalmasra fordul. A 77 oldalával nagyon rövidke, viszont amennyire rövid, annyira élvezetes is. Talán még nagyobb élményt nyújtott volna, ha az Edenbrook könyv elejére íródott volna... ezt már nem tudjuk meg. Habár, ha jobban belegondolok, ott a hősnő volt inkább főszerepben és ez a novella Philipről szól.

Ezt a novellát az írónő a könyv megjelenése után írta meg. Ha az volt az írónő célja, hogy újra felhívja a figyelmét az eredeti regényre, akkor nagyon okosan tette, mert ha nem olvastam volna még az Edenbrookot, most tuti rohannék megvenni. Tényleg okosan tette, hogy megírta, mert Philip karakterét itt újra megkedveltem, miközben már az eredeti történetre alig emlékeztem. Így az újraolvasásra is rávett.

Nagyon ritka az olyan történenelmi romantikus könyv, amely a főhős szemszögéből íródik. Biztos nagyon nagy sikere lenne, ha az írónő úgy döntene, hogy a teljes történetet újraírná Philip szemszögéből. 

Hogy megéri e kiadni egy novellát, azt nem tudom. De mint könyvrajongó és mint Edenbrooke rajongó, nagyon élveztem, hogy beleshettem Philip életébe mielőtt megismerte a szerelmét. Kicsit más módon látható a nemesség. Van aki mindezt nyűgnek tekinti. Érdekes, hogy a legtöbb nemes büszke arra amikor címet örököl, míg Philip mindezt máshogy látta.

Az Edenbrookeról ITT írtam.


Kiadó:Könymolyképző Kiadó
Fordító: Molnár Edit
Megjelenés: 2017
Oldalszám:77
Sorozat: Edenbrooke (#0.5)
ISBN: 9789634571636


Idén novemberben jelent meg a Könyvmolyképző kiadó gondozásában az Edenbrooke duológia előzménykötete. Tartsatok velünk december 5-11 között, ha részt vesztek a nyereményjátékunkban, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!


12.06 - CBooks
12.09 - Dreamworld
12.11 - Kristina blogja


Mostani nyereményjátékunkban minden résztvevő blogon találtok egy férfi főhőst valamelyik történelmi romantikus regényből, a ti feladatok annyi lesz, hogy beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába annak a könyvnek a címét, amelyben szerepel. Jó játékot! Ne feledjétek, ha velünk tartotok, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét. 
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Valentine Nepier

a Rafflecopter giveaway

0 comments: