Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

, by Kristina

Fülszöveg:
Félig állat, félig ember, és nagyon veszélyes. Az állandóan hajszolt Vérvadász jól ismeri a fájdalmat és a kockázatot. De a java csak most jön…
Susan Michaels régen menő riporter volt, de kelepcébe csalták és tönkretették. Most egy jelentéktelen seattle-i újságnál dolgozik, ostoba cikkeket, ír molylepkeinváziókról, ufogyermekekről, és úgy gondolja, ennél rosszabb nem is lehetne az élete… Aztán egy cikk kapcsán elmegy egy állatmenhelyre, ahol az interjúalany vámpírokról handabandázik, Susan pedig az allergiája ellenére befogad egy macskát. Amikor azonban új házikedvencéről kiderül, hogy jóképű és veszélyes alakváltó, a riporternő ráébred, hogy itt nem csak a karrierjéről van szó…
Ravyn Kontist, a Vérvadászt azok árulták el, akik a legközelebb álltak hozzá. Háromszáz évet töltött lélektelen harcban a daimonokkal, akik az embereket akarják leigázni. A végső harc csak most kezdődik, és mindkettőjük sorsát egy ember, méghozzá ez a nő tartja a kezében…


Kenyon csalódást még soha nem okozott, sőt meglepően jól szórakoztam olvasás közben annak ellenére is, hogy most kicsit káosz az életem. Szórakoztató már az elejétől, vicces ahol kellett, romantikus és szenvedélyes amennyire a történetnek szüksége van és kissé véresebb, mint amit megszoktam a sorozatban. Vagy csak most jobban felfigyeltem a harcokra, gyilkolászásra, mint általában.

Ravyn érthető módon próbálja magát távol tartani mindenkitől, hiszen túl nagy sebet okoztak a szívéhez legközelebb állók a múltjában. De valamiért Susanról lepereg a férfi morcossága és meglátja, azt amit próbál mindenki elől titkolni. Hogy neki is szüksége van a törödésre, a kedvességre.

Susan meghurcoltatáson esett keresztül, a karrierje riporterkén kettétört, ám Leónak, egyetemi ismerősének hála a helyi paranormális dolgokra szakosodott lapnál állást kap. Minden napját utálja, mert ő az igazságot szereti megírni, nem holmi macskaember és egyéb hihetetlen sztorik után kutakodni, amikben nem hisz. Ám egy nap teljesen felfordul az élete, amikor rájön, hogy ők az újságnál, nem hazugságokról írtak, csupán a valóságot próbálták oly módon tálalni, ami a Sötét vadászok és segítőik segítéségére van. Hiszen az emberek pont azt nem látják, amit az orruk elé állítanak.

Maga a fő szál is egyre jobban bonyolódik, így a 10 részhez érve, már látja az olvasó, hogy mennyire is összetett Kenyon képzeletbeli világa. Az istenek, vámpírok, sötét vadászok, alakváltók és még sorolhatnám... egy szövevényes kapcsolatban vannak, évezredek óta folyik a harc és egyre bonyolódik minden. Újabb szövetségek alakulnak, veszteségek, egyre több vér folyik a daimonoknak és más délmoboknak hála. Acheronról is egyre több minden derül ki. 

Tehát semmiképpen sem ajánlanám, hogy valaki ezzel kezdje a sorozatot. Itt a legjobb sorban haladni, mert megéri részről részre megismerkedni az atlantiszi és más származású szereplők múltjával, jelenével és jövőjével.

Ravyn szarkasztikus humora és Susan talpraesett válaszai, csípős humora sokszor enyhítették a helyzetük komolyságát. Igaz, hogy találkozásukkor nem lobbant lángra a szerelem első látásra, de szépen apránként gondoskodott az írónő, hogy megkedveljék egymást.

Nick és Savitar felbukkanásával is újabb részleteket tudhatunk meg Acheronról, és láthattuk miként alakul a barátokból ellenségekké alakult kapcsolatuk.

Kiadó: Athenaeum
Eredeti cím: Dark Side of the Moon
Fordító: Goitein Veronika
400 oldal
Sorozat: Sötét vágyak vadásza 10. rész


Az Athenaeum Kiadónak köszönhetően a paranormális romantikus könyvek rajongói magyarul is olvashatják Sherrilyn Kenyon népszerű Sötét vágyak vadásza sorozatának folytatását, amelynek 10. része A Hold sötét oldalán címmel jelent meg.


07/30 Kristina blogja
07/31 Deszy könyvajánlója


Most kiderül, hogy mennyire ismeritek a sorozatot. Ha helyesen válaszoltok a feltett kérdésekre, akkor megnyerhetitek a kiadó által felajánlott Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán példányát.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Honnan származik Acheron?

a Rafflecopter giveaway

0 comments: