Madeline Hunter: A szélhámos szerető

, by Kristina

Fülszöveg: 
Gavin ​Norwood, Kendale vikomtja, az egykori bátor katona nem hagyta volna ott a sereget, ha egy szörnyű családi tragédia nem kényszeríti erre. A megannyi csatát megjárt férfi mindenkinél jobban tudja: egyetlen franciában sem szabad megbízni. Egy francia asszonyban pedig különösképp nem. Társaival együtt fel is állít egy megfigyelőkből álló hálózatot, hogy leleplezze a hazája ellen ármánykodó kémeket. Így kerül a látószögébe a törékeny és titokzatos Marielle Lyon, aki Franciaországból Angliába menekült, és egy kivégzett gróf unokahúgaként mutatkozott be. Ezzel óhatatlanul felhívta magára a figyelmet, sőt szárnyra kelt a pletyka, miszerint a franciáknak kémkedik. A valódi szándékait azonban csak igen kevesen ismerik… A bosszúvágytól égő lord mindenre hajlandó, hogy célt érjen – még arra is, hogy a csábítás játékát űzze az asszonnyal. De vajon végül ki fog elcsábítani kit? A szépséges és ravasz Marielle a lordot, vagy a sármos, délceg vikomt az asszonyt? 
A Fairbourne-kvartett harmadik részében Madeline Hunter az ármánykodás, a szenvedély és a szerelem kanyargós útjain vezeti végig a szereplőit, akik az igazság és önnön boldogságuk keresése közben kénytelenek lesznek ráébredni: sokszor nem minden az, aminek látszik.


Madeline Hunter történeteit mindig azért választom szívesen, mert a romantika mellett az alaptörténet is izgalmas és a szereplői is egyediek. Ezúttal is rejtélyes volt a történet, és szinte csak a végén derült ki minden titok.

rézmetszet
Szeretem a történelmi romantikus könyvek hősnőit, mert általában mindig merészebbek, kitűnnek a tömegből. Marielle bátor, önálló, és francia. Kevés francia hősnőt ismerek, és általában jobban is kedelem az angolokat, de ez a nő bebizonyította, hogy nincs okom tartani a franciáktól sem. Való igaz, hogy Marielle szabadabb gondolkodású, mint a szigorúan nevelt angol hölgyek, de tökéletesen elsajátította a kért angol etiketett is. Sokan kételkednek abban, hogy tényleg a francia nemesség tagja e, ám senki nem merészeli nyíltan kérdőre vonni. 6 éve szökött meg Franciaroszágból és azóta is azt tervezi, hogy hogyan tudná édesapját kiszabadítani, eközben pedig pénzt gyűjt és rézmetszeteket készít, amivel meg szeretné buktatni a francia nemest, aki fogtartja édesapját.

Kendale vikomtja katona volt, amikor családi tragédia miatt le kellett mondania a katonai szolgálatról és át kellett vennie a családi nemesi címet és a hozzá tartozó feladatokat. Franciaországban a csapatával majdnem az ellenség keze között ért véget az élete, évekkel korábban, amikor csalás áldozatai lettek és körbevették őket, nem jutott ki élve mindenki a rajtaütésből. Évekkel később sem mondott le a bosszúról.

A két főszereplő között már az elején felszikrázik a testi vonzalom, még akkor is, ha a ellenségnek hiszik egymást. Marielleről sokan azt gondolják, hogy kém, ám bizonyítékot nem tudnak felmutatni ellene. Kendale vikomtja, pedig úgy döntött, hogy már pedig ő be fogja bizonyítani, hogy a nő cseppet sem ártatlan és hónapokon keresztül követi őt.
Hónapokon keresztül macska egér játékot játszanak, míg egy éjszaka a nő veszélybe kerül, és maga a vikomt menti meg őt. 

Maga a romantikus szál gyengébb, de érthető módon, hiszen nem is eshetnek azonnal egymásnak, sőt egyáltalán nem lenne hiteles, ha azonnal szerelem bontakozna ki közöttük. Hiszen hosszú út vezet ahhoz, hogy először is bizalom alakuljon ki közöttük. Így a romantikára szomjazó énem kicsit unatkozott, viszont nagyon jól szórakozott az az énem, amely a titkokat, a nyomozást szereti a könyvekben. Persze, arra számítottam, hogy boldog befejezése lesz, de végig izgultam a szereplőkért.

A Fairbourne-kvartett harmadik része, de olvasható akár önálló kötetként is. :)

Kiadó: General Press, 2018
Eredeti cím: The Counterfeit Mistress
Fordító: Bánki Vera
Oldalszám: 312


Kémkedik-e a franciáknak Marielle Lyon, vagy sem? – Kendale vikomtja már jó ideje szeretné ezt megtudni. A választ bárki felfedezheti Madeline Hunter újabb történetében, mely a General Press Kiadó által megjelentetett Fairbourne-kvartett harmadik része. 
Ezzel a történettel indul újabb turnéra a Blogturné Klub négy bloggere, és őket követve versenybe lehet szállni a könyv egy példányáért.
08.18 - Kristina blogja
08.19 - Dreamworld
08.21 - Insane life


Mivel Kendale vikomt lételeme a nyomozás, játékunk is ehhez a foglalatossághoz kapcsolódik. A blogturné minden állomásán a filmvászon egy-egy híres nyomozójának fotóját találjátok. A feladat egyszerű: a Rafflecopter megfelelő dobozába írjátok be a karakter nevét.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.0 comments: