Courtney Cole: Ha velem maradsz

, by Kristina

Fülszöveg:
Nem mindegy, hogy az ágyában vagy az életében
A huszonnégy éves Pax Tate egy igazi vadbarom. Tetovált, kőkemény rosszfiú, szemét hozzáállással. Persze minden oka megvan rá: hétéves volt, amikor az anyja meghalt, így Pax magára maradt az apjával, és rengeteg szorongással.
Azóta drogokkal és nőkkel próbálja elnyomni a fel-feltörő sötét múltat, amivel nem akar szembenézni, mint ahogy a lelke kongó ürességéről sem vesz tudomást. Ha úgy tesz, mintha nem lenne benne sivárság, akkor nincs is, nem igaz?
Tévedés.
Amikor megismerkedik a kedves és gyönyörű Mila Hill-lel, úgy érzi, a lány gyógyír lehet a be nem hegedő sebeire. Mila az igazi és az egyetlen, aki megmentheti Paxet saját megsebzett szívétől, akinek hatására megoldhatja a gondjait. De csak akkor, ha a férfi felhagy a szemétkedéssel, és engedi, hogy segítsék.
Az öntörvényű Pax mindezt jól tudja, és dolgozik a változáson.
Vajon ennyi elég ahhoz, hogy ne veszítse el Milát?


Több száz könyvet olvastam már a romantikus műfajból, de nem emlékszem egyre sem, ami ilyen nyitánnyal indult volna. Döbbenetes, figyelemfelkeltő lett az egyszer már biztos. És nem csak a kezdetre lehet ezeket a jelzőket használni, de nem ám. Nem szeretném elmondani, hogy mi történt a könyvben, azt szeretném, ha ti is első kézből ismernétek meg Mila és Pax első találkozását. Bevallom én még a fülszöveget sem ismertem, amikor kézbe vettem a könyvet. 

A borító és a cím fogott meg, és utána se olvastam, hogy pontosan milyen történetről lehet szó. Eleve már nagyon megbízom az Insomia könyvekben, mert eddig még nem csalódtam egy történetben sem. Néha merni kell kockáztatni, hogy utána ilyen pozitív meglepetés legyen a jutalom. :)

El nem tudtam képzelni, hogy egy ilyen mértékű első találkozás után, hogy lesz Milából és Paxből szerelmes pár. Aztán az írónő bebizonyította, hogy akadnak még tiszta lelkű karakterek, akiket csak azért teremtenek, hogy az olyan rosszfiúkat, mint Pax a helyes irányba lökdössék.

 A sorozatcím tökéletesen, rámutat arra, hogy a főszereplők megtört lelkek. Mikor meghalt a testvérem tavaly februárban, egy része a lelkemnek vele együtt elhalt. Azóta mindennapossá vált az 
űr, ami utána maradt, a fájdalom, a hiány. Pax 
7 éves korában vesztette el édesanyját, Mila pedig nemrég vesztette el a szüleit. A hirtelen halál mindenkinek megrázó, a gyász feldolgozása sokkal nehezebb, bonyolultabb. Pax esetében sokkal nehezebb minden, mert elfojtotta magában, és hiába 24 éves, leragadt a düh szakaszában. Míg Milának, ott a testvére akivel osztozhatott a bánatának, a fiút még az apja is magára hagyja és a munkába temetkezik.

Drogok, pia szex. Pax ezeket a módszereket választotta, hogy eltompítsa az érzéseket. Aztán betoppan az életébe Mila. Ugyan nem szerelem első látásra ami közöttük van, de valami nagyon erős kapocs alakul ki közöttük. A lány végül sokadik unszolásra ad egy esélyt a fiúnak arra, hogy bebizonyítsa képes megváltozni.

A könyvet olvasva nagyon sokszor éreztem, hogy összeszorul a torkom, ugyanakkor könnyen meg is nevettetett. Tehetséges írónő Courtney Cole, remélem lesz alkalmam Mila nővérének a könyvéhez is, mert Madison története a sorozata második része. 

Nem könnyű történet, de csakis ajánlani tudom. Rengeteg tanulság van benne, és sok-sok remény, romantika a rengeteg szomorúság mellett. De ettől válik igazán értékelhetővé a boldog befejezés. 

320 oldal
ISBN:9789634334361
Fordította: Horváth M. Zsanett
Sorozat: Megtört lelkek 1. rész


A Libri Kiadó az Insomnia könyvek sorozatában jelentette meg Courtney Cole: Ha velem maradsz című regényét, mely a Megtört lelkek sorozat első kötete. A festői Michigan-tó egyik csendes kisvárosában játszódik a történet, ahol Pax drogok és alkohol segítségével próbál menekülni a rémálmai elől. Egy nap Mila megmenti az életét, de vajon elég ez a röpke napsugár, hogy a srác megváltozzon? Kövesd végig a három állomásos blogturnét, ha a játék során minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.


08.23 CBooks
08.26 Kristina blogja


Milának és nővérének egy olasz étterme van a városban, ahol igazi randira is sor kerül a történetben. Ehhez kapcsolódóan tradicionális olasz ételeket kell felismernetek és beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!a Rafflecopter giveaway

0 comments: