Monica McCarty: A Vadász

, by Kristina

Fülszöveg:
William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva megszerezze a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…
Ewen Lamontot, a Felföld legjobb nyomolvasóját nem mindennapi feladattal bízzák meg. Meg kell találnia Robert egyik küldöncét, aki fontos küldetést teljesít – álruhában. Ewennek egyszer már volt szerencséje a tüzes Genna nővérhez, aki egy ártatlan, lopott csókkal örökre az emlékezetébe véste magát. Most azonban, hogy a férfi már tudja, ki ő, és miféle feladatot vállalt, még fontosabbnak érzi, hogy mindenáron gondoskodjon a biztonságáról. Csakhogy a gyönyörű apáca igen makacs és vad természetű – meglehet, hogy a felföldi harcos élete legnehezebb kihívásával találja szembe magát? 
Miután Lady Janet – azaz Genna nővér – három esztendővel korábban sikertelenül próbálta kiszabadítani a testvérét az angolok markából, úgy dönt, küldöncként segíti Robert ügyét – egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a szörnyen jóképű, ám kérges szívű harcossal. Kettejük között valósággal izzik a levegő, és minden nappal közelebb kerülnek egymáshoz. Amikor azonban Janet árulást sejt, merész tettre szánja el magát. Az üzenetnek ugyanis, amelynek a birtokába jut, minél előbb célba kell érnie, mert az nemcsak a tárgyalások kimenetelére lehet hatással, hanem a király életére is… 
A Felföld rettegett fiai-sorozat hetedik kötetében folytatódnak a skót harcosok és szerelmeik történetei.


Újabb izgalmak várnak a kedvenc Felföldi harcosainkra. A skótok és az angolok háborúja lassan a végéhez közeledik, ám még nagyon sok feladat vár a titkos csapatra. A harcosok mellett az infomátoroknak és üzenetvívőknek is nagy szerep jut a győzelem felé vezető úton, és csak most mutatkozik meg igazán, hogy mekkora veszélynek vannak kitéve ők is. 

Ewen és Janet tökéletes páros. amennyire különböznek egymástól, annyira hasonlítanak is. Ám sok titok, veszély és küzdelem olykor eltaszítja őket egymástól, olykor pedig szorosabbra fűzi a kapcsolatukat. Ewennek fontos, hogy a feladatát gyorsan és pontosan elvégezze, az érzelmeket próbálja kirekeszteni. Ám a szőke szépség minden alkalommal rést ejt a pajzsán, nem kevés bosszúságára. 
Janet nagyon ügyesen váltogatja személyiségét, így láthatatlan az angolok számára, és sokszor a szemük előtt surran el. Bruce csapatának egyik legféltettebb kincse, hiszen annak köszönhetően, hogy mennyi infomációt jutatt el számára, annyival több sikeres rajtaütést tudhatnak a skótok magukénak.
Janet büszke arra, hogy részese lehet valamilye formában a harcnak, és az önállóságát nem hajlandó feladni. Még akkor sem, ha egy túlféltő felföldi akad az útjába.

Nem lett ugyan a legjobb rész, de tagadhatatlanul közel került ahhoz a címhez. Maga a románc majdnem végig huzavona a két szereplő között. Ami általában idegesíteni szokott, de most valamiért jól szórakoztam rajtuk. Janet hozzá van szokva, hogy amit akar, azt megszerzi és hiába áll ellen sokáig a Vadász, esélye sincs a nő csábereje ellen. Szinte az első pillanattól kezdve vonzódnak egymáshoz, ám rengeteg dolog áll az útjukba, mire a boldog befejezéshez juthatnak.

Monica McCarty stílusa kissé érdekes, nyers kifejezések, túlzó érzelmek és vágyak a szereplők között, de azért izgalmakban se volt hiány. Most hogy elérkeztünk a 7. részhez a sorozatban, kissé azt érzem, hogy az írónő is egyre többször ismétli önmagát. 

Amire viszont most felfigyeltem, hogy rengeteg olyan kifejezés volt a könyvben, ami nem állja meg a helyét egy ilyen történelmi korban. Sok történelmi romantikus könyvet olvasok, így hozzá vagyok szokva, hogy igazodjam a korhoz. Nem tudom, hogy a fordító nem volt elég alapos, vagy eddig csak én nem figyeltem igazán a sorozat előző részeinél. Ami persze annyira nem lényeges, csak veszít kicsit a korhűségből. 

Ami nagyon tetszett, hogy korábbi főszereplők is elég sokszor feltűntek. És ilyenkor rá is döbbenek, hogy mennyit kopott az emlékezetem, remélem hamarosan lesz alkalmam újra olvasni az egész sorozatot. De addig is, én várom a folytatást.


Kiadó: General Press, 2018
Eredeti cím: The Hunter, 2013
Oldalszám: 368
Fordító: Ács Eleonóra
Sorozat: Felföld rettegett fiai - 7. rész


Monica McCarty Felföld rettegett fiai sorozata valós történelmi eseményekre, tényekre alapozott fikció. A skót trónviszály véres harcait egy-egy romantikus-szerelmes történettel édesíti meg a szerző. A sorozat hetedik részében Ewen Lamonton, a Vadászon van a sor, hogy izgalmas kalandjai közepette párra találjon. A Blogturné Klub három bloggerét követve megtudhatod ők mit gondolnak a történetről, és ha a szerencse is melléd áll, tiéd lehet a könyv egy példánya.



09.20 - Kristina blogja
09.22 - Dreamworld 


Nyereményjátékunkkal Skócia múltjában kalandozunk. Minden állomáson a bejegyzés kiemelt betűit összeolvasva egy-egy skót nemzetiségű híresség nevét kell kitalálni és a Rafflecopter megfelelő dobozába beírni.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: