Maya Banks: Édes megadás

, by Kristina

A fülszöveg rövidített változata:
 Faith Malone megtévesztően finom külseje mögött egy olyan nő rejtőzik, aki pontosan tudja, hogy mire van szüksége: egy erős férfira, aki kérés nélkül veszi el, amit akar – hiszen ő kész mindent megadni neki…
Gray Montgomery, a dallasi zsaru küldetést teljesít: meg akarja találni a fickót, aki megölte a társát, és rács mögé akarja juttatni. Hamarosan kapcsolatot talál a gyilkos és Faith között. És ha közel kell kerülnie a lányhoz, hogy elkapja a gyilkost – ám legyen.
 
Maya Banks mindenki másnál jobban ért hozzá, milyen formák, ízek, illatok, hangok kellenek ahhoz, hogy egy jelenet igazán izgató legyen. Akadnak olyanok is, akik szerint be kellene tiltani a Banks-regényeket, mert tüzes jelenetei és a felgyorsult lélegzetű olvasók hőtermelése elősegíti a globális felmelegedést.



Tetszik a történet, persze valamilyen szinten kiszámítható, de vannak meglepetések amíg eljutunk az első mondattól, az utolsóig. Nem lehet azt mondani rá, hogy nagyon összetett krimiszál játszódik a háttérben, de mégis érdekes volt. Csak hadd, hogy olvasás közben kicsit kikapcsolja az agyad... 
   Az erotika téren nem olyan, mint a Vénuszdombi mesék, ahol történet szinte nem is volt más, csak szex, szex és még több szex. Itt inkább közelebbről megismerhetjük a ma nagyon sokat emlegetett BDSM fogalmát. Dominancia, ugyan akkor tisztelet, behódolás, kölcsönös tisztelet, egy kis játék. 
    !!!! Nem lehet rossz a könyv, ha nem vársz tőle többet, mint ami. -.- !!!!

"Gray a hüvelykujjával letörölt egy könnyet a lány szeme sarkából. A tekintetük találkozott, és összekapcsolódott, mintha egy időtlen burokban lettek volna épp.
- Nem szabadna megtennem - suttogta Gray. A hangja rekedt és száraz volt.
- Mit? - kérdezte suttogva Faith.
- Megcsókolni téged.
- Mert megcsókolsz?
Válasz helyett a férfi közelebb húzódott a lányhoz, az ajka egy hajszálnyira volt az övétől. Faithnek csak arra volt ideje, hogy egy gyors lélegzetet vegyen, mielőtt a szájuk összeért."

   Ami nagyon tetszett benne az a szereplők, párbeszédek, és ez egy plusz pont, hogy nincs sok felesleges leírás. Megismerjük a sorozat többi szereplőit is, és nagyon kíváncsi vagyok az ő történetükre is. Huhh, de még mennyire. :) Damon, Micah jobban bemutatkozott, közülük is Micah könyvét szeretném már a kezeim között tudni. Nathan tipikus veszélyesen kinéző, ugyan akkor érző szívű pacák, remélem, hogy ő is remekelni fog majd a könyvében, Connor pedig maga a megtestesült felelősségérzet és nyugalom, naaagyon remélem, hogy a leendőbelije párszor kihozza a nyugalomból. 
    Faithről nem nagyon tudok olyat írni, amit a fülszöveg még nem árult el, ami elég idegesítő, de hát ez van, ezért nem kell előtte fülszöveget olvasni... Tetszett a karaktere, mert tudja, hogy mit akar, szókimondó, ami persze nagyon sok kuncogós jelenetet eredményez, főleg amikor a fiúkkal vitázik, na de azért a Grey&Faith jelenetek sem elhanyagolhatóak. Nem üres fejű tyúk, ami azt illeti ezzel még meg is lepett néha, persze nem kell tőle arra számítani, hogy megtalálja a rák ellenszerét, de legalább nincsenek neki érthetetlen gondolatai. 
   Ami a szexet illeti, a történet utolsó harmada szinte csak az. Ha már itt tartunk Banks tényleg ért hozzá, hogy hogyan emelje meg a pulzusszámot olvasás közben... Csak a végét ne csapta volna így össze. Nem is tudom, hát az utolsó oldalakon a probléma kicsit gyorsan megoldódott, én azért még hagytam volna Greyt egy kicsit tovább könyörögni.. :D
   Grey, nos Ő nem rossz, nem rossz, persze szegényke kárára nagyon sokat szórakoztam, de ez van. Nem lehet mindenkinek szép és fényes kikövezett útja a boldogság felé. Khm, hát tud valamit az már tagadhatatlan, hölgyeim csak bátran ismerjétek  meg közelebbről, nem fogjátok megbánni. 

- Reggel, Faith! Én, ööö, csak be akartam nézni, hogy jól vagy-e.
- Ciklus - vetette oda Faith, tudva, hogy ez az egyik dolog a világon, amely garantáltan kiűzi Nathant bárhonnan. Faith jól számított. Nathan amilyen gyorsan csak lehet, eltűnt a lány irodájából. Faith kuncogott, látva, hogy Nathan egy századmásodperc alatt becsukja az ajtót. Milyen puncik a férfiak!
***
Faith sóhajtott, amikor halk kopogást hallott az ajtón. Nem válaszolt, de az ajtó kinyílt, és Nathan óvatosan bedugta a fejét.
- Érdemes bejönni? - kérdezte a férfi.
- Elmész, ha azt mondom, hogy nem?
- Hát, nem. Egy szívességet szeretnék kérni tőled - mondta Nathan lefegyverző mosoly kíséretében.
- Vagy nagyon bátor vagy, vagy rettenetesen ostoba - motyogta Faith.
Nathan még szélesebben mosolygott, ahogy egyre beljebb merészkedett Faith irodájába.
- Az anyám mindig azt mondta, hogy én vagyok a legokosabb gyereke.
- Akkor a testvéreid még hülyébbek? - kérdezte Faith szárazon.


Erotika faktor? Babám, itt bugyi nem marad szárazon. :D (ezt muszáj volt, érzékeny lelkűektől utólagos bocsánat! :))
Mint erotikus romantikus könyv megérdemli a, :
Értékelésem: 5/5
Kiadó: Kelly
Kiadás éve: 2010.
Sorozat: Sweet 1. része

2 comments:

Annie said...

Nagyon tetszik az összefoglalód, sokszor mosolyogtam rajta. :):):)
A kiemelt könyvrészletek is jók, fel is keltetted vele az érdeklődésemet. :)

Kristina said...

Szerintem neked is tetszene a történet, ha nem is lenne kedvenced, de nem unatkoznál olvasás közben. Jobb, mint az Amit csak Ő akar, de a szex az szinte ugyan annyi van benne, vagyis rengeteg. :)