Julie James: Az a gyanúm, szerelem

, by Kristina

Fülszöveg:
A nő nyugalomra vágyik.
Egy milliárdos lányaként és a város legjobb borkereskedőjeként Jordan Rhodes állandó résztvevője az exkluzív chicagói partiknak. Ám a sors megáldotta egy felettébb zűrös ikertestvérrel is, aki miatt kénytelen segíteni az FBI-nak leleplezni a maffiának pénzt mosó közismert étteremtulajdonost. Ennek érdekében olyan kísérővel kell elmenni egy adománygyűjtő rendezvényre, akit a háta közepére sem kíván.
A férfi teljesen másra gondol.
Nick McCallnak, Chicago legjobb beépített ügynökének egyszerű a filozófiája: soha ne keveredj személyes kapcsolatba, különösen azzal ne, akivel együtt dolgozol! Csak az a baj, hogy Jordan Rhodes okos, gyönyörű és izgalmas is. Ők ketten minél hamarabb szeretnék megoldani azt a megbízatást, amely Jordan testvérének szabadulást, Nicknek pedig dicsőséget hozhat. Már csak azért is sietnének, mert öt percet sem bírnak ki parázs szópárbaj nélkül.
Ám ami egyszerű megbízatásnak indul, az hirtelen kezd valami nagyon más lenni…

A történetről és a szereplőkről

Nick McCall az előző részben még nem szerepelt, mert több hónapig fedett ügynökként dolgozott. Amint lezárta az ügyet pár nap igazán megérdemelt szabadságot szeretett volna kivenni, hogy meglátogassa New Yorkban élő családját. Az időzítés is tökéletesre sikeredett, hiszen az olasz anyukájának 60. születésnapját is ezen a hétvégén ünneplték. Csakhogy amint belépett főnöke irodájába már tudta (idézem), hogy helyzet van. :) Bizony, a főnőke megkéri (olyan stílusban, amitől nem is tudná visszautasítani :D), hogy segédkezzen egy másik ügynöknek.
Seth Huxley első fedett ügynöki megbízásában nyomoz, és több hónapnyi munka után végre érzi, hogy hamarosan elég bizonyítéka lesz a letartoztatásokhoz. Egy pénzmosási ügyról van szó, amiben Nicknek annyi lenne eredetileg a dolga, hogy csak tanácsokat adjon az újoncnak.
Mivel a gyanúsított rajong a borokért, és egy exklúzív borkóstoló estet tart egyik éttermében, Huxley a résztvevők listájából Jordant tartja a legjobban esélyesnek arra, hogy segít nekik bejutni a partira.
Jordan és Nick között már első találkozásuk alkalmával elkezdenek pattogni a szikrák.

Csakhogy először épp az ellenségeskedés lángol fel közöttük, ami érthető is, mert téves módon előítéletek alapján néznek egymásra.

Nick nem kedveli a nőt, mert elkényeztetett, milliárdos apuka kedvencének tartja. Jordan pedig a férfi munkahelye miatt neheztel rá, mert pár hónappal ezelőtt a fivérét börtönbe zárták.

"– Szóval hogy megy manapság a bor üzletág? – törte meg a csendet.
Jordan visszafordította az arcát az ablaktól, a tekintetük a visszapillantó tükörben találkozott.

– Nem kell nekem tennie a szépet, McCall ügynök. Érzem, hogy ez nem megy önnek túl könnyen.

– Mit mondhatnék? Nem szeretem a kínos csendet – vonta meg a vállát Nick.

– Mi a véleménye a kínos beszélgetésekről? – cukkolta tovább Jordan.
Nicknek vissza kellett fognia a vigyorát. Jézusom, ez aztán a pimasz nő!"


Jordan a milliárdos lányoktól eltérően nem függ az apja vagyonától. Szülei arra nevelték, hogy találja fel magát a világban, gazdálkodjon saját vagyonából, amit saját munkájából keres meg. A nő rajong a borokért, a romantikáért. Tehetsége van a borok osztályozásában, eladásában egyaránt, ezért is sikeres saját üzlete a DeVine Cellars.

A történet legnagyobb része a téli, hideg és havas Chicagoban játszódik. De Napa völgy borászatait is bebarangolhatjuk olvasás közben Julie James-nek kösznhetően.
A könyvben feltűnnek a régi szereplők is, és újabbak is bővítik rajongásom listáját. :)
A könnyed humor, csípős beszólások, baráti csevegésekkel teszik szórakoztatóvá a könyvet a mellékszereplők. 

A könyv és Én

A Könyvhét közeledtének köszönhetően a tömeges megjelenések miatt sok blogturné lett összesűrítve ebbe a pár hétbe, és már kezdtem kimerülni a sok érzelmi sokkot okozó könyvtől. Ha olvastátok a előző értékeléseim, akkor láthatjátok, hogy nagyon sok könyv tetszett, és szinte mind sokkolt valamilyen szinten érzelmileg. Amikor már túl sok jó könyvet olvasok, kezdek attól rettegni, hogy besokallok tőlük. És ekkor jött megmentésemre Julia James legújabb könyvének a turnéztatása. :)
A könnyed, romantikus könyvek, mint amilyeneket Julie James írásai, tökéletesek arra, hogy kikapcsoljanak és ellazítsanak. Mint egy pohár finom bor. :)
A szarkazmustól, beszólásoktól csöpögő párbeszédek a top kezdvenceim közé emelik azonnal az író minden művét.
Sokszor húzódott mosolyra a szám, kuncogtam a vicces helyzeteken, és sóhajtoztam a romantikus pillanatok miatt. És igen, a bor miatt elég sok romantika van a könyvben!
Csak ajánlani tudom a könyvet. Aki szereti a könnyed, jelenkori romantikát, egy kis nyomozással édesítve, az biztosan nem fog benne csalódni! Olvasáshoz egy 

Kiadó: Pioneer Books, 2014
Sorozat: FBI 2. része
Eredeti cím: A Lot like Love
Megjelenés: 2014. 06. 09.


Extra 
Rövid ajánló a Hamis partner-ről

A történet már egy elég vicces helyzettel kezdődik, és mindez a vidám hangulat csak fokozódik a könyv végéig. Cameron a parkettázás miatt kénytelen kivenni éjszakára egy hotelszobát.

"Chicagóban harmincezer hotelszoba van, de Cameron Lynde-nek sikerült azt az

egyet megtalálnia, amelynek a szomszédságában egy párocska éppen szexmaratont tartott." 


Az éjszaka közepén mégis gyilkosságba torkollik a szomszédok szórakozása. Szerencsétlenségére pedig az ügyhöz kirendelt nyomozó nem más, mint Jack Pallas FBI ügynök. Ő maga egyébként az Államügyész Hivatalban dolgozik, így nem áll távol tőle sem a gyilkossági nyomozás menete.
 Cameron és Jack a múltjukban történt eset miatt ellenségesek egymással, de a vonzódást nem tagadhatják. :)
Igazi romantikus kincs az ő történetük, és még a nyomozás is nagyobb szerepet kap a könyvben. 
A karakterek nagyon gyorsan a szívembe lopták magukat, és ez is volt az ok, amiért alig vártam, hogy megismerjem Nick és Jordan történetét is.

Blogturné

A Pioneer Books kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Julie James - Az a gyanúm, szerelem című könyve. A turné összesen három állomásból fog állni, háromnaponta jelentkezik egy-egy blogger június 1 és június 7 között.
Miért érdemes követni a turnét? Sok érdekes és izgalmas extra mellett most akár te is nyerhetsz egy példányt a könyvből. Ehhez mit kell tenned? Játssz mindennap és növeld az esélyeidet. Bővebb információkat lejjebb olvashatod.

Gyere és velünk együtt kóstolj bele te is a könyvbe!


Bloglista:

06. 07. Kristina blogja

Nyereményjáték

Szeretnél te is belekóstolni a könyvbe? – Játssz és esélyed van megnyerni az egyik példányt a kiadó által felajánlott kettőből!
Mit kell ehhez tenned?
Mindennap egy-egy magyar borvidék van elrejtve és ezeket meg kell találnod, utána beírni a Rafflecopter doboz helyes rubrikájába.





a Rafflecopter giveaway

0 comments: