Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

, by Kristina

Fülszöveg:
A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. 
Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. 
Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?

A történetről és a szereplőkről

Sadie élete részét soha nem képezte kacagás és gyerekjáték, már kamaszként is ő viselkedik érettebben, ő gondoskodik édesanyjáról. Nincsenek barátai, nincs számára senki aki ölelő és vígasztaló karjába vonná, hogy könnyebben viselje el az élet keménységét. Majd egyik napról a másikra, anyja szerencsétlen és komolytalan viselkedésének köszönhetően kénytelen átvállalni munkahelyét. Így kerül egy gazdag és fényűző család szolgálatába.
Jax már-már nem is lehetne ennél tökéletesebb pasi, és talán pont ettől volt annyira hihetetlen, nehezen tudtam a karakterét megértenem.
A szerelmi szál meseszerű és hirtelen volt, néha túlbonyolított, de élvezhető. :)
Nagyon kevés olyan karakter van, akit ilyen rövid idő alatt sikerült megutálnom...egyszerűen még a gondolatától is rosszul voltam, hogy egy ilyen anyáról kell olvasom, mint Jessica. 
Jól jegyezzétek meg Marcus Hardy nevét, mert ő lesz a következő történet egyik főszereplője, és biztosan sokan fogjátok majd *azonnal-ide-nekem-a-következő-részt* érzéssel befejezni a könyvet, csakis Marcus miatt. :) 

A könyv és Én

Gondolom nem csak velem történt meg, hogy rocksztárokról álmodoztam tizenéves koromban,... sőt még néha ma is egy-egy őrültebb pillanatomban elkap a "Mi lenne ha..." fantáziakép a kedvenc bandáim tagjairól. Valljuk be, hogy néha meg szeretnénk menteni a kedvenceinket a híresek őrült világától. 
Ezzel szerettem volna választ adni arra a kérdésre, hogy miért is kellett nekem a Te vagy nekem a levegő c. könyv. Érdekelt, hogy miként épített fel az író egy ilyen fantáziavilágot, amelyben egy magányos és megmentésre szoruló lány esik szerelmbe egy híres és mindenki kedvenc rocksztárjával. És igen, sajnos a könyv maradt is az álomvilág szintjén, egy pillanatig sem tűnt valóságosnak.


A történetet Abbi Glines, az igazi romantikus lelkületű olvasóknak írta. Az ifjúsági történetek olyan részét gazdagítja, amelyben minden lehetséges. Már-már a valóságtól elrugaszkodott kifejezés is eszembe jutott olykor-olykor.
A könyvet szkeptikusok a kezükbe ne vegyék, mert csalódni fognak. :) Nem rossz szándékból mondom, de azok nem fogják élvezni, akik egy kicsit is komolyabb történetre vágynak. Ezért is maradt bennem a csomó megmagyarázhatatlan érzés, egyszerűen nem jó hangulatban találtam elolvasni a történetet. Persze arról szó se lehetett, hogy félbehagyjam és majd máskor fejezzem be, mert akár hány alkalommal húztam is a szám, késztetést éreztem a folytatásra. Érdekelt, hogy végül hogyan kapja meg mindenki a maga happy end-jét. Nem tehetek róla, néha én is szeretnék hinni a mesékben... :)

Olyan történet, amihez hangulat kell, mert ha kicsit sem vagy tündérmese hangulatban, akkor nehezen fogod magad beleélni az eléd tárt világba. A szereplők két véglet között mozognak, vagy tökéletesek, vagy nem. A szerelmi háromszög felvillanásai pedig sok fogcsikorgatásra késztettek, szerencsére nem volt komoly, így nem kellett fogorvosi számlát küldenem a kiadónak. :D

Még ha nem is került a kedvenceim közé a történet, arra azért tökéletesen megfelelt, hogy előkészítse a terepet a következő részre. Voltak benne vicces, romantikus pillanatok, de ugyan ennyi zavaró, kellemetlen és feszültséggel megtűzdelt jelenet is, amitől az érzelmi skálák fel-le hullámoztak.

Egy újabb szerelem első látásra tipusú ifjúsági történet, amelyet a reménytelenül romantikus olvasók élvezni fogják, mert a Hamupipőke meséjének egy modern változatához tudnám hasonlítani.

Kiadó: Maxim, 2014
Eredeti cím: Breath
Sorozat: Sea Breeze 1. része
Megjelenés: 2014. szeptember 30.

Blogturné


A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines legújabb regénye, a Te vagy nekem a levegő. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sadie és Jax perzselő nyári történetét.

2014. szeptember 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


09/16 Kristina blogja

Nyereményjáték


A történetben Jax Stone egy világhírű, ifjú rocksztár. Ezért mostani játékunk során egy kis zenei kalandozásra hívunk Benneteket. Az egyes állomásokon található dalszövegrészletek alapján találjátok ki, mi a dal címe és ki/kik az előadói. 
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


She’s talking to angels,
Counting the stars
Making a wish on a passing car
She’s dancing with strangers,
She’s falling apart
Waiting for Superman to pick her up
In his arms, yeah, in his arms, yeah
She’s waiting for Superman...

...to lift her up and take her anywhere
Show her love and flying through the air
Save her now before it’s too late tonight
Oh, at the speed of light
And she smiles

a Rafflecopter giveaway

1 comments:

Magnolia said...

"akárhány alkalommal húztam is a szám, késztetést éreztem a folytatásra" Ez teljesen igaz volt rám is! :)

A sokadik Glines könyv után mára már rájöttem, hogy az írónő nem nekem írja a regényeit. Ebből a sorozatból csak két rész van, amit élvezettel olvastam és az nem más mint Cage York (#3) és Dewayne Falco (#8) könyve. Kíváncsian várom mit írsz majd a többi regényéről.