J. Kenner: Őrült vágy

, by Kristina

Fülszöveg:
Úgy nőttem fel, hogy hittem abban, hogy létezik jó és rossz, helyes és helytelen, fekete és fehér. Több eszem volt, minthogy megbízzak az emberekben. Aztán megismertem Tyler Sharpot. A merész, elbűvölő és veszélyesen szexi Tyler Sharp mindig megszerzi, amit akar. De mosolya elbűvölő lehet, ügyei komorak, ambíciói könyörtelenek. Azt gondoltam, én vagyok az egyetlen olyan nő, aki elég erős, hogy ellenálljon neki, de az egymás iránti vágyunk túlságosan sürgető volt ahhoz, hogy letagadjuk. Egy tekintet kellett, és máris bajban voltam. Egy érintés és lépre csalt. Egy éjszaka, és az övé lettem. És most, hogy beleszerettem, nincs visszaút.

Eredeti cím: Heated
Kiadó: Atheneaum
Megjelenés: 2015.  február 23. Megvásárolható itt
Fordító: Szilágyiné Márton Andrea
Műfaj: erotika, romantika
Sorozat: 2. része


Aki romantikus, szenvedélyes és izgalmas történetre vágyik, annak melegen ajánlom J. Kenner legújabb regényét. A romantikus krimi egy szenvedélyesebb változatát tárja elénk  az írónő, Tyler és Sloane kalandjával.

"(...)Ne vegyél semmit készpénznek. És ne bízz meg senkiben!
Azt hiszem, ettől cinikus vagyok. De ettől is vagyok baromi jó zsaru."Sloane hisz a munkájában, a képességében. Betegszabadsága idején sem képes a fenekén ülni, nyomoznia kell, egy barátnőjének tesz szívességet. De az ügy sokkal bonyolultabbá válik, ahogy halad előre a történet. Egy eltűnt lány után nyomoz, aki a Destiny-ben táncolt, és minden jel szerint Vegas-ba utazott szerencsét próbálni. Mégis a nyomozónőnek gyanússá válik egy-két dolog, és az ösztöneire hallgatva nem hagyja abba a kutakodást. Tyler-en keresztül próbálja feltárni az ügyet, de végül a férfi titkainak sem lesz képes ellenállni. A macska-egér játék szenvedélyes változatát mutatják be ők ketten. :)))

"Tyler Sharp veszélyes példány, és bár még nem tud róla, ő és én kemény háborúban állunk. És én meg akarom nyerni ezt a háborút – még akkor is, ha a saját akaratom szerint alakítom a szabályokat"

Tyler megjelent ugyan a sorozat első részében, de csak most sikerült igazán megismerni. Végre sikerült a titokzatos és nem kevésbé veszélyes férfi álarca alá lesni. Amit akar, azt megszerzi magának, nem áll messze tőle a tisztességtelen játszma sem. A cél elérése érdekében mindenre képes. (Megjegyezném, hogy ezt kifejezetten kedveltem a karakterében.) Az alfa típusú férfiak tökéletes példáját képviseli. Magabiztos, amikor kell vicces, komoly, sőt a maga módján romantikus is.
Sloane-t a történet elején úgy ismerjük meg, mint Tyler ellentéte, hisz a törvényben, az igazságban amit az képvisel. Jó rendőr, a vérében van a "szolgálunk és védünk" dolog, de egyik pillanatról a másikra ő is rájön, hogy nem minden fekete és fehér, a szürkének bizony több árnyalata van.

"(...)Valahogy összegzi azt, amit a világról gondolunk – hogy a legtöbb ember nem gondolkodik. Nem használja a fejét. Nem cselekszik, ezért nincs a figuráknak karja. És ez azt jelenti, hogy mi, akik gondolkozunk, cselekszünk, előrehaladunk a világban, míg a többiek csak botorkálnak.
(...)
– Nem tudom, hogy ez most cinikus, ravasz, vagy egyszerűen annak az embernek a világlátása, aki könnyen csúszik bele homályos ügyletekbe."


Már hetek óta nem tudtam magam lekötni annyi időre sem, hogy végignézzek egy 40 perces sorozat részt. Nemhogy egyszeri próbálkozásra elolvassak egy teljes könyvet... Így csak tologattam pár napig ezt is. A sok szaladgálás, ügyintézés, probléma mellett úgy éreztem nem tudnám igazán élvezni a romantikát. Mekkorát tévedtem. :D Pár nappal ezelőtt, a véletlen szerencsének köszönhetően egy teljes délutánt kaptam, amikor nem volt egy lélek sem körülöttem és végre engedtem a könyv csábításának.  Sikerült újra visszatalálnom az olvasási szenvedélyemhez! :)
Lekötött, elcsábított, szórakoztatott. Élveztem a szereplők bemutatkozását, a történet alakulását, a bonyodalmak lefolyását.

"Minden volt, amit nem lenne szabad akarnom, és amit nem kaphatok meg, és mégis, nem tagadhattam, hogy pontosan az volt, amire vágytam. Tyler Sharp ott volt a fejemben, az emlékeimben, a képzeletemben."

J. Kenner az előző részben megcsillogtatta ugyan, hogy a krimi sem áll messze tőle, mégis úgy éreztem, hogy Tyler történetébe még több izgalmat csempészett. Persze a szenvedély nagyon nagy szerepet kap ebben a regényben is, az írónő bizony képes arra, hogy egyik pillanatról a másikra lángba borítsa a könyv lapjait.
Különálló regényként is biztosan élvezhető lehet. De személyesen mégsem ajánlanám, hogy az első rész ismerete nélkül olvassa valaki. Sokkal élvezetesebb amikor a közelmúlt eseményeivel is tisztában van az olvasó és felismeri az előző rész eseményeire tett megjegyzéseket, visszaemlékezéseket. 
Az előző részről írt bejegyzésem itt olvasható.Az Athenaeum kiadó jóvoltából jelenik meg a hazánkban is már ismert írónő, J. Kenner, Vágy sorozatának második kötete, az Őrült vágy.Ezúttal a blogturné tagok egy igazi, perzselően forró turnéra invitálnak titeket és ha részt vesztek a nyereményjátékon, akkor tiétek lehet a két példány egyike!

02.19. - Angelika blogja
02.21. - Insane Life
02.23. - CBooks
02.25. - Kristina blogjaA főhősnő egy eltűnt lányt keres a könyv folyamán, ezért a ti feladatotok is hasonló lesz. 
Minden állomáson egy híres kép lesz látható és ezeken a képeken egy könyvből készült film szereplője bújik el. Nektek az lesz a feladatotok, hogy kitaláljátok melyik filmből/könyvből bújt el. (A film és a sorozatcímet is elfogadom.)
(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Ha a nyertes kiértesítést követően 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk!)
Festő: Hugh ‘Grecian’ Williams
Cím: Goodrich Castle

a Rafflecopter giveaway

0 comments: