Rachel Cohn - David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája

, by Kristina

Fülszöveg:
El tudod képzelni, hogy életed első szerelme a szakítás után megjelenik egy másik pasival a következő koncerteden? Amíg gondolkodsz, eláruljuk, mit tett Nick, a fellépő zenekar basszusgitárosa. Mielőtt még az excsaja odaért volna hozzá gratulálni a szuper jó koncerthez, megkért egy lányt a közönség soraiból, hogy legyen pár percre a barátnője. Nem tudhatja, kivel kezdett, de ki fog derülni. Mégpedig egyetlen pörgős éjszaka alatt! Vajon Norah és Nick útja tényleg csak egy csók erejéig keresztezi egymást? Vagy mit tartogat ez a zenés, hajnalig bulizós, egymás nyomában rohanós, végtelennek tűnő manhattani éjszaka Nick és Norah számára?

Kiadó: Tilos az Á Könyvek
Oldalszám: 192 oldal
ISBN: 9786155441943
Műfaj: ifjúsági regény
Megrendelhető

Maga a történet egy éjszaka alatt játszódik, és rövidsége ellenére, elég sok érdekes és egyedi gondolatot osztanak meg Norah és Nick karakterei az olvasókkal. Nekik köszönhetően egy éjszaka én is Manhattanben bulizhattam és élvezhettem a sok már-már érthetetlen zenei utalást, bulizást, és lazaságot.

"– Nincs olyan, hogy készen állni – mondta. – Csak akarni lehet."

Pár óra alatt is megváltozhat valaki élete, hozzáállása, véleménye, nézőpontja... Akit érdekel, hogy miként hathat egy bulizós éjszaka két addig egymásnak idegen fiatalra, azoknak melegen ajánlom a könyvet. 
Nick egy hetero srác, aki egy meleg fiúbanda basszusgitárosa. Ezzel remélem mindenki levonta a következtetést, hogy szeret különc lenni. :)
Mindkét fiatal ex barátja/barátnője felbukkan az éjszaka folyamán. Csalódások, sőt szertefoszlott reményekkel teli pillanatokat okoznak főszereplőinknek. De, talán pont ezzel segítik elő a változást, az előrelépést számukra. 
Két külön világból való fiatal, az egyikük szökni próbál belőle, a másik pedig abba akar bekerülni.

"(...)Mert ha egy srác szemét és rohadék, az könnyebb, az ember tudja, mi az ábra. Mivel a bizalom nem jön szóba, nem kell beszarni, hogy esetleg meg kéne bízni benne. Pillanatnyilag egyszerre vagy tíz dolgot gondolok, és ebből legalább négyet rólad.(...)"

A zene fontos szerepet játszik a könyvben, már csak a felsorolt híresebb bandák nevei miatt is, olyan mint egy nagy zenei enciklopédia, sőt a zeneszöveges idézetek erre az érzésre csak jobban rásegítenek.

"Összepasszoltunk, mint két legó. Nem azért, mert van valamim, ami beleillik valamijébe. Hanem, mert a szavaink passzoltak, összeálltak mondatokká, és a mondataink is összeálltak párbeszéddé, és a párbeszédből egy filmjelenet lett, ami még próba nélkül is igen kellemesnek bizonyult."

Nem tipikus romantikus regény, inkább egy ifjúsági dráma. Életigazságok, váratlan döntések..., minden van benne, amitől több lesz egy egyszerű kis szórakoztató regénynél. 

"Az élet szar. A dalok nem mindig."



A Tilos az Á Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Rachel Cohn és David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja két fiatal sorsszerű találkozását, és végigkíséri őket felejthetetlen éjszakájukon!
2015. április 5-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

04.05. - Deszy könyvajánlója
04.07. - Dreamworld
04.09. - Tekla könyvei
04.11. - Zakkant olvas
04.13. - Always Love a Wild Book
04.15. - Kristina Blogja

Nyereményjáték

A történetben fontos szerepet játszik a zene. Így hát mostani játékunk során, nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található dalszövegrészletek alapján kitalálni, mely előadó melyik számára gondoltunk, majd a megfejtést beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe. 
Ha mind az öt feladatot teljesítettétek, esélyetek nyílik megnyerni, a kiadó által felajánlott regény egy példányát!

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

People always told me be careful of what you do
And don't go around breaking young girls' hearts
And mother always told me be careful of who you love
And be careful of what you do 'cause the lie becomes the truth

a Rafflecopter giveaway

0 comments: