Jamie McGuire: Gyönyörű tévedés blogturné

, by Kristina

Fülszöveg:
A függetlenségét szenvedélyesen védelmező Camille Camlin, becenevén Cami boldogan hagyta a háta mögött a gyermekkorát, mielőtt az véget ért volna. Dolgozik, amióta megszerezte a jogosítványt, és a főiskola első éve óta albérletben lakik. Most a Red Doorban pultos, és a munkán meg főiskolai óráin kívül nincs másra ideje. Trenton Maddox az Eastern Állami Egyetem koronázatlan királya volt, aki már középiskolásként egyetemista lányokkal járt. A barátai irigyelték, a nők be akarták törni, de miután egy tragikus baleset fenekestől felforgatta az életét, Trenton otthagyta az egyetemet, hogy megbirkózzon iszonyatos lelkifurdalásával.
Tizennyolc hónappal később Trenton otthon lakik özvegy édesapjával és egy helyi tetováló szalonban vállal munkát, hogy fizetni tudja a számlákat. Amikor már azt hiszi, hogy az élet visszazökkent a megszokott kerékvágásba, a szeme megakad a Red Doorban egyedül üldögélő Camin.

Tavaly júliusban, nemsokkal az angol megjelenés után volt szerencsém olvasni a történetet, akkor akkora hatással volt rám, hogy azonnal szavakba kellett foglalnom az élményt. Igaz nehezen sikerült, mert nagyon nehezen tudtam túltenni magam rajta érzelmileg, sőt még hetekkel azután is a könyvre gondolva zavart voltam, de jó értelemben és ezt csak azok fogják megérteni, akik ismerik a történetet. IDE kattintva olvasható el az értékelésem. :) Szeretem, amikor egy könyv eléri azt, hogy a csattanóknál azt érezzem, hogy seggre estem az ágyról. Kell néha a váratlan fordulat!

Szerencsére a Maxim Kiadó magyarul is elhozta nekünk Trenton történetét, és nekem természetesen magyarul is el kellett olvasnom. Egy ilyen történetet érdemes többször újraolvasni. Sőt épp esedékes is volt, hiszen nemrég fejeztem be angolul a Maddox sorozat második részét... Khm, azt is imádtam. :D 
A blogturné keretén belül pedig 10 okot sorolok fel nektek, hogy miért kötelező olvasmány a Maddox testvérek sorozat első része a Gyönyörű sorozat rajongóinak is.

1. Abby és Travis történetével egyidőben játszódik a Gyönyörű tévedés. Így rengeteg olyan jelenetnek lehetünk részesei, amelyeket eddig nem ismerhettünk meg. Főleg Travis lerészegedéseinek lehetünk tanúi, hiszen a legtöbbet azon a helyen folytotta alkoholba a bánatát, ahol Cami dolgozik csaposként, mégpedig a Red-ben. Ehhez a ponthoz idézet is jár:

"– Csak ne olyan hevesen, Veszett Kutya – figyelmeztettem.
Travis megrázkódott. – Tudod, hogy ezt a nevet kibaszottul utálom.
– Tudom – emeltem fel az üveget -, de legalább odafigyelsz rá. Íme, a terv. Először is ne nyavalyogj. Másodszor ne feledd, ki vagy, és vesd be a bűbájodat. Ő sem különbözik bárki más…
– De különbözik – szakított félbe.
Felsóhajtottam, és Raeganre pillantottam. – Súlyos eset.
– Pofa be, és segíts – förmedt rám elkeseredetten Travis.
– Három trükkel lehet becserkészni egy nehezen megkapható lányt: türelemmel, más választási lehetőségekkel és hűvös távolságtartással. Nem maradtok Örökre a Legjobb Barátok. Két lábon járó szexuális vonzerő vagy, aki elérhetetlen csávóként flörtöl. Más szóval légy Travis Maddox."

2. Ha Maddox fiúról beszéltünk, akkor eddig Travis volt az No.1-es választás. Ezzel a történetettel is többszáz nő szívét fogja meghúdítani egy Maddox, csakhhogy ezúttal Trenton is ringbe száll a címért. Mindenki eldöntheti, hogy a vad és verekedős Maddox, vagy a tetkós, vicces és felelőségteljesebb Maddox fiú a gyengéje. Bevallom, hozzám Tranton valamiért közelebb áll, egyszerűen piszkosul játszik, és bármit képes bevetni azért, hogy elérje amit és akit akar. :)

3. Egy Maddox szerelmi drámája, ez már alapból plusz pontnak számít, hiszen garantálja a fordulatokat és az izgalmakat. :)

4. Újraolvasós. Első alkalommal élvezed, elveszel a történet forgatagában, majd második alkalommal teljesen odafigyelsz az apró részletekre is. Mint említettem, másodszor a sorozat következő része után olvastam, és így már jobban élveztem, sőt jobban értettem is mindent.

5. Több fontosabb, viccesebb jelenet is játszódik tetoválószalonban. Bizony, egyik kedvenc new adult témánk, vagyis a tetováló srácok romantikus drámája is a könyv egyik érdekessége.

6. A megszokottól is bonyolultabb érzelmi kavalkád vár az olvasóra, sőt fejezetről fejezetre nő a feszültség, amíg az olvasó azt nem érzi, hogy ... bumm, elütötte egy kamion. :D

7. Vicces és szerethető, nem csak a történet, de a szereplők is. Meghódít, földbe tipor, dühöngővé, boldoggá és szerelemre éhessé tesz.

8. A főszereplők egyedisége is bizony egy fontos szempont. Cami az önállóságával vívta ki a tiszteletem, míg Trent karizmatikus viselkedésével és mély érzelmeivel vett le a lábamról. A már ismert karakterek új helyzetekbe kerülnek, ahol jobban megismerhetitek őket. Lesz aki utálni fogja a helyzetet, amibe kerültek, ez a veszély minden történetnél jelen van, el kell fogadni, mert változtatni, már úgysem lehet rajta... 

9. Legszívesebben az egész könyvet kiidéznéd magadnak. Vagy azért mert vicces és szórakoztató, vagy mert nagyon különleges gondolatokat osztanak meg a karakterek. De a romantikus, érzelmes és a drámai hangulatokban sincs hiány.

10. Utolsó pontnál a bejegyzésemből idéznék:
"Romantika, érzelmek, váratlan pillanatok, piálás, másnaposság és sok-sok tetkó. Tökéletes new adult dráma. Mert hát a Maddoxokról szól."



A Maxim kiadó jóvóltából megjelenik Jamie McGuire, Gyönyörű tévedés című könyve, ami a Gyönyörű sorscsapás című sorozatnak a mellék története. A Maddox testvérek sorozatban a többi testvér történetét ismerhetik meg az olvasók, ezúttal Trentonét.




04.10 Kristina blogja
04.11 CBooks
04.12 Dreamworld
04.13 Tekla Könyvei



Trenton egy tetováló szalonban dolgozik és imádja a tetoválásokat. Ezúttal a ti feladatotok kitalálni melyik könyvben hangzanak el az idézetek. Egy valamiben egyezik a könyvek témája, az idézet egy-egy tetovált szereplőtől, szereplőről hangzik el. Elég a könyv címét is megírnotok.
Figyeljetek oda, mert sajnos nem tudtok javítani az elküldött megfejtéseken.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

"– Beszélnem kell Shaw-val. 
– Hívd fel. 
– Nem veszi fel a telefont. 
– Szerinted az anyja hagyja, hogy csak úgy becsörtess a házába? 
– Nem érdekel; muszáj beszélnem vele, úgyhogy ezt fogom tenni. 
Rome csak kacsintott és tisztelgett a kávésbögréjével. 
– Helyes! Hívj fel, ha letartóztattak, simán kihozlak."


0 comments: