Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a megváltás

, by Kristina

Fülszöveg
A sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül csak napvilágra került. Ám az még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett.
Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ehhez szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint az a fenyegetés, hogy örökre elveszítheti Kaydent.
A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy új életet kezdjenek… vagy már késő?


Jó hírem van! Végre megérkezett a várva várt folytatása Callie és Kayden történetének. Szinte biztosra merem állítani, hogy mindenki, aki csak olvasta az első részt már nagyon várja, hiszen egy szörnyű függővéggel fejeződött be szerelmeseink kalandja. Több hónapnyi várakozás után, pedig végre fellélegezhettek, mert április 28-tól az Elit Start keretén belül a hű rajongók már olvashatják is a könyvet.



Ritkán találkozom olyan íróval aki ennyi lelkileg megviselt szereplőt sző a történeteibe. Sorensen karaktereiben az a közös, hogy egytől egyig mind váratlan módon viselkednek, tetteik kiszámíthatatlanok, így a történet alakulása is sokszor fordulatos, sőt megdöbbentő.

A sok szenvedés, lelki megrázkodtatás hatással van minden szereplőre, eltérő módon dolgozzák fel az eseményeket, így lesz egyediségük. Nekünk olvasóknak, pedig sok sóhaj, morgás, és kuncogás hangja párosul a lapozás zajai mellé.


"– Nem akarok szabad lenni. Én csak itt akarok lenni. Veled. Nem… nem zavar se a kibaszottul bonyolult életed, se a sok problémád. Én csak téged akarlak… és azt akarom, hogy boldog légy. Megérdemled a boldogságot."

Callie-re és Kayden-re is sok nehéz döntés vár. Meg kell tanulniuk bízni egymásban, a jövőben, a reményben és a boldogságban. Sok váratlan esemény vár rájuk, nehéz döntések sora, ez miatt a rengeteg szenvedés és a kilátástalanság sötét hangulatot ad történetüknek.
De ami kifejezetten tetszett ebben a részben, hogy többször is rámutat egy bizonyos dologra: nem szabad feladni! 
Callie és Kayden megértik egymás fájdalmát, csak rá kell jönniük arra, hogy milyen módon tudják enyhíteni azt. Mellékszereplőink Seth és Luke sokat segítenek nekik, az ő titkaik és boldog befejzésük pedig a sorozat követező részeiben lesz olvasható. Angol kívánságlistámra már fel is kerültek, méghozzá előkelő helyre. 



Méltó folytatást írt Sorensen írónő. De ezzel a kijelentéssel nem biztos, hogy mindenki egyet fog érteni. Sokkal, de sokkal drámaibb, még több érzelmet facsar ki az olvasóból, pedig nem gondoltam, hogy ilyen lehetséges. Pár órára kiszakít a való életből, és megviselten térsz majd vissza, de boldogan, mert Kayden társaságában töltötted az időd. :)

Elővigyázatosságból ajánlom mindenkinek, hogy olyan napot válasszatok olvasásra, amikor nem zavarhat meg közben senki, mert nagy eséllyel azon az illetőn vezetitek le a felgyülemlett mérget, frusztráltságot, feszültséget... 
Nem tudom, ti hogy lesztek vele, de nekem kellett pár óra, hogy lenyugodjak. Egyszerűen túl soknak éreztem mindent. Imádom, amikor egy könyv képes ennyire eluralkodni az érzelmeimen, talán pont ettől válik valóságosabbá. Jó érzés egy történet rabjává válni. :)

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: The Redemption of Callie and Kayden
Műfaj: new adult
Sorozat: Véletlen 2. része
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 368


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a megváltás című regénye, a Véletlen sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden szívszorító történek folytatását!

2015. április 21-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


04/23 Kristina blogja
04/24 Angelika blogja
04/25 MFKata gondolatai
04/26 CBooks
04/27 Kelly Lupi olvas
04/28 Tekla könyvei
04/29 Zakkant olvas
04/30 Dreamworld


Mostani játékunk során a helyes pasiké és a motoroké lesz a főszerep. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik filmes vagy sorozatos fiúra gondoltunk, és beírni a karakter (nem a színész nevét kérjük, hanem az általa megformált figuráét) nevét a rafflecopter megfelelő sorába. Ha mind a tíz állomást teljesítettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három Callie, Kayden és a megváltás c.könyv egy példányát.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre. Sok szerencsét!!



a Rafflecopter giveaway

0 comments: