CJ Roberts - Megigézve a sötétben - Seduced in dark

, by Kristina

Fülszöveg:
A sötét páros második kötete – a Captive in the Dark (Fogoly a sötétben) izgalmas, bizsergető, mozgalmas folytatása.
Mennyit ér a bosszú?
Calebet egy titokzatos pakisztáni férfi tartotta fogva szexrabszolgaként. Kiszabadulása óta olyan adósságot cipel, amit csak vérrel lehet visszafizetni.
Az út hosszú és bizonytalansággal teli, de Caleb és Livvie számára minden véget ér.
Vajon Caleb képes odadobni a szeretett nőt a bosszú kedvéért? Vagy meghozza a végső áldozatot?
„Calebnek úgy tűnt, hogy az emberi elme egyetlen megváltoztathatatlan törvény körül forog: annak a megszerzésén, ami nem lehet a miénk. Éva számára a tudás fájának tiltott gyümölcse volt az. Neki pedig Livvie.”

Livvie és Caleb kalandja tovább folytatódik, még mélyebb bugyrait ismerjük meg annak az életformának, ami egymás uralmáról szól. De a domináns, alávetett és emberkereskedelem mellett, most a rabszolgaság is terítékre kerül, ezzel is bővítve a sokkoló és megdöbbentő érzést, amit az író az olvasókra mér részletgazdag írásával. A könyvben megismert életformának nagyobb részét elítélem, a rabszolgatartásra és emberkereskedelemre gondolok persze. 


A domináns és alávetett részét, a bizalmat mely két ember között létrejöhet, mely csak a gyönyör adakozásán alapul megértettem, és tetszett is. Két megtört lélek talált egymásra, nem csak egymás testét tanulták meg szeretni, de egymás lelkébe is egyre jobban beleláttak. Az igazi bonyodalmak ott kezdődtek, mikor rájöttek mindketten, hogy sokkal több ez közöttük csupán testi vágynál. Gondolhatjátok mekkora megdöbbenés volt ez Caleb számára. Hiszen, amíg nem találkozott a lánnyal, vakon hitt Rafiqban, a nézeteiben, a bosszújában.
Azt kell mondanom, hogy véresen gyönyörű szerelmi regény, de valljuk be, ez nem is könnyed romantikus történet, így óva intek mindenkit tőle, akit rózsaszínhabos happy end-re vágyik. A könyv olyan témát dolgoz fel, ami megosztja az olvasóközönséget. sokan nem értik, elítélik, sőt betegesnek is tartják. Ami rendben is van, nem vagyunk egyformák, nem mindenki látja át az érzelmek kuszaságát, . 

Másik része, a sötétebb és elítélendő a rabszolgaság és emberkereskedelem már nem tudom jó szemmel nézni... Tudom, hogy a világban ilyen dolgok tényleg elfordulnak, hogy emberi életeket nem tartanak többre mint az állatokét. A rabszolgatartás ilyen formája a legelítélendőbb szerintem, mert semmibe veszik a szabad akaratot és játékbábúként rángatnak emberi lényeket. Néha gyomorfogatóan valósszerű jelenetekkel sokkolt az írónő, amitől a könyv hangulata tényleg sötétebb az elsőnél, de ennek köszönhetően izgalmasabb is.

Livvie és Caleb kapcsolata tovább mélyül, feszegetik egymás tűréshatárát. A karakterek olyan szinten fejlődtek, hogy alig lehetett észrevenni, mert folyton összezavartak  azzal, hogy maguk sem tudták elfogadni a változásokat. Cica egyik percben alávetett volt, másikban előtört belőle a dac és mégis csak a jelen részeit olvasva jön rá az olvasó, hogy gyökeresen megváltozott az előző részben megismert jelleméhez képest. De a könyv igazán nagy meglepetése a Caleb karakterében bekövetkező változások lettek.


Igen megdöbbentem, mikor elkezdtem olvasni, mert azzal szembesültem, hogy nagy lépések történtek a cselekményben, ezúttal fejezetenként váltakozott az idő, a múlt és jelen között. Csakhogy a múlt az első résztől folytatódik, míg Livvie egy kórházi ágyon fekszik és onnan meséli el a történteket a jelenben. Vagyis az olvasónak fogalma sincs arról a könyv végégig, hogy pontosan mi történhetett a szeretett férfival. Lassan a lány beszámolójának köszönhetően derülnek ki a pár útjának sötét, szenvedélyjel és szenvedéssel töltött pillanatai. Ráadásul a lánynak az FBI-jal kell, hogy közös nevezőre jusson a sorsát illetően. Mintha az egész könyv már nem is testi játszótér lenne, hanem szellemi csata, ahol erős és elszánt akaratok feszülnek egymásnak. Ráadásul a sötét erotika mellé egy új izgalmas krimi szál is társul.
A vége felé nagyon begyorsulnak az események, egyik megdöbbentő fordulat követi a másikat, majd az olvasó csak letaglózva ül a könyv végeztével... Hát persze, hogy csak ajánlani tudom. Nagyon lassan vettem rá magam a könyv elolvasására, de amint ráhangolódtam, esély sem volt arra, hogy az utolsó oldalig abba hagyjam.

Eredeti cím: Seduced in Dark
Sorozata: A sötét párosa 2. rész
Fordította: Sándor Alexandra Valéria 
Megjelenés: 2015.11.24.



A napokban jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál A sötét páros sorozat várva várt második része, mely a Megigézve a sötétben címet viseli. C.J. Roberts feltette a koronát a sorozatra azzal, hogy Caleb szemszögéből megírta a befejező részt is, az Epilógust, amit a kiadó az olvasók nagy örömére a második résszel egyidőben helyezett a könyvesboltok polcaira, tehát máris rendelhető, kapható. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei egy összevont turné keretében mutatják be a könyveket, ez alkalommal egy kivételesen könnyű játék kíséretében, hogy a felnőtt olvasók ezúttal ne a blogokon éljék ki játékos kedvüket. A nyeremény ezúttal is 3-3 példány mindkét kötetből. Sok szerencsét!


12.04 Kristina blogja
12.06 CBooks


A Megigézve a sötétben könyveket egy nagyon egyszerű játékkal nyerhetik meg a felnőtt olvasók. Arra kell válaszolni, hogy melyik két országban játszódik a sorozat: ez az első részből kiderül, így azoknak szeretnénk kedvezni, akik már elkezdték a sorozatot, de persze némi utánajárással bárkinek elérhető az információ. Kérjük kitölteni a rafflecopter doboz megfelelő sorait. A sorozat harmadik részéért új játék és új rafflecopter doboz lesz elérhető 12.08-tól. 

Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway

0 comments: