Jamie McGuire: Gyönyörű megváltás

, by Kristina

Fülszöveg:
Ha egy Maddox fiú szerelembe esik, az örökre szól. De mi történik akkor, ha először nem téged szeret? Liis Lindy kemény, tréfát nem tűrő FBI-ügynök. Úgy döntött, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Előléptetésről és megoldhatatlan ügyek megoldását követő kézfogásokról álmodozik. Minden erejével azon van, hogy ő legyen a legjobb. Thomas Maddox arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy sok életet megmentett, van egy ügy, ami meghaladja a képességeit. Fiatalabb öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel ott volt egy tragikusan végződő alagsori gyújtogatásnál, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi alkut ajánl öccse megmentése érdekében: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. A gond az, hogy ezt úgy kell közölnie az öccsével, hogy közben ne leplezze le titkos munkáját a családja előtt. Emiatt a családi ünnepségre elviszi magával Liist, mintha a párja lenne. Ám amikor véget ér a hétvége, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e a vonzalmukat. Betekintést kapunk a jóképű és ravasz Thomas Maddox világába, és megtudjuk, hogy milyen az, amikor valaki nem először, hanem utoljára lesz szerelmes.

Mikor először találkoztam Travis Maddox egyedi és ellenállhatatlan karakterével, azt éreztem, hogy ott és akkor megállt a világ. Tévedtem, minél több Maddox fivér életébe ad betekintést Jamie McGuire, annál jobban el vagyok varázsolva, annyiszor fokozódik az érzés. Mindegyik különleges a maga karizmatikus módján és egyedi stílusukkal egy külön réteget alkotnak a könyves álompasik elit klubjában. Nem tudom, hogy az írónő kikről formálja ezeket a fiúkat, de jobban is teszi, ha hétpecsétes titok alatt őrzi őket, mert a rajongói biztosan megkörnyékeznék őket. :D Trenton Maddox is különleges, de én biztosan Thomas Maddox megformálóját támadnám le először...

Tipikus pasi volt a könyv legnagyobb részében, de még a hülyeségeket is stílusosan követte el, vagy ejtette ki a száján. Magabiztos, borzasztóan főnökösködő, kemény, de gyakran megcsillogtatta érzelmes és gyengéd oldalát is. Olyan munkát végez, ami ezeket a tulajdonságokat megköveteli, annyira élethűen ábrázolta az írónő, hogy egyszer sem kételkedtem abban, hogy a való életben is ilyen lenne egy sármos ügynök.
Liis karaktere tökéletesen beillik a Maddox klán női tagjai közé, talpraesett, nem tud ellenállni igéző tekintetüknek, (álomszerű testüknek), és amit külön értékeltem, hogy egy csepp félelem nélkül szembesszállt Thomas felháborítóan arrogáns kijelentéseivel, kéréseivel.

A történetről nem írnék semmit bővebben, mert a fülszöveg, így is elég sok mindent elárul a kíváncsi olvasóknak. Hinnetek kell nekem, mikor azt mondom, hogy ez is egy igazán egyedi történet a Maddox fiúk világából.
Mégis mi sülhet ki abból, ha egy FBI-os romantikus történet főszereplője egy Maddox fiú lesz? Igen, sikertörténet! A könyv izgalmas romantikus krimi, ami először teljesen meg is lepett, mert az eddig részek teljesen más stílusúak voltak, mind műfajilag és hangulatilag egyaránt.

Imádtam, hogy sok nehéz pillanatot okozott Liis Thomasnak, mert amilyen seggfej volt néha főnökként, meg is érdemelte, hogy Liis kiállt ellene. Ha jól számolom a magyar megjelenéssel együtt már háromszor olvastam újra a Gyönyörű megváltást, és mindannyiszor úgy éreztem, hogy nem érdemli meg a 4,5 csillagnál többet, de akkor is valami mindig visszavonz a történethez. Egyszerűen azok az elemek sorra bele vannak szőve, amelyek a gyenge pontjaim. Romantika,  Maddox, izgalom és krimi, még Maddox, szenvedély és igen Maddox.


Az a bizonyos fél pont levonás annak köszönhető, hogy pár dologgal nem tudtam egyet érteni. Voltak benne kisebb botlások, amiről nem írhatok konkrétan, mert utálom a spoilereket, de közük van a sorozat előző részének főhősnőjéhez. Igen, akik ismerik az előző rész történetét, azok sejthetik, hogy ki miatt okozott fejfájást Mr. Arrogáns Nagymenő nekem és Liisnek is.



Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft. - Megrendelhető
Oldalszám: 376,
Fordította: Szűr-Szabó Katalin,
ISBN szám: 9789632616902
Sorozat: Maddox testvérek 2. rész


A Maxim kiadó jóvoltából jelenik meg az itthon méltán kedvelt Jamie McGuire írónő Maddox testvérek sorozatának folytatása, a Gyönyörű megváltás.
Mostani alkalommal kilenc állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!



11.25. - Book Heaven
11.26. - Kelly & Lupi olvas
11.27. - Deszy könyvajánlója
11.28. - Insane Life
11.29. - Angelika blogja
11.30. - MFKata gondolatai
12.01. - Kristina blogja
12.02. - CBooks
12.03. - Dreamworld


A Gyönyörű megváltásban egyik főszereplője, Lindy FBI ügynök, ezért nektek ezúttal olyan könyveket kell idézet alapján megtalálnotok, amelyekben valamelyik szereplő FBI ügynök, titkosügynök vagy beépített ügynök.
A helyesen válaszadók között három példány kerül kisorsolásra. 
Játékra fel! :)

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


Olivia MacKenzie biztos volt benne, hogy megkapta volna az állást, ha az interjú során nem húz be a főnökének. De az, hogy leütötte a férfit, határozottan elejét vette a megegyezés lehetőségének.

a Rafflecopter giveaway

0 comments: