Karen Hawkins: A veszély vonzásában

, by Kristina

Fülszöveg:
Robert Hurst már évek óta üldöz egy nőt, követi a nyomát, és hiába veszti szem elől, újra és újra a keresésére indul. Ez az asszony Moira MacAllister - vagy Mrs. MacJames, vagy Mrs. Randolph, attól függően, hogy éppen milyen nevet használ. Moira nem mindennapi teremtés: vörös hajú, igéző szépség, virtuóz módon bújik egyik szerepből a másikba. Robert először a Brit Birodalom ügynökeként szegődött a nyomába, de a mostani indokai már inkább személyesek...
Nemcsak az asszony után nyomoz ugyanis, hanem azt a családi amulettet is meg akarja kaparintani, amelynek megszerzésére Moira is megbízást kapott. Ki melyik oldalon áll, ellenfelek vagy szövetségesek ők valójában? És bár a kettejük élete a múltban egy rövid időre már összekapcsolódott, most, hogy a sors megint
egymás mellé sodorta őket, vajon képesek-e arra, hogy a kölcsönös vonzalomnál erősebb kötelékre leljenek, amely összefűzheti az életüket egyszer és mindenkorra?A történet nagyon tetszett, a szereplőket azonnal megkedveltem, kell ennél több? Ó, igen, ehhez még társul egy izgalmas cselekményszál, pörgős események és a visszatérő régi szereplők. Mindig is szerettem olvasni az írónő könyveit, mert történelmi romantikus műfajban, véleményem szerint kimagaslóan teljesít. És ebbe a történetébe is azonnal belezuhantam, addig abba nem hagytam, amíg az utolsó jelenethez nem értem.


Az előző rész (Olthatatlan szenvedély) is tetszett, csak ott a cselekmény lassúsága sokat rontott mindenen. A két történet között vannak ugyan hasonlóságok, de mindezek csupán abban nyilvánulnak meg, hogy ezúttal is közös múltjuk miatt akadnak nézeteltérések a főhősök között, majd a hősnő itt is egyedi, nem nemes származású hölgy. Mindig izgalmas a könyv, ha kémek, zsarolás, szenvedély, és több megválaszolatlan kérdés is foglalkoztatja az olvasót. Ezúttal, pedig Hawkins kitett magáért, nemcsak mosolyt, de döbbenetet és feszült várakozást is kicsikart belőlem. 
A történet tovább folytatódik, a Hurts család újabb tagja ered egy doboz után, amelynek segítéségével kiválthatják fivérüket a fogságból. Csakhogy semmi sem olyan egyszerű, és főhősünk életét kissé megnehezíti annak a nőnek a felbukkanása, aki egykor átverte, és eltűnt  szeme elől.


Az elején kicsit megzavart, az hogy Moira és Robert valójában ismerték egymást, évekkel korábban szenvedélyes viszonyba bonyolódtak, ami azzal zárult, hogy a nő megszökött Robert elől, akinek eddig nem sikerült a nyomára bukkannia. Így a könyv elején párszor olyan érzésem volt, hogy kihagytam egy előzménynovellát, de persze, ez a történet haladtával rendeződött, hiszen lassan megtudja az olvasó, hogy mi történt közöttük, csak türelmesen kell várakozni, hiszen, akkor túl sok poént lőne le egyszerre az írónő, ha már az elején kiderülnének a miértek.

"Semmi sem szab határokat annak a mai világban, aki sikereket ér el, és hajlandó meg is dolgozni a sikerért."

Moira karaktere nagyon sok meglepetést tartogat, de legtöbbje rejtve marad az olvasó szeme elől, és ez miatt is vontam le a fél csillagot a végén. Úgy érzem, hogy sokkal több potenciál volt benne, mint amennyit megmutatott nekünk az írónő. Hihetetlen milyen gyorsan megkedveltem, és azonnal szurkoltam, hogy sikerüljön a célját elérnie. Magabiztos, okos és ügyes volt, sőt frappáns módszereivel szórakoztató is, de miután újból a férfi közelébe került már nem tudott tőle olyan könnyen szabadulni.
Robert is tartogatott meglepetéseket, vonzó, és titokzatos karakter, aki egy nagyon jó álarc mögé bújva kutatja és zárja tömlöcbe a törvényen kívülieket. 

"Az ember elveszhet, miközben másvalakinek adja ki magát."

Igyekeztem nagyon minimálisra fogni a történetmesélést, csak annyit árultam el, hogy felkeltsem az érdeklődéseteket. Még nagyon sok cselekmény, és izgalom vár ebben a könyvben mindenkire. Mivel sorozat 3 része, nem igazán ajánlom első különállóként, mert egy közös történeti szál összeköti a sorozat részeit. De természetesen különállóként is élvezhető lehet, viszont akkor fel kell készülni, hogy olvasni akarod majd az előző részeket. :)Kiadó: General Press
Eredeti cím: A Most Dangerous Profession
Fordította: Bánki Vera
Sorozat: Hurst amulett 3.része
Oldalszám: 240
Megjelenés: 2016.05.10.


A General Press kiadó jóvoltából jelenik meg Karen Hawkins ismert sorozatának, a Hurts amulettnek következő része, A veszély vonzásában.
Robert Hurts egy ideje üldözi Moira MacAllistert, aki számtalan titkot hordoz magával. Vajon sikerül megtalálnia a nőt és esetleg másra is rábukkan?
Ezúttal öt blogger tollából olvashattok bejegyzéseket, ha pedig játszotok, tiétek lehet a három példány egyike. Kalandra fel!05.06 Dreamworld
05.08 Kristina blogja
05.09 Kelly & Lupi olvas
05.10 Deszy könyvajánlója


A történetben Robert egy különleges dobozt keres, amiben térkép darabka rejlik. Ezúttal nektek is hasonló feladatotok lesz. 
Minden állomáson találtok egy képet, mellette pedig meg van adva hány betűs szó tartozik hozzá, valamint egy betű segítségetekre lesz. Nektek ki kell találnotok a képhez illő szót, amit beírtok a Rafflecopter dobozba. Ez még nem elég, a szavak összekevert kezdőbetűjéből egy nevet fogtok kapni, amit végül szintén beírhattok a dobozba. Kalandra fel!

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Mai kép és a hozzá tartozó szó, ami 7 betű

_ _ _ _ e _ _


a Rafflecopter giveaway

0 comments: