Karen Hawkins: A makrancos hercegnő

, by Kristina

Fülszöveg:
Michael Hurst, a híres egyiptológus leghőbb vágya, hogy megtalálja az ősi családi amulettet. Amikor a különc felfedező rájön, hogy az ereklye Skóciában lehet, úgy dönt, nélkülözhetetlen, ám kissé házsártos munkatársával, Jane Smythe-Haughtonnal együtt odautazik. A mindig magabiztos lányt alaposan felkavarja az utazás gondolata, és ahogy közelednek úti céljuk, a vadregényes Barra szigete felé, egyre különösebben kezd viselkedni. Kísértik a múltja árnyai, és a jóképű munkaadója iránti vonzalmát sem tudja többé elfojtani. 

Miközben a családi ereklye után nyomoznak, a férfi is rádöbben, hogy Jane többet jelent számára egy megbízható munkatársnál. Az amulettre azonban mások is fenik a fogukat. Vajon Jane és Michael még azelőtt megtalálják a kincset, hogy az illetéktelen kezekbe kerülne? És megfejtik-e életük másik nagy rejtélyét, hogy mit is éreznek valójában egymás iránt?


Méltó befejezést kapott a sorozat! Michael Hurst minden részben említésre került, voltak eddig kisebb-nagyobb jelenetei a korábbi részekben, de főleg a levelekből ismerhettük, amelyeket családjának küldött oly ritkán, és végre megismerhettük teljes valójában. Maga a cselekmény izgalmas, voltak számomra igazán meglepő fordulatok, bonyodalmak, a karakterek pedig rendkívül egyediek.
Michael tipikus tudós és nemes ember ötvözete, nagyképű, céltudatos, magabiztos és olykor kissé házsártos, magába forduló. Szereti családját, mégis jobban kedveli a távoli tájak kínálta titkok felfedezését. Vicces volt látni a nemesség között, nagyon is érezhető volt rajta, hogy elfelejtette az elvárt viselkedési formákat, önfejűségének köszönhetően nem is érdekelte, ha olykor botrányosan viselkedett. Kevés embert tűr meg maga körül, Jane az akit már évek óta megbíz azzal, hogy tartsa rendben mindennapjait, a nő a személyi asszisztensek gyöngye. 
Jane karaktere nagy-nagy kedvencemmé vált. Évek óta elhagyta a Brit szigeteket és saját útját járja a történészek világában. Önálló, igazi személyiség, aki nem fél ellentmondani még saját főnökének sem.

Amikor kiderül, hogy a nehezen előkerült és megfejtett térképek Skóciát ábrázolják, Michael és Jane azonnal elindulnak a térképen kijelölt helyre, Barra szigete felé. A sors iróniája, hogy Jane számára Barra szigete sokkal többet jelent, mint azt bárki is gondolta volna. Újabb titkok, történetek kerülnek elő, és lassan újabb felfedezésre jut az olvasó, méghozzá arra, hogy Jane karaktere különlegesebb, mint hinnénk.

Újabb karaktereket ismerhetünk meg az amulettet rejtő szigeten, de egyikük sem vállt kedvencemmé. A sok titkolózás, áskálódás kissé bonyodalmassá tette főhőseink kutatását, sőt veszélyessé is. De jót tett a történetnek, hogy az írónő ilyen irányba formálta a történetet, mert kissé kiszámíthatatlan és izgalmasabb lett, mint az előző részek.

A romantikus részekre ugyan várni kell a regényben, de kárpótoltak az érdekes párbeszédek és felfedezések. Michael mindeddig észre sem vette, hogy Jane milyen gyönyörű, de ahogy látja, hogy mások érdeklődve figyelik, ő is más szemmel kezd nézni a lányra. Jane vonzódik hozzá, ám addig, amíg rá nem jött, hogy hamarosan véget ér közös kalandjuk, nem tudatosult benne vonzalmának mélysége. Érdekes volt megfigyelni, ahogy elkezdenek máshogy viselkedni egymás társaságában.

Ritkán írok ilyet, de szerintem olvasható önálló regényként, persze nem ajánlom. Sokkal nagyobb élményt ad, ha az olvasó végig izgulhatja a család tagjainak kalandjait, amely az amulett megtalálásához vezet.



Kiadó: General Press Kiadó
Eredeti cím: The Taming of a Scottish Princess
Sorozat: Hurst amulett 4.
Fordította: Bánki Vera
ISBN: 9789636439736
272. oldal

Megjelent az izgalmas történelmi romantikus műfajú Hurst amulett sorozat 4. része a General Press Kiadó gondozásában. Hosszú út vezetett a hősöknek, hogy eljussanak addig a pillanatig, amíg megtalálják a család varázslattal bíró elveszett ékszerét, a sorozat utolsó része méltó befejezést kapott. A makrancos hercegnő egyedi és különleges történetéről szóló turnéra invitálunk minden történelmi romantikus rajongót február 18. és 24. között.



02.18. Kristina blogja
02.22. Dreamworld
02. 24. Insane Life

A történet fontos elemét képezte a térkép részeinek összeillesztése, ezért a nyereményjátékon is vaktérképekkel játszunk. Országok, országrészek, és városok lesznek a megoldások. Mindegyik a sorozatban szerepelt, színteret adtak a szereplők kalandjainak. Segítségként mindegyik blogon találtok majd egy-egy mondatot, amely közelebb visz a megfejtéshez.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“A Brit-sziget északi része.”




a Rafflecopter giveaway

0 comments: