Donna MacMeans: Mámoros ölelés

, by Kristina

Fülszöveg:
Claire ​Starke nem táplál hiú reményeket a jövőjével kapcsolatban. A külseje és a hozománya egyaránt szerény, így végleg letett arról, hogy egyszer megismeri az igaz szerelmet, és férjhez megy. Ehelyett két, egészen más jellegű szenvedély tölti ki az életét: az alkohol elleni elszánt küzdelem és az, hogy megóvja az ártatlan ifjú hölgyeket a tisztességtelen szándékú férfiaktól. Így hát amikor az egyik barátnője váratlanul elutazik Skóciába, hogy válaszoljon egy whiskyfőző földesúr gyanús házassági hirdetésére, Claire úgy érzi, meg kell mentenie a lányt a feltehetőleg iszákos és buja gazembertől. Arra azonban egyáltalán nem számít, hogy harcias viselkedése felkelti a skót uraság figyelmét, őt pedig annyira elbűvöli a férfi, hogy minden elvét hajlandó sutba dobni miatta.
Vajon létezhet-e szerelem két ennyire különböző személyiség között, vagy a köztük felizzó szenvedély csupán az ellentétek vonzásának köszönhető? Donna MacMeans bájos humorral és csipetnyi erotikával fűszerezett regénye élvezetes olvasmány lehet mindazoknak, akik erre a kérdésre keresik a választ.


A történelmi romantikus könyveket azért szeretem, mert romantikusak. :D És ez viccesen hangzik leírva, de tényleg így van. A könnyed érzelmek, a humoros és kedvelhető szereplők mindig szebbé teszik a napomat. Ráadásul a garantált boldog befejezés is sokban megkönnyíti, hogy ellazulva olvassak, ugyanakkor a cselekmény kibontakozása mindig lehetővé teszi, hogy izgulhassak is a karakterekért.

A történet elején már kedveltem a főszereplőket, de el nem tudtam képzelni, hogy két ennyire különböző karakter hogyan alkot majd egy párt. Nem szeretném lelőni a poént, de igen, nagyon szép párost alkottak a végére. Aki nem hiszi, az olvassa el a könyvet. :)

Elsősorban azért ajánlom a könyvet, mert a romantika mellett humoros is. A második is elég nyomós érv: skót a főhös, és mind szeretjük a skótokat. :) A történet legnagyobb része Skóciában játszódik, vadregényes tájak, hozzájuk illő szereplőkkel és kalandokkal. Ráadásul, ha egy angol hölgy és egy skót nemes között alakulnak ki érzelmek, azok mindig izgalmasra, szenvedélyesre és emlékezetesre sikerednek. Így történt ez ebben a regényben is.

Claire és Cameron párosa nem is lehetne különbözőbb, Claire az alkohol ellen harcol, míg Cameronnak whisky üzeme van. Nyomós oka van a lánynak, amiért ennyire küzd az alkohol betiltásáért, hiszen gyermekkorát is tönkretette édesapja alkohol problémája. Cameronnak is oka van amiért küzd az üzeme életben tartásáért, munkát ad a lakosságnak, és testvére emléke miatt is fontos számára. 

Cameron édesanyja eldöntötte, hogy feleséget talál fiának, és hirdetéseket ad fel a londoni újságokban. Claire ismerőse pedig úgy dönt, hogy petrezselyemárulás helyett jelentkezik a hirdetésre. Claire barátnője Faith pedig úgy dönt, hogy elkíséri Miss Towsendet az útra. Ám Claire is az utolsó pillanatban utánuk megy, mert félti őket, hogy lánykereskedők csapdájába rohannak. Az egész helyzet vicces volt, de főleg az, ahogy Cam próbált keresztbe tenni anyja próbálkozásainak. Végül Faith és Claire kénytelen hetekre ott maradni Cam vendégeiként.

Ami még különlegessé tette a történetet, az a whisky és a fényképezés. Mindig tanulok új dolgokat, most is beleshettem a whisky készítés rejtelmeibe, és igaz csak egyszer ittam a 28 évem alatt, és nem is igazán tetszett, de a könyvet olvasva megkívántam én is. :D Nagyon szeretek fényképezni, és ez közös vonásunk a hősnővel. Szerintem azzal is mutatta, hogy nem egy egyszerű karakter, hiszen abban az időben ez is férfi munkának számított. 

Claire és Cameron egyre több időt töltenek együtt, a vonzalom közöttük egyre csak nő. Ám egyre veszélyesebb bonyodalmak kerülnek a boldogságuk útjába. 
Csak ajánlani tudom a történetüket, hiszen a romantika, a szenvedély, az izgalmak jó kikacsolódást biztosítanak az olvasónak.


Kiadó: General Press
Megjelenés: 2018. február 7.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 248
Fordító: Fügedi Tímea


Újabb történelmi romantikus regény jelent meg a General Press Kiadónál Donna MacMeans tollából. Ezúttal gyönyörű skót tájakra kalauzolja el olvasóit az írónő, ahol az angol alkoholellenes Claire Starke és egy skót szeszfőzde tulajdonosa között izzik fel a romantikus szenvedély. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy miképpen alakul e két teljesen ellentétes személy románca, akkor tartsatok a turné 5 bloggerével, és játsszatok a könyvért.




02.17. Kristina blogja
02.19. Könyvvilág
02.21. Insane Life
02.23. Dreamworld 


A skótok kedvenc italai közé tartozik a skót whisky, ami a könyvünkben is fontos szerepet kap. A nyereményjátékunk során kicsit mélyebbre ásunk eme nemes ital gyártásának folyamatában. Minden blogon találni fogtok egy-egy leírást a whisky előállításának lépései közül, a feladatotok pedig az, hogy beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába az eljárás nevét. Ha végigkövetitek az állomásokat, a legvégén megkapjátok a skót whisky előállításának receptjét. 
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Az őrölt malátához egy nagy kádban forró vizet adnak, aminek hatására a benne lévő cukor kioldódik.

a Rafflecopter giveaway

0 comments: