Gena Showalter: Éjsötét lelkek

, by Kristina

Fülszöveg:
Jéghideg fém és forró bőr, ínycsiklandó páros 
Gideon a tökéletes rossz fiú. Makacs, vad és kemény de még neki is akad egy gyenge pontja. Ha csak egyszer is igazat mond, a kínok kínját éli át. Felismer minden hazugságot, egészen addig, amíg rabul nem ejti Scarletet, a megszállott halhatatlant, aki az ő rég elvesztett feleségének mondja magát. A parázslóan fekete szemű, vérvörös ajkú nő nem idéz fel emlékeket benne, de felkorbácsolja a szenvedélyét. 
Csakhogy Scarlet, aki a Lidércnyomás őrzője, túl veszedelmes ahhoz, hogy szabadon engedjék. Különösen miután Gideon esküdt ellenségei egyre közelednek Vajon képes legyőzni a fájdalmat, és megtalálni az igazságot, vagy elveszti a nőt, és mindent, amit szeretett?
Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.


Nagyon vártam már Gideon könyvét, eddig is kedveltem a karakterét, de arra álmomban sem számítottam, hogy ENNYIRE fogom imádni a történetét! Az eddig magyarul megjelent Lordok könyveit (természetesen) mind olvastam, és mind-mind különleges helyet foglalnak el a szívemben, ám Gideon és Scarlet története az eddigi legjobb. Ez számomra is meglepő, mert annyira azért nem figyeltem fel rá a korábbi részekben, mint mondjuk Parisra és Torinra. Hát a szívemnek annyi, ha az ő könyvük is legalább fele ilyen jó lesz.

Mielőtt tovább folytatnám a beszámolóm, hadd szögezzem le: Mindenképp azt ajánlom, hogy aki most kap kedvet ehhez a könyhöz, de még nem olvasta a sorozat korábbi részeit, az sűrgőssen pótolja e hiányosságot. Mert ha érthető és élvezetes is lenne ezzel kezdeni a kalandot az alvilág uraival, akkor is sokkal, de tényleg sokkal élvezetesebb, ha sorrendben haladunk, mert nagyon sok említés van az előző könyvekben történtekre. Ráadásul sok kis fincsi kalandról lemarad, aki kihagyja, hiszen eddig Maddox, Lucien, Reyes, Sabin, Lysander és Aaron már megtalálták a hozzájuk illő párt, és minegyik történet izgalmas, szenvedélyes és emlékezetes.

Hogy mitől ennyire különleges az Éjsötét lelkek? 
Scarlet és Gideon között izzik a levegő, annak ellenére is, hogy nem bíznak egymásban, egyszerűen nem tudnak ellenállni egymásnak. És mindez hihető, érthető és olyan módon van felvezetve, hogy az olvasó már az elejétől várja, hogy mikor esnek végre egymásnak.
Az abszolút kedvencem, amikor úgy kezdődik a történet, hogy a nő és férfi harcolnak egymással, mert ilyenkor sokkal jobban meg kell dolgoznia az írónak azért, hogy a kapcsolatuk eljusson a mindent elsöprő szerelemig. Scarlet pedig tényleg vérremnőkig küzd Gideonnal.
Nagyon-nagyon-nagyon okosan van felépítve a történet. Nekem szó szerint tátva maradt a szám, amikor elértem a történetnek egy bizonyos pontjára, ahol már kezdett összeállni az egész. Maga a fordulat, amely mindent megmagaráz annyira zseniális és nem láttam előre. Nincs is annál jobb, mint amikor az író egy olyan dologgal áll elő, ami megdöbbent.
Mivel Gideon a hazugság démonának az örzője, minden szó ami elhagyja a száját, csakis hazugság lehet, mert különben szörnű kínokat kell átélie. És ezért nagyon figyelmesen kell olvasni, ami az elején még kicsit zavart, de nagyon gyorsan hozzá tudtam szokni a beszéséhez. Főleg, hogy Scarlet nagyon sok alkamat ki is használt, hogy szó szerint értse amit mond, és ezzel csak még érdekesebbek voltak a párbeszédek is.

Amitől még különleges, az maga Scarlet, hiszen ő az első női főszereplő, aki szintén egy démon őrzője, ráadásul Lidércnyomásé. Több száz évet töltött Tartaroszban, és még utána is évezredeket töltött szenvedéssel, hiszen az istenek tettek róla, hogy a boldogságot közelről se ismerje. És pont ez miatt volt minden boldog pillanat édesebb, amit Gideonnal oszthatott meg.

 A sorozatszál, amely összeköti a részeket tovább bonyolódik. Amun könyvéhez nagyon jó kis felvezetőt kaptunk. Annyira jó volt, hogy azonnal olvashattam, amint befejeztem ezt a történetet, így nem volt rossz érzés bennem, nem kellett várnom hónapokat és szabadon élvezhettem Gideont.
A legtöbb lord most igen kevés jelenetet kapott, de azért voltak kisebb-rövidebb részek, ahol megmutatták magukat, főleg Amun és Strider, én meg élveztem minden pillanatát. Ilyenkor mindig megfogadom, ha egyszer lesz időm, újraolvasom az egész sorozatot. 


491 oldal
ISBN: 9789634330035
Fordította: Sóvágó Katalin
Sorozat: Alvilág urai 6.


Gena Showalter rajongói duplán örülhetnek, hiszen idén az Alvilág urainak két újabb kötete jelent meg! 

Számos olvasó szívébe lopta be magát Gideon, a hazugság őrzője és az Éjsötét lelkekben végre őt és az előző rész végén foglyul ejtett Scarletet ismerhetjük meg jobban. A titkok démonát őrző Amun pedig az Éjsötét titkokban kerül közelebb hozzánk és az ellenséghez...


02.22 CBooks
02.24 Kristina blogja


A mostani játékban ahogyan látjátok párhuzamosan fut a két könyv turnéja. Gideon démona, Hazugság a turné erejéig minket is megszállt. Ez azt jelenti, hogy minden állomáson találtok egy-egy állítást a sorozattal kapcsolatban, amiről el kell döntenetek, hogy igaz vagy hamis. A helyes választ a Rafflecopter megfelelő részébe kell beírnotok.
A kiadó felajánlásával mindegyik könyvből egy példányt sorsolunk ki a helyesen válaszolók között.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A szelence megtalálásához három isteni tárgy szükséges


a Rafflecopter giveaway

0 comments: