S. Jae-Jones: Alvilági dal

, by Kristina

Fülszöveg:
Sötét, romantikus és felejthetetlen könyv.
Az év utolsó éjszakája. Beköszönt a tél, és a Goblinkirály kilovagol, hogy feleséget keressen magának...
Liesl a varázslatos és veszélyes Goblinkirályról szóló legendákon nőtt fel, amelyek elragadták a lelkét, a szívét, és ihletet adtak, hogy zeneműveket komponáljon. Mára Liesl már tizennyolc éves, a családi fogadó körül segít, és a zene köré szőtt gyermekkori álmai és képzelgései semmivé lettek. 
Ám amikor a Goblinkirály elrabolja a húgát, Liesl számára nincs más út, mint utána menni az Alvilágba, hogy megmentse. Megérkezve e különös, magával ragadó világba, amelyet egy rejtélyes férfi ural, hamarosan lehetetlennek látszó döntést kell hoznia. Az idő és az ősi törvények ellene dolgoznak, és Lieslnek meg kell tudnia, ki ő valójában, mielőtt a sorsa beteljesedne. 
A zenével és varázslattal teli könyv egy olyan világba ragad magával, amit nem lehet könnyen elfelejteni.


Akartam ezt a könyvet, mert megfogott a borító, és a fülszöveg első sora, ami azt ígérte, hogy sötét, romantikus és felejthetetlen. És tényleg sötét: a hangulat, a történet, a karakterek. Már csak az miatt is, mert a történet legngyobb része az Alvilágban játszódik.
Ám romantikával hadilábon áll a könyv, legalábbis számomra nem hozta a megszokott és elvárt érzelmeket. Nem éreztem a szerelmet, a vonzódást, teljesen más dolgokra figyeltem fel helyette, a játszmára, a sok rejtett hazugságra. És mindezt nagyon sajnálom, mert az író nagyon tehetségesen leírja a Goblinkirály világát, a cselekmény rengeteg fordulatot ígér, és sokszor játszik a szavakkal, nagyon figyelmesen kellett olvasnom. De ha egyszer romantikát ígér, akkor egy ilyen megszállot romantikusnak, mint én muszáj, hogy mutasson is valamit.

Egy fiatal felőtteknek íródott mese ez, és itt a mesén van a hangsúly, mert a hableányok, a goblinok és más képzeletbeli lények, sőt még a leírás is sokszor azt juttatták eszembe, mintha megint kicsi lennék és mesét olvasnék. Ám maga a sötét alaphangulat egy teljesen más élményű mesévé alakította. Tényleg érdekes és egyedi, nagyon sok potenciál van a történetben, a kidolgozás is mindig ígér valami történést, csak a karakterek nem fogtak meg. 
Elüt azoktól a fantasyktól, amit olvasni szoktam, mert itt a karakterek is annyira mások, szinte mindegyiknél érződik hogy a képezelet szüleményei, valamiért senkivel nem tudtam azonosulni, mert végig átéreztem, hogy egy képzelt világ teremtményei. A sok ármány és színészkedés miatt elvesztek a karakterek igazi jellemzőik, így pedig nagyon nehéz velük azonosulni.
A Goblinkirály és Liesl kapcsolata a könyv második felében kezd érdekessé válni. Ott volt egy bizonyos fordulópont, amikor már elkezdett érdekelni a történetük. Bárcsak azonnal itt lenne a folytatás.
Lieslre nagyon sok küzdelem vár a könyvben, néha úgy éreztem, hogy soha nem jut egy kis boldogsághoz. Remélem a folytatásban mindezt pótolja az írónő, mert ez a sorozat bizony két könyvből áll, és még nagyon sok fontos történés vár a szereplőkre.
És az igazi meglepetés számomra maga a Goblinkirály volt, mert (ne kövezzetek meg, de) nem ismerem a legendáját. Vizsont azt garantálom, hogy most utána fogok nézni, hogy ki is ő valójában. Még ha Liesl karaktere is kellene, hogy legyen a főhősé, akkor is a Goblinkirály jeleneteit vártam a legjobban, még soha nem olvastam olyan könyvet, ahol a főhős, már-már maga a leggonoszabb karakter, vagy legalább is, nagyon sokáig ezt érezteti az író.
Kétség kívül nagyon egyedi a történet, azoknak mindenképp ajánlom, akik szeretik a sokszínő és egyedi ifjúsági fantasy történeteket.

Műfaj: Fantasy
Megjelenés éve: 2017.
Terjedelem: 440 oldal


Nemrég jelent meg a Menő Könyveknél S. Jae-Jones Alvilági dal című regénye, amely egy különleges világban, különleges lények között játszódik. Kalandozz te is a Blogturné Klub hét bloggerével a Goblinkirály birodalmában, és természetesen a turné végén te is nyerhetsz egy példányt a könyvből.


02.11. Deszy könyvajánlója
02.12. Kristina Blogja
02.13. Szembetűnő
02.14. Spirit Bliss
02.15. Dreamworld
02.16. Insane Life


Mivel a regényben nagy szerepet játszik a zene, ezért híres zeneszerzők nevét kell kitalálnotok a mostani játékban néhány zeneművük címe alapján. Feladatotok, hogy beírjátok az adott zeneszerző teljes nevét a Rafflecopter megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Örömóda, Százszorszép, Missa Solemnis, Fidelio, Für Elise

a Rafflecopter giveaway

0 comments: