Mary Balogh: Az útitárs

, by Kristina

Fülszöveg:
A napóleoni háborúkat követően Sir Benedict Harper nehezen tudja újrakezdeni az életét, és mind a lelkének, mind a testének szüksége lenne arra, hogy valaki begyógyítsa a sebeit. Nem is sejti, hogy a segítség egy gyönyörű, ám sok megpróbáltatást elszenvedő asszony képében érkezik majd. Miután Samantha McKay megözvegyül, zsarnoki apósa és sógornője igencsak megkeserítik az életét. Egészen addig, amíg egy napon a vágyálma, hogy önálló életet élhessen, a Walesben megörökölt ház révén a beteljesedés ígéretével nem kecsegtet. Noha Ben és Samantha meglehetősen veszélyes körülmények között ismerkednek meg, hamarosan mindketten vonzódni kezdenek a másikhoz. Az asszony kész arra, hogy kövesse azt az utat, amelyet a végzet jelölt ki számára, Ben pedig úriemberként ragaszkodik hozzá, hogy elkísérje őt a sorsfordító utazásra. De mégis mit adhat egymásnak ez a két sebzett lelkű ember? Lehet egyáltalán közös jövőjük? Elképzelhető, hogy a válaszra épp egymás karjában találnak rá? 

Mary Balogh a Túlélők Klubjának legújabb kötetében, a vágyakozás és a beteljesülés megindító regényében egy reményekkel teli özvegy és egy új életre vágyó katona sorsának összefonódását tárja elénk.


Mary Balogh történeteit szeretem mert egyszerűek, szerethetőek, nincs túldramatizálva, de könnyen fenntartja az érdeklődést. És ami még fontosabb olyan karakterekről ír, akik nem tökéletesek, akik küzdenek és akiket könnyen megszeretnek az olvasók.


A Túlélők Klub tagjait nagyon megkedveltem már az előző két rész alkalmával, most pedig végre Bent is közelebbről megismerhettem. Nehéz időszakon estek át együtt, nem csak testileg, de lelkileg is küzdeniük kellett azért, hogy jobban legyenek. A háborúban elszenvedett dolgoknak sokáig van hatása az emberre, minden emlék nehéz. 

Ben majdnem elvesztette a lábát a harcok alatt, évekbe telt mire lábra tudott újra állni, a járást is újra kellett tanulnia. De eldöntötte hogy egyszer még bizony ő táncolni fog.

Samantha már 17 évesen férjhez ment, elbűvölte McKay aki megcsalta. De amikor a férje megsérült évekig hű maradt hozzá, ápolta és vele együtt élt bezárkózva. Férje halála után úgy érezte hogy megfojtja a bezártság, de sógornőjének nagyon határozott véleménye volt arról, hogy egy özvegynek miként kell gyászolnia. 

Ben és Samantha első találkozása nem sikerült a legromantikusabbra, az már biztos, kissé ellenséges légkör alakult is ki közöttük a félreértés végett. Ám minden gyorsan megváltozott, amikor jobban megismerkedtek. Mindketten megszenvedték a háború hatásait, megértették min ment keresztül a másik. 
A nő is csupán néhány hónapja gyászolta férjét, kerülte a társasági összejöveteleket. Ám magányát tetézte férje családjának nézete, mi szerint a gyászoló özvegy még a szomszédaival sem érintkezhet. Samantha mégis úgy dönt, hogy nem zárkózik be és ennek köszönhetően megismerte Bent, aki végül majd a segítségére siet.

Nehéz sorsokat ismerünk meg a könyvben, de küzd mindenki azért, hogy eljusson a boldogságig. 

Ez a könyv, ugyan lassabb volt, és nem volt annyira élvezetes és szórakoztató, mint az eddigk könyvei az írónőnek. Kissé jobban áthatolta a sötétség, de azért tetszett, hogy Samantha és Ben végül egymásra talál, csupán kissé több ideig tartott mindez.

Igaz hogy lassan értek a szereplők a boldog befejezéshez, de annál édesebb volt az érzés.


Kiadó: General Press
Műfaj: történelmi romantikus
Fordította: Bánki Vera
Sorozat: Túlélők Klubja 3. rész


A Túlélők Klubjának újabb tagja mutatkozik be főszereplőként Mary Balogh történelmi romantikus sorozatának 3. részében. Az útitárs című könyvben Sir Benedict Harper és Samantha McKay találnak egymásra és szórakoztatják az olvasót.


10/29 Kristina blogja
10/31 Kelly és Lupi olvas
11/2 Dreamworld
11/4 Insane Life


Mary Balogh történelmi romantikus műfajban sok olvasó szívét hódította már meg. Játékkal ismertetjük meg veletek korábban magyarul megjelent történeteit. Fülszövegekből találtok részleteket a turné állomásain. A rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található Mary Balogh könyv címét. A játék végén a General Press Könyvkiadó felajánlásának köszönhetően egy példányt sorsolunk ki Mary Balogh Az útitárs c.könyvből.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“A lehetetlen helyzetből azonban kimenti egy lány, egy szinte láthatatlan kisegér, akit alig ismernek a városkában. ”

a Rafflecopter giveaway

0 comments: