Keddi Kívánságlistám (1.)

, by Kristina


Új rovat, amelyet eredetileg "Megjelenésre várva" címen terveztem még pár nappal ezelőttig, de aztán rájöttem, hogy nekem nem csak olyan könyvek kellenek, amelyek még nincsenek a boltok polcain. 

Miért érdekes a Keddi Kívánságlista?
5 könyv minden kedden, borítóval, és pár mondat magyarázattal, hogy miért is a "nekem-nagyon-kell" kategóriába sorolom őket. 

1. Nalini Singh: Angyalárny
Kiadó: Egmont Dark
Sorozat: Angyali vadász 5. rész
Megjelenés: 2013. január

Fülszöveg: 
Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.

De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.

A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba. 

Miért érdekel?
1. Mert NALINI!
3. Mert az egyik kedvenc sorozatom újabb magyarul megjelenő része.
2. Mert Jason a  legtitokzatosabb karakter volt eddig. Itt az ideje, hogy kiderüljenek legféltettebb titkai is.
3. Mert hiányzik Elena és Raphael, meg Dmitri és Honor, meg ILLIUM, és így tovább.
4. Mert romantikus-krimi, persze az izgalmasabb és érzelmesebb fajta.
5. Mert kell és kész! :)

Miután olvastam:
IMÁDTAM, még nem írtam róla, de nagyon ajánlom. Nalini rajongóknak nem szabad kihagyni!!! :)

2. Betth Raymer: Lady Vegas
Kiadó: Atheneum
Megjelenés: 2012. (már megjelent)

Fülszöveg:
Beth Raymer volt sztriptíztáncos, aktmodell, vállalkozó, nevelőtanár, valamint a jég hátán is megélő örökös életművész. 2001-ben érkezett Las Vegasba, remélve, hogy egyszer majd italoslányként helyezkedhet el az egyik nagyhírű kaszinóban. Hónapokig egy 17 dolláros motelben nyomorgott Otis nevű kölyökkutyájával, s egy olcsó kis thai étteremben kereste meg a mindennapi betevőt. A dögunalom azonban gyorsan véget ért. A rafinált 24 éves csaj egyik napról a másikra Dink, a nagystílű bukméker Las Vegas-i irodájában találta magát, s a profi szerencsejátékosokat, dílereket, striciket és cicababákat felvonultató szakma minden csínját-bínját kitanulva meg sem állt a Karib-szigetekig! Túlfűtött és parádés memoár, és még sokkal több: egy fiatal nő szédületes, meghökkentő és szexi felnőtté válásának története.

Miért érdekel?
Könyvben olvasni a szerencsejáték világáról kevésbé kockázatos, mint azt a való életben megélni. Nora Robert Macgregor sorozatában a kedvenc könyveim mind a Las Vegas-i kaszinókban játszódnak.Tudom, hogy köze nincs ahhoz a sorozathoz, de az előérzetem azt súgja, hogy tetszene nekem ez a könyv is.

3. Milly Johnson: Madarak és méhek
Kiadó: Ulpius-ház
Megjelenés: 2013 (pontos dátum még nincs)

Fülszöveg:

Stevie Honeywellt, a romantikus regényírót és egyedülálló anyát alig pár hét választja el a menyegzőjétől, amikor Matthew, a vőlegénye kereket old Jo MacLeannel, Stevie igéző barátnőjével. Stevie azonban érti a módját, miként szerezze vissza elcsábult szerelmét. Őrült edzésbe és fogyókúrába fog, s kétsége sincs a felől, hogy kapcsolatuk hamarosan ismét édes lesz, mint a méz.
Adam MacLean ugyancsak eltökéli, hogy visszahódítja szíve hölgyét. Csupán rá kell vennie Stevie-t, szövetkezzen vele furfangos tervében. Bár e kilátás egyiküket sem villanyozza fel igazán – mindketten a másikat okolják partnerük elvesztéséért –, Stevie szükség törvényt bont alapon kötélnek áll, amikor önfejlesztési stratégiája csúnyán csődöt mond.
Így esik, hogy a két párocska, mint valami skót néptáncban, párt cserél. A nagy kérdés csak az, kivel ropják majd éppen, amikor a zene elhallgat.

„Szívet melengető, optimista és romantikus” – Katie Fforde

Miért érdekel?
   Előérzet. Könnyed, szórakoztató történetről árulkodik a borító és a fülszöveg egyaránt. Márpedig  a kikapcsolódás határozottan jól jön a szürke hétköznapok alatt. 


4. Rachel Gibson: Ments meg
Kiadó: Atheneum
Megjelenés: 2013. február 28.

Fülszöveg:
33 éves, szingli és egy rágógumi-rózsaszín koszorúslányruhába gyömöszölte magát. Ráadásul az egész város azon mesterkedik, hogy összehozza őt valakivel. Bárkivel, aki meg tudná zabolázni ezt az öntörvényű, szilaj teremtést. Na de ki fogja megmenteni a gyönyörű Sadie Hollowellt? A texasi Lovettben mindenki tudja, hogy Sadie mindig is lázadó csajszi volt. Amint lehetett, elhúzta a csíkot e porfészekből, hátra sem nézett. Ám most visszatért, és csak azért is meghívott egy jóképű, tökéletesen kigyúrt ismeretlent az unokahúga esküvőjére. Jobb ma egy idegen, mint tegnap egy lúzer ex. Vince Haven ellenállhatatlan izmait kemény munkával szerezte: a SEAL-elitalakulatban szolgált Afganisztánban. Kattant nénikéjét látogatva cseppent Lovettbe, és talán marad a városban egy darabig. Talán képes lesz megbirkózni véres múltja gyötrő démonaival. Talán kihámozza Sadie-t abból a cuki rózsaszín ruciból!

Miért érdekel?
A Hokisok sorozata miatt számomra az írónő nem ismeretlen, és garantált helyen áll a "nagyon-nagyon-és-még-jobban-akarom" listámon a könyv, hiszen a Hokisok sorozat második része a Jane vékony jégen táncol igazi kedvenc. Nagy sajnálatomra a kiadó nem a sorozat következő részét adja ki, de hiszem, hogy nem fogok csalódni ebben a könyvben sem. Igazi csajos, romantikus és szórakoztató csemegének tűnik.

5. Karen Hawkins: Szerelmi alku
Kiadó: General Press
Sorozat: MacLane átok 5. része
Megjelenés: 2013. február

Fülszöveg:

Caitlyn Hurst az egész társaság előtt alázza meg Alexander MacLeant, aki bosszúból elhatározza, hogy tönkreteszi a lányt. Ám Caitlyn bája és eszessége meghiúsítja a férfi terveit…

Miért érdekel?
Történelmi romantika, és Hawkins könyvei nekem eddig általában tetszettek. Egy olyan sorozat része, amelynek az első kettő kötete tetszett, igaz még a harmadik és negyedik nem jutott sorba, de a napokban tervezem és mire befejezem őket már a kezemben is lesz ez a könyv is (remélem).

Miután olvastam:
Talán a sorozat legjobb része!! Nem írtam róla külön bejegyzést, mert miután befejeztem tanulnom kellett, de amint újraolvasom biztosan beszámolok bővebben. 

0 comments: