Susan Mallery: Citrom és osztriga

, by Kristina


Fülszöveg:

Előétel
Cal Buchanannek a város legjobb séfjére van szüksége, hogy az Öreg Halász újra felkapott étterem legyen. Csak az a gond, hogy a tökéletes jelölt éppen a volt felesége…
Főétel
Pennynek jól jön az állásajánlat, de nem köti Cal orrára, hogy kisbabát vár. Ráadásul elég rázós dolog mindennap együtt dolgozni az exével, akiből még nem sikerült kiszeretni…
Desszert
És hogy a helyzet még pikánsabb legyen, véletlenül tudomást szerez Cal féltve őrzött titkáról, amelyet a férfi pont előle rejtegetett a legjobban.


   A túl sötét és komor hangulatú Rowling könyv után, amiről hamarosan szintén beszámolok, meg két magas lázzal átszenvedett nap után, úgy éreztem, hogy nekem szükségem van egy olyan történetre, ami szórakoztat, vidám és romantikus. Meg is kaptam (ezer hálám is érte), ennek a könyvnek köszönhetően!
   Bevallom nektek, hogy csaltam, mert pár hete már sikerült elolvasom a Buchanan testvérek sorozat második részét (Fahéj és karamella), de egyáltalán nem ment az olvasási élmény kárára, sőt, mi több, talán még jobban érdekelt annak az előzménye. Persze voltak dolgok, amikre hamarabb itt rájöttem a Fahéj és karamellában elejtett megjegyzések miatt, de nem okozott gondot, mert élveztem és teljesen belemerültem mindkét történetbe.

"– Ha kavarogni kezdene a gyomrod, hunyd be a szemed, és gondolj Angliára! – kuncogott a lány.
– Nem vagyok brit – motyogta a férfi, ahogy kinyílt az ajtó, és bejött a doktornő."

   Az alapsztori az Öreg Halász étterem helyrepofozása, ahol a két ex Cal és Penny nagy szerepet kap. Penny a konyha királynője és Cal a főnöke lesz. Új és érdekes szituáció az, hogy Penny babát vár, és ezzel ugyan "kissé" összekuszálta a dolgokat, de adott egy kis pikantériát is a történetnek, amitől nem lett lapos, és másolatszerű.
   A Buchanan család élén Gloria próbál uralkodni, aki nálam sokszor kihúzta a gyufát és csak a nyomdafestéket nem tűrő szavakkal tudnám jellemezni, egy igazi ringyó... Kihasználja mindenki gyengeségét, csak a saját céljai érdeklik, még ha olykor azok elég szürreálisak is. A családban nem is csoda, hogy minden unoka féltve őrzi a titkait, ez által pedig Gloria lesz erősebb. Zsarolások és fenyegetések mindennaposak voltak gyermekkorukban.
  Cal elhagyta a családi vállalkozást anno és saját céget alapított a Kávédarálót, ami nagyon sikeresnek bizonyult, mégis visszatér pár hónap erejéig, hogy fellendítse a régi családi üzletet, mert biztonságban szeretné tudni a Buchanan testvérek örököseinek a jövőjét (még ha azok tervben sincsenek, ...mármint az utódok).

"Penny elfordult, hogy a férfi ne lássa a mosolyát.
– Sosem tennék ilyet.
– Nem, persze hogy nem. Mondja ezt az a nő, aki nászajándékba egy késkészletet kért."

  Minden szereplőt könnyű megkedvelni, a meleg séfhelyettestől kezdve (Eduardo), a szexéhes asszisztensig (Naomi). 
   Penny és Cal kapcsolata úgy alakult, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Igaz, ami igaz, voltak homlokráncolós pillanataim, a 3 évvel ezelőtti válás okai miatt, de kit érdekel, ha összegezve a könyv humoros és olvastatta magát, sőt mit kedvencé is avattam.
   Reid, Walker és Dani (lány, a Danielle becézve)  a három másik Buchanan története sem ad okot panaszra, hiszen egyikük élete sem unalmas, főleg nem, ha a satnya Glória beavatkozik, így a történeteik is szépen fel lettek vezetve, csak adják már ki őket magyarul is. :)

Értékelésem: 5/5

Kiadó: Harlequin
Kiadás éve: 2012.
Sorozat: Buchanan testvérek 1. része
Eredeti cím: Delicios

0 comments: