Karen Rose: Sikíts értem

, by Kristina

Fülszöveg:
Daniel Vartanian nyomozó megesküdött, hogy megtalálja a várost rettegésben tartó sorozatgyilkost, aki egy tizenhárom évvel korábbi bűncselekmény minden részletét lemásolva szedi áldozatait. Daniel öccse hagyatékában fényképeket talál, amelyek talán nyomra vezethetik, miközben saját családja pokoli történetével is szembesítik. Hamarosan Alex Fallon, a gyönyörű ápolónő is képbe kerül, aki ijesztően hasonlít az egykori bűncselekmények egyik áldozatára, és így esélyes célpontja a megszállott gyilkosnak, része lehet a perverz és érzéki játéknak. Daniel egy ördögi elme csapdájába keveredik, Alex szerelméért pedig a legvakmerőbb ötlettől sem riad vissza… 


A sorozathoz egy kis magyarázat, ha még nem tudtál róla:
A Romantic Suspense sorozaton belül (eddig 14 részből áll) létezik egy kisebb  sorozat is három könyvből, amely jobban kapcsolódik egymáshoz a többitől, mivel van egy közös történeti száluk is, a közös szereplőkön kívül. Erről sajnos bővebben nem árulok el semmit, mert az előző részre túl nagy spoiler lenne. Vagyis ajánlom a sorrendben olvasást, legalább is ami ezt a három részt illeti.

A Daniel Vartanian trilógia részei:
1. Halj meg értem
2. Sikíts értem
3. Gyilkolj értem

  Thriller, krimi, romantika és szenvedély teszik a könyvet nem csak izgalmassá, hanem letehetetlenné is. A sorozat összes eddig magyarul megjelent része kedvencem lett, de amelyek  legjobban a szívemhez nőttek azok a Sikíts értem és az Érints meg (Romantic Suspense 5.). 

   Így már nem is tudom szám szerint, hogy hányadik újraolvasás alkalmával, de ugyan úgy magával ragadott a történet, főleg a karakterek személyisége.
   Legutóbb, már több mint egy éve lapozgattam a könyvet, így mondhatom azt, hogy elég sok mindenre már nem emlékeztem pontosan. Vagyis ugyan úgy élveztem, a gyilkos, és tettesek utáni kutatást, mint mikor először volt szerencsém olvasni évekkel ezelőtt.
   Pár sor a történetről:
Danielt, a két hetes szabadságáról visszatérve egy gyilkossági nyomozás várja, amely végül sokkal bonyolultabbá válik, mint azt az elején vélni lehetett. Az első áldozat egy fiatal lány, akit megerőszakoltak és egy pokrócba csavarva, egy árokban helyezett el, amit könnyen észre lehet venni.
 Alex kénytelen visszatérni szülővárosába, mert mostohatestvére nyomtalanul eltűnt hátra hagyva négy éves kislányát. Mint kiderül majd, pontól pontra kapcsolódnak a dolgok egymáshoz. A múlt szörnyűségei és a jelent brutalitása is.
  Az egyik olyan rész, amelynek a végét szerintem, még ha első ránézésre könnyen ki is lehet találni, de a fordulatok miatt, amiket beleszőtt az írónő lehetetlen pontosan megjósolni. 
   A történet felépítése nem csak izgalmat biztosít, én legalább is fokozottan figyeltem, gyanúsítgattam szinte mindenkit, aki csak megjelent a színen. 

  Félek azt a jelzőt használni, hogy romantikus, mert akkor fogadni mernék, hogy nem hinnének nekem páran, amikor  azt mondom, hogy egy irtó izgalmas és nagyon jól felépített krimi, ahol nem csak a jelenben tomboló sorozatgyilkos után folyik a kutatás, hanem a múlt árnyai is újból kísértenek.

A karakterekről:
Alex Fallon és Daniel Vartanian nem igazán kerülgették egymást, mint általában a macska a forró kását, hanem amilyen gyorsak csak lehet leforrázták magukat, és ez volt az egyik dolog, ami nagyon tetszett ennél a könyvél. Tudták, hogy mit akarnak és el is vették azt.
  Daniel gyilkossági nyomozó, akit kísért a múlt. Intelligens, szexi, és magányos.
   Alex Fallont 16 évesen szörnyű megrázkódtatás érte, brutálisan meggyilkolták az  ikertestvérét, édesanyja halálát, pedig ő fedezte fel. Szerencséje volt, mert az anyukája nővére magával vitte és egy olyan családi életet biztosított neki, ami segített kigyógyulni a sokkból. A múlt árnyai mégis őt is kísértik.
   

"Riley odaügetett, ahol Alex ringatta Hope-ot, és orrával megbökte combját. 
Alex megfogta Hope ökölbe szorított kezét, kinyitotta ujjait, majd Riley fejére helyezte. Riley hatalmasat sóhajtott, és az orrát Hope térdére ejtette. A kislány azonnal elkezdte Riley fejét paskolgatni. 
Meredith Fallon reszketve sóhajtott fel. 
- Remélem, nem úgy fogja a kutyát is paskolni, mint ahogy színezett meg zenélt. Mert akkor estére Riley kopasz lesz. 
- Majd hajerősítő kapszulát morzsolok a tápjába – suttogta Daniel."


A mellékszereplők közül Luke és Susannah kaptak saját könyvet,  amelyik Vartanian sorozat befejező része. A Romantic Suspense sorozatból nagyon remélem, hogy Meredith is, Alex unokahúga is saját könyvet kap majd, mert vele még nagyon szeretnék találkozni a  folytatásában. 

Miért szeretem ennyire Karen Rose történeteit?
Van bennük kellő mennyiségű humor, akció, brutalitás, romantika, szenvedély. A nyomozás hihető, a boncolási adatoktól kezdve a pszichikai reakciókig minden hihető és alapos kutatásra utal Karen Rose részéről. 

  Ha hallgattok rám akkor nem hagyjátok ki a sorozatot, főleg ha már vannak közös kedvenceink. Az egész sorozat benne van a top 5-ös listámban, azért az is sokat elárul arról, hogy mennyire fanatikus módon várom a sorozat minden új magyar megjelenését. 
Weis Böbe fordítói munkájának köszönhetjük, hogy az olvasás gördülékeny és nagyon élvezhető.

Értékelésem: 5/5 (kedvenc)

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2009.
Eredeti cím: Scream for Me
Sorozat: Romantic Suspense 8. rész, Daniel Vartanian 2. rész

0 comments: