Keddi Kívánságlistám (22.)

, by Kristina

Julia Quinn: Ma éjjel táncolnék
Eredeti cím: Dancing at Midnight
Sorozat: Csudajó trilógia 2. része
Kiadó: GABO
Várható megjelenés: 2013. november közepe

Tartalom:
Lady Arabella Blydon szép és okos, és elege van az olyan férfiakból, akik csak az egyik tulajdonságát hajlandók értékelni, a másikat figyelmen kívül hagyják.
Amikor egy kérő kijelenti Arabellának, hogy szépsége és nagy hozománya miatt hajlandó elnézni neki botrányos kékharisnya hajlamait, úgy határoz, hogy egy ideig nem akar jelen lenni a házasulandók piacán.
Nem számít arra, hogy megismerkedik Lord John Blackwooddal, a sebesült háborús hőssel, aki annyira felkelti érdeklődését, ahogy addig egyetlen férfi sem.
Lord John megélte a háború borzalmait, de semmi sem volt olyan félelmetes érzés szívének, mint Lady Arabella közelsége. Mert Lady Arabella mámorító, bosszantó… és miatta Lord John úgy érzi, érdemes élni, hogy táncolhasson vele, amint éjfélt üt az óra. És bár tudja, hogy nem olyan férfi, akit a kisasszony megérdemel, mégis kívánja. Ám az éjfél varázsát megtöri az éles napfény. Vajon ez a meggyötört lélek képes lehet újra szeretni?

Miért kell nekem?
Julia Quinn első regénye a sorozat első része volt, vagyis a Csudajó. Már azzal bizonyította tehetségét, imádtam minden sorát, és tudom, hogy az évek alatt csak még jobban fejlődött, hiszen olvastam már mindegyik magyarul is megjelent művét. Az már csak természetes, hogy ezt a könyvet is a magaménak szeretném tudni.

J. R. Ward: Végre szeretők
Eredeti cím: Lover At Last
Sorozat: Fekete tőr testvériség 11. része
Kiadó: Ulpius-ház
Várható megjelenés: 2013. november 

Tartalom:
Qhuinn – ismeretlen apa fia – hozzászokott, hogy egyedül van. A családja kitagadta, az arisztokrácia hátat fordított neki, ő azonban végül megtalálta az útját: az Alantasok Társasága ellen vívott háború egyik legkegyetlenebb harcosa lett. Az élete mégsem teljes. Lehetősége nyílik rá, hogy saját családot alapítson, mélyen legbelül mégis ürességet érez, mert a szívét valaki másnak adta…
Blay a hosszú éveken át táplált viszonzatlan szerelem után kigyógyult a Qhuinn iránti érzéseiből. Itt volt már az ideje: Qhuinn rátalált a tökéletes párra egy kiválasztott nő személyében, akitől hamarosan gyermeke születik – épp úgy, ahogy mindig is tervezte. Blaynek nagyon fáj együtt látnia őket, de ha egy elérhetetlen álomra építi az életét, biztosan csalódik. Ahogy már meg is tapasztalta.
A sors különböző útra tereli ezt a két vámpír harcost… ám miközben fokozódik a faj trónjáért vívott harc, és új játékosok bukkannak fel Caldwellben, akik halálos veszélyt jelentenek a testvériségre, Qhuinn végre megtapasztalja, mi is az igazi bátorság, és a két szív, amelyet egymásnak szánt a végzet… végül eggyé válik.

Miért kell nekem?
Erre nem kell bonyolult választ adnom, hiszen az egyik sorozat azok közül, amit évek óta követek, és erre a részre bizony nagyon régóta várok.

Dana Bate: Iránytű a szerelemhez (és titkos lakáséttermekhez)
Eredeti cím: The Girls' Guide to Love and Supper Clubs
Kiadó: GABO
Várható megjelenés: 2013. november eleje

Tartalom:
A huszonhat éves Hannah Sugarman szinte mindent megkapott az élettől, amire egy magakorabeli nő vágyhat. Remek állást, jóképű, nagymenő pasit és egy igazán csilivili lakosztályt Washington D. C. egyik legjobb negyedében. Csupán egy a bökkenő: Hannah a pokolba kívánja az egészet. A tudományos konferenciák és a fényűző partik helyett a sütik és sültek világában érzi igazán otthon magát, munkaidőben is recepteket körmöl, titkos lakáséttermet nyit főbérlője tudta nélkül, és a mintaszerű hercegnőt úgy dobja le magáról, akár a felesleges kilókat… hogy a szerelem és a káosz új ízeket vigyen az életébe ­– és mindazokéba, akik megkóstolják a főztjét.
Az Iránytű a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez igazi ínycsiklandó sikerkönyv egy olyan „szomszédlány” főhőssel, aki gyakran hülyét csinál magából a partikon, de pontosan tudja, mitől jó egy répatorta. És bár az álmai néha cukormázosak, azt már megtanulta, hogy az élet legfontosabb hozzávalója: higgy magadban.
„Sütiillat, szerelem... ezt ígérte a regény, de sokkal többet adott nekem. Például megerősítést, hogy amikor valamiben nem érzed jól magad, akkor tovább kell lépned. Humoros, nagyon kedves, csoki-, narancs- és fahéjillatú történet az újrakezdésről és arról, hogy sose adjuk fel, mert a gödör aljáról is felfelé vezet az út.”
Fejős Éva


Miért kell nekem?

A főzés és a romantika keveréke egy könyvben általában sok-sok szenvedélyt és izgalmat jelent. Ilyen szórakozásra pedig szerény személyem mindig vevő. Na meg az eredeti borító miatt pedig legszívesebben a könyvbe is harapnék. :D

Lakatos Levente: Aktus
Sorozat: Dr. Lengyel 3. része
Kiadó: Ulpius-ház
Várható megjelenés: 2014. 

Tartalom:
A tragédia, amelyről egyikük sem tehet, mégis az árnyékában kell élniük. A kegyetlen igazság, amely mindkettejüket egyszerre roppanthatja össze. És a visszavonhatatlan ígéret, amely garantálja, hogy találkozásukkor fény derül a titokra. 
Anna, a húszas évei elején járó táncterapeuta életcélja, hogy segítsen sebzett lelkű embertársain. Lélektánc névre keresztelt kurzusának ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ám a jóhiszeműségével visszaélnek. Egy este titokzatos fiatal férfi érkezik a foglalkozásra, megjelenése fenekestül felforgatja Anna nyugodt életét. Pedig ekkor még nem is sejti, hogy Richárd súlyos titka az ő múltját, jelenét és jövőjét is alapjaiban írja át. Szenvedélyes kapcsolatuk időzített bomba, amely azonban nem csak egyszer robban… 
A Dr. Lengyel-sorozat harmadik kötete emberi mohóságról, sóvárgásról és vétkekről szól – szigorúan 18 év feletti olvasóknak.

Miért kell nekem?
A Bomlás, vagyis a sorozat második része nagy meglepetés volt számomra. Először is maga a könyv felépítése miatt. Kiszámíthatatlan volt és izgalmas, és akkor ért véget, amikor számomra nagyon is érdekes fordulat következett be, vagyis nagy reményekkel várom az Aktus-t.

0 comments: