Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet

, by Kristina

Fülszöveg:
Weslynben most mindenki tudja Emma titkát, de Carol már nem bánthatja. Vannak, akiket még mindig kísértenek annak az éjszakának a borzalmai, és vannak, akik kénytelenek szembenézni döntésük következményeivel. Emma csak most kezd visszatérni az igazi hétköznapokba, és ebben segítségére van életének két legfontosabb személye, szerelme, Evan és legjobb barátnője, Sara. A lány úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy anyjával is szorosabbra fűzze a viszonyát, ennek előmozdítása érdekében hozzá költözik. De biztosan ez a legjobb döntés? Képes lesz – e szembenézni mindazzal, amit múltja rejteget?

Megjelenés 2014. április 25.

Ezen a linken előrendelheted és megrendelheted 30%-os kedvezménnyel.



A történetről

Az Emma és Evan történetének első része megdöbbentő véggel zárult, a lány élet és halál harcot vívott a túlélésért. Az Elakadó lélegzet, biztosan a legtöbbünkben is ugyan azt a hatást keltette: a folytatás után vágyakoztunk. Elakadó lélegzettel, döbbenten ültem az utolsó lapokat olvasva akkor, és visszafojtott lélegzettel kezdtem olvasni a másodikat most.

Emma élete teljesen felfordul, jobbá válik ugyan, de bonyolultabbá is egyben, mert újabb megpróbáltatások várnak rá. A horrornak vége szakadt, Carol megkapta méltó büntetését, Emma Sarához költözött a következő hat hónapra, mert a bíróság a lány szüleit jelölte ki számára nevelőszülőknek. Abban a hat hónapban szeretet, gondoskodás és nyugalom vette körül. Egy telefonhívással azonban mindent megváltoztat, amikor a szülőanyjával újra felveszi a kapcsolatot, megbeszélik, hogy átköltözik hozzá. 

Rachel évekkel ezelőtt elhagyta a lányát, másra bízta nevelését, de Emma tudni szeretné, vajon lehet-e újra közöttük igazi anya-lánya kapcsolat. Úgy érzi, hogy egy esélyt mindketten megérdemelnek, a jobb és boldogabb jövőre.

Míg az előző részben a legtöbb jelenet a suliban játszódott, most leginkább Emma mindennapjait követhetjük nyomon. Próbál beilleszkedni, mivel már nem láthatatlan többé. Zavarja, hogy minden szem rá szegeződik, hogy mindenki róla suttog, de szerencsére hamar elül a szóbeszéd, addig pedig ott van neki Evan és Sara támogatása.

Emmát a testi és lelki terror majdnem megtörte Carol tettei következtében. Egyetlen éjszakája sem múlik el újabb és újabb rémálmok nélkül. Miközben éjjelente újra megjárja a poklot, nappal is újabb nehézségek várnak rá. Anyjával a kapcsolata előre nem látott, megdöbbentő jeleneteket eredményez, hiszen ahelyett, hogy a 17 éves lány egy erős felnőtt személyiséget kapna, a végén már úgy éreztem, Emma a megfontoltabb és felelősségteljesebb kettejük közül.

Mind tudjuk, hogy a titkokkal nagyon nagy akadályok alakulnak ki a szerelmesek között, vajon Evan és Emma kapcsolata mennyit képes elbírni? Új szereplők toppannak az életükbe, bonyodalmakat hozva magukkal. 

A szereplőkről

Emma a sok megpróbáltatás után szinte fel sem fogja, hogy már nem kell mindennapjait félelemben élnie, és oda jut, hogy a normális hétköznapi dolgokat tarja a furcsának. Mint például Sara szüleinek figyelme, kedveskedése.
Miközben feldolgozza Carol tetteinek következményét, újabb lelki megpróbáltatások várnak rá. A döntetéseivel sokszor nem értettem egyet, de nem ítélkezem, hiszen soha nem is kerültem olyan helyzetekbe, amivel akár csak hasonló döntéseket kellett hoznom. 

Evan karakterébe ebben a részben talán még egy kicsit jobban beleszerettem, hiszen megértő volt, védelmező, és ráadásul nagyon-nagyon romantikus is.

Sarának vannak jobb és rosszabb pillanatai is a könyvben, de azért még így is ő volt Evan mellett a legpozitívabb személyisége a történetnek, a szüleivel együtt. A lány személyisége energikus, ezért is jut eszembe az a szó, hogy vibráló minden érzelem, ami belőle sugárzott. 

Jonathan karaktere felkeltette az érdeklődésem már az első megjelenésekor, misztikus, mert sok titok lengte körül, ugyan akkor a kisugárzása barátságos és biztonságot sugárzó. Mégis volt bennem egy kis félsz, mert állandóan a legrosszabbra számítottam a megjelenésekor. Hogy mennyire volt igazam, azt megtudjátok, amint elolvassátok ti is a Visszafojtott lélegzetet. Elsőre az életfelfogása fogott meg, a sok lehetőség ami a karakterből fakad.

"- Azt akarom, hogy az életem egyszerű legyen. Tudnom kell, mi jön. Én akarom irányítani az életemet. Nem igazán vagyok képes kezelni a váratlan eseményeket. " (Jonathan)

A könyv és Én

Nem tudnék arra a kérdésre válaszolni, hogy melyik rész tetszett jobban, mert mindkettőben vannak dolgok, amikért rajonghattam, valamint tettek és döntések, amikkel nem tudtam egyetérteni.

Nagyon óvatosan kell bánnom a szavakkal, mert nem szeretnék spoileres lenni, így igaz, hogy nehezebb a könyvről írnom, de a lényege a mondandómnak nem változik. Ajánlom mindenkinek, aki imádta az első részt, mert a történet sokat fejlődött, változott, néha izgalmasabbá, érzelmesebbé alakult, de a legtöbbet maradt drámai és letehetetlen!

A hangulata más volt, drámaibb, de mégis könnyedebb, hiszen már nem volt jelen a szörny akitől tartani kellett, a horrornak vége szakadt, de persze jött a helyébe más probléma, amivel kedvenceinknek meg kell küzdeniük.

Rossz döntések, eltávolodás, alkoholizmus, titkok teszik színessé Rebeca Donovan trilógiájának második részét.

Több Evan jelenetet szerettem volna, hiszen ő volt a kedvencem, így nagyon bízok abban, hogy a magyar folytatásra nem kell sokat várnunk.

A romantikus pillanatoktól olvadoztam, a pirulós jeleneteknél kuncogtam, volt ahol dühöngtem, ahol abba kellett hagynom az olvasást, de mégis megérte olvasnom, mert sokat haladt előre Emma meséje. 
Kedvenceink története még messze nem ér véget, hiszen a következő részben már az egyetemen találkozhatunk velük újra. Talán nem is kellene írnom, de már alig várom!

Sorozat: Csak lélegezz! 2. része
Kiadó: Maxim
Eredeti cím: Barely Breathing
Beleolvasó ITT


Blogturné

A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Rebecca Donovan Elakadó lélegzet nagysikerű regényének a második része, a Visszafojtott lélegzet. 
Emma és Evan történetének folytatásáról 2014. április 8-tól minden másnap a Blogturné Klub kilenc bloggere teszi közzé a véleményét.
Ahogyan azt már megszokhattátok minden állomáson a könyvhöz kapcsolódó érdekességek, idézetek, trailer, beleolvasó és nyereményjáték is található, ahol 3db nyereménykönyv is gazdára talál.

Turné állomások:

04/20 Kristina blogja
Nyereményjáték

A nyeremény ezúttal sem marad el!
Nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi Rafflecoptert.
A játék végén kisorsolunk egy-egy példányt a Maxim Kiadó által felajánlott 3 darab Visszafojtott lélegzet könyv egyikéből.
(A postázás csak Magyarország területén érvényes!)

a Rafflecopter giveaway

1 comments:

Törpilla said...

Szeretném a figyelmedbe ajánlani:
http://torpillauj.blogspot.hu/2014/04/liebster-award-dij.html