On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

, by Kristina

Fülszöveg:
Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,
két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?





Mia Anne
Mia Anne 16 éves, de ahelyett hogy élvezné az átlagos tinik sulis éveit, édesapja foglalkozása miatt gyakran kényszerülnek költözéshez, kutatásról kutatásra járnak, ezúttal pedig az amerikai kontinenst elhagyva Budapest lett a célpontjuk. Már fiatal korában megtanulta, hogy a barátság nem örök, a sok költözés miatt nehéz kialakítani hosszantartó, szilárd kapcsolatokat, főleg a tinik között. De a lánynak nem csak ezekkel a dolgokkal kell zöld ágra vergődnie, számos tényező van az életében, amely nyomja a vállát, súlyosbítja magányát édesanyja korai halála, de ami ennél is szomorúbb, hogy olyan apával él együtt, aki nem igazán tudja mi is az az érzelem, együttérzés. Dollond professzor csak a tudományban hisz, zseniként mindent más szemmel figyel. 

Mia Anne Kanadából érkezik a magyar fővárosba, az ő szemén keresztül látva azokat a dolgokat, amelyek egy külföldinek furcsák lehetnek a mi hétköznapinak tűnő szokásainkban nagyon vicces volt. A sok szarkasztikus megjegyzés, a megfigyelés, amely a magyarokat és Magyarországot bemutatja, sajnos nagyon is reális volt a könyvben, persze akinek nem inge, ne vegye majd magára. :)  

Nagyon élvezetes volt egy fantasy történet részeként bejárni Budapest utcáit, egyes részeit. Legközelebb felutazva, már biztosan más szemmel fogom végignézni a Millenárist, vagy a Szél Kálmán tér környékét. On Sai stílusa nagyon színes és könnyen elképzelhető minden papírra vetett jelenete, így az akciódús cselekményekben történt a várost érő változások szinte "beleégtek" a retinánba, úgyis, hogy csak elképzeltem. Szinte a szemem előtt játszódtak a jelenetek, annyira belemerültem az eseményekbe.


Kósza lovag
Mia Anne sok megpróbáltatáson esett már át, mégsem alakult hisztis személyiséggé. Ellenkezőleg, inkább megerősödött a jelleme, türelmessé, találékonnyá és jó megfigyelővé vált. Amely tulajdonságoknak nagyon jó hasznát vette, mikor első éjszakáján az új városban belecsöppent élete nagy kalandjába, mely egy igen valószerű álomnak indult csupán.

Kósza lovag és Mia Anne találkozásával elkezdődött életem egyik legizgalmasabb fantasy története. Amely varázslók, a lovagi rend, istenek, a dólények és a tudományt felhasználva, a fantasy filmektől kezdve mindent bevetett, hogy szórakoztató, izgalmas, és kiszámíthatatlan legyen. A sokszínű szereplőgárdában mindenki talál magának kedvenceket, a makacs lótól kezdve, a istenkomplexusban szenvedő istenségig. :D Világuralomra törő istenek, mágikus Fal, amely világokat választ el, mágiatörők, dicső lovagok várják olvasók százait ebben a történetben.





Ah mágus
Bármennyire is tartok az ifjúsági könyvektől, azért néha újra és újra kiválasztok egyet a műfajból, és szerencsét próbálok velük, s lám ezúttal nagyon jól választottam! Természetesen, arra azért számítottam, hogy egy On Sai által megálmodott világban csalódás nem érhet... :) Az írónőtől megszokott humort, szarkazmust, karakteres szereplőket, sokszínű fantasy világot és rengeteg csavarral felszerelt történetet kaptam.

Ahogyan azt megszokhattam rengeteg új kifejezéssel, lénnyel találkoztam a kaland során. Lassan én is kezdem felismerni és értékelni a fantasy történetek fix elemeit, amitől a történetek vagy klisészerűvé válnak, vagy kapnak egy jó nagy adag pluszt, amitől kimagasló helyezést érnek el, attól függően milyen élményt biztosítanak az olvasóknak. On Sai történeteiben pedig több pozitívummal szoktam találkozni, amitől a sci-fi világ számomra is kedvelhetővé válik, az egyik az írási stílusa (amivel pár sor után eléri, hogy kizárjam a külvilágot), a második a kiszámíthatatlan csavarok, amiket a történetekbe sző, a legjobban pedig azon szoktam ámulni, hogy minden bonyodalomra olyan megoldásokat talál ki, ami logikus, kézenfekvő, mégis zseniális előadásmódja miatt izgalmassá válik.
Táncos lovag és Bah mágus

Amit külön imádtam, hogy romantikus lelkem is kapott rengeteg édes kis apró szerelmes pillanatot Kósza lovagnak köszönhetően.
Tetszett, hogy folyamatosan történet valami, gyorsan haladt előre a történet, de egyszer sem voltam leterhelve információkkal a könyv világáról. Folyamatosan építette fel a Fal túloldalán létező mágiába gazdag világot, és Mia Anne-el együtt ismerte meg az olvasó is a szokásokat, a törvényeket.


Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: ifjúsági, fantasy
Oldalszám:
Megjelenés: 2015. december
Beleolvasó




A sci-fi regényei által kedvencünkké vált On Sai most egy ifjúsági fantasyval rukkolt elő. Ennek örömére egy hét állomásos turnéval mutatjuk be Mia Anne kalandjait az álomvilágban, ahol feltűnik egy álombéli lovag is. Tartsatok velünk, mert a sok érdekes extra mellett még nyerhettek is!



12. 22. Kristina blogja
01. 03. Media Addict
01. 10. Insane Life
01. 24. Dreamworld




On Sai könyvében az álmok mellett kiemelt szerep jut a macskáknak, vagyis egy macskának, Mia Anne kedvenc plüssének. Minden állomáson találtok egy képet, amelyen egy (vagy több) macska szerepel. Nincs más dolgotok, mint beírni a macskák nevét a rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre tud postázni. A nyertesnek 72 órája van, hogy válaszoljon a kiküldött e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: