Debora Geary: Vakmerő boszorkány

, by Kristina

Ahogy a boszorkányhagyomány is tartja: a nagy hatalom nagy felelősséggel jár. Van
azonban egy fiatal lány, aki lemaradt erről a leckéről. Sierra Brighton gyerekként beutazta az egész világot. Delfinekkel úszott, táncolt a hurrikánok vad, tekergő hullámain – az élete maga volt a szabadon szárnyaló varázslat és a mámoros boldogság. Aztán hirtelen elveszítette az édesanyját, és nevelőszülőkhöz került. Innentől kezdve csak titokban űzhette a mágiát, a felhőtlen boldogság pedig messze elkerülte. Azonban amikor megismerkedik a boszorkányok nagy és összetartó családjával, minden megváltozik. Rengeteg segítséget kap tőlük, hogy elengedhesse a fájdalmas múltat, hogy újra bízhasson önmagában, és érezhesse, hogy szeretik és támogatják. Ráadásul a részese lehet egy igazi csodának is, méghozzá egy új, tüzes kis boszorkány személyében, aki már alig várja, hogy a világra jöhessen. Az önzetlen Nell pártfogásával többé már nem kell elhagyatott partokon gyakorolnia a varázsigéket. Azonban a mágia nem csupán játék és szórakozás, és a nagy kérdés az, hogy vajon Sierra képes lesz-e megtanulni biztonságosan használni az erejét. Ha nem sikerül, vakmerőségével az egész boszorkányvilágot veszélybe sodorhatja…


Rengetegen rajongunk a boszorkányokért, ezt persze nem csak a Harry Potter nagy sikere mutatja, hanem más sorozatokban felbukkanó boszorkányok népszerűsége is. Nekem is igazi gyengéim a különleges képességekkel megáldott emberek, akik képesek varázsolni, ez volt az egyik ok amiért elkezdtem olvasni ezt a sorozatot. És továbbra is érdekel a folytatás, mert amellett hogy újabb képességekkel megáldott szereplők bukkannak fel, a már ismert karakterek élete is nagyon érdekesen alakul és folyamatosan nyomon követhetjük.

Töretlen sikert aratott nálam ez a rész is. Immár harmadik könyv a sorozatból amely bebizonyítja, hogy negatív szereplők nélkül is tud izgalmas és szórakoztató is lenni egy történet.
Ezen boszorkányközösség legnagyobb erényei az összetartozás fontosságát és a szeretet erejét mutatják meg. Szerintem soha nem olvastam még ehhez hasonló sorozatot, rengeteg pozitív mondanivalóval rendelkezik.

Különösen kedves ez a rész a szívemnek, hiszen két korábbi főszereplő is babát vár, sokszor megjelennek. A babák érkezése is szépen fel van vezetve, fontos és izgalmas pontjai a cselekménynek. Mivel ma léptem én is a kilencedik hónapba, így sokkal jobban át tudtam érezni az ezzel foglalkozó részeket. :)

Az időjárás boszorkányok kapnak központi szerepet, így a modern varázslás újabb formáit ismerhetjük meg. Sierra az új boszorkány betoppanása kissé felborzolja a kedélyeket, sok-sok fejtörést okoz a közösségnek, hiszen nagy erejű boszorkány, aki anélkül végez nagy varázslatokat hogy tisztában volna azok következményeivel. A hibákból tanul az ember, ezt Sierra mutatja meg a legszebben. A lány csak 18 éves korában költözik Nell családjához miután sikeresen rá találtak a varázsprogram segítségével. Sierra 12 éves korában elvesztette édesanyját, aki megtanította az ereje használatára, 6 évnyi nevelő szülöi gondozás után végre olyan helyre kerül, ahol megértik őt és újra tanítják neki a biztonságos varázslás alapjait.

Az előző részekhez képest itt sokkal több nehezebb pillanat volt jelen, egyiket sem nevezném bonyodalomnak, egyszerűen csak lelkileg volt kicsit nehéz olvasnom néha. Várom a folytatást, mert érzem, hogy  még rengeteg kaland vár kedvenceimre.

Eredeti cím: A Reckless Witch
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 368
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789632617411
Sorozat: Modern boszorkány 3.


Újabb kalandra indulnak számítógéppel felszerelkezett boszorkányaink! Elő a billentyűzetet, a programozás megint kalandot ígér! Nem is akármilyet - ezúttal ugyanis nagyhatalmú, ám teljesen képzetlen boszorkányra bukkannak főszereplőink. Eddig minden oké, de vajon hogyan tovább? 

Tartsatok a Blogturné Klub tagjaival április 19-től négy állomásos turnénkon, hogy - spoilerek nélkül - megtudjátok. És ha ügyesek vagyok, a könyv egy példányát is megnyerhetitek a Maxim Kiadó jóvoltából.



04.21 - Insane Life
04.26 - Kristina blogja


Mostani nyereményjátékunkban híres modern boszorkányok társaságába invitálunk Titeket! Minden állomáson találtok egy fotót, ami egy tévésorozatból vagy filmből ismert boszorkányt ábrázol. Nincs is más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba, kit láttok a képen! (Ha egyértelmű, hogy kiről van szó, elfogadjuk a teljes nevet, keresztnevet és a becenevet is.)

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

1 comments:

Ancsi said...

Imádom Debora Garey boszorkányos sorozatát, pont, amit Te is kiemelsz, hogy nincs benne negatív szereplő, nem kell menekülni. Van viszont kellemes családi hangulat, egészséges mennyiségű humor, jókedve és persze, hogy vannak izgalmak enélkül is. :)

Ui.: Remélem, rendben vagy :)