Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő

, by Kristina

Fülszöveg:
TUDJÁTOK, HOGY ABBY ABERNATHY VÁRATLANUL MRS. MADDOX LETT. DE MI HÚZÓDIK MEG A NAGY ESEMÉNY HÁTTERÉBEN? Miért kérte meg Abby Travis kezét? Milyen titkokat osztott meg egymással Abby és Travis a szertartás előtt? Hol töltötték a nászéjszakájukat? Ki tudott még az eseményről… és miért nem árulta el senkinek? Abby és Travis szökése körül mindent a legnagyobb titok övezett… egészen mostanáig. A Gyönyörű sorscsapás és a Veszedelmes sorscsapás rajongói minden kérdésükre választ kapnak az esküvő (és a nászéjszaka!) viharos történetében, és mint a nagyszerű történetek esetében, erre is érdemes volt várni!


A történetről és a szereplőkről

Abby ruhája
Abby és Travis történetét már a legtöbben ismerjük, sőt az előző könyvekben mindkét fél szemszögéből láttuk már, hogy hogyan ismerkedtek meg, miként küzdött Travis a lányért, milyen hibákat követtek el mindketten, hogyan menekült előle Abby. Azt is láttuk, hogy milyen változásokon mentek a karaktereik keresztül és mégis, a legnagyobb változásról eddig nem is olvashattunk. Mert bizony ebben a novellában, rengeteg dolog történik, nem csak arról szól, hogy felszállnak a Vegasba tartó gépre, hogy kimodják a boldogító igent, hogy meglátogatnak egy tetoválószalont, majd hazatérnek. 
Érzelmileg mindketten fontos fejlődésen mennek keresztül az első oldalaktól kezdve, van aki könnyebben jut döntésre, és van akit kicsit noszogatni kell. De az okokra, a miértekre, a háttérben történt eseményekre végre fény derült.
6 hónap alatt a kapcsolatuk olyan szintre fejlődött, ami a való életben ritka, vagy csak rövid ideig tartó fellángolás ideje alatt érezhetjük. Ezért is szeretünk ilyen történeteket olvasni, mert a szürke hétköznapokba egy kis szórakozást, boldogásgot csempésznek. 
Jamie írónő elmesélte, hogy milyen gondolatok játszódtak le bennük az induláskor, a megérkezéskor, a ruhavásárláskor. Megtudjuk, hogy vajon tényleg könnyű-e az oltár elé lépkedni, majd kimondani a boldogító igent.

"Az idő egy röpke pillanata és egy tollvonás az egész, amire szükség van, hogy törvényesen összekössük két ember életét, de életre szóló szerelemre, elkötelezettségre, megbocsátásra és kompromisszumra van szükség, hogy a házasság tartós és örök legyen."

Travis és Abby karaktereinek új oldalát ismerhettem meg ebben a kiegészítő történetben. Travis komolyabb, ugyanakkor felszabadultabb is, marad önmaga, de egy kicsit felnőttebbé is válik, tele tervekkel, fogadalmakkal a jövőjükkel kapcsolatban. Míg Abby aggodó, olykor rémült, de mégis ő az aki az események láncolatát elindítja, amivel pár órán belül a Vegasba tartó gép felszállására készülnek együtt. 
A könyv móka és kacagás az olvasónak, de a szereplők bizony sok nehéz és boldog pillanatot élnek át.

A könyv és Én

Bellagio
Csak ajánlani tudom, mert azonnal magába ránt, és a végén a szokásos kell-még-tovább érzést fogja kiváltani az olvasókból, erre pedig az előző részek újraolvasása tökéletes gyógyír lesz.  
Mivel ismert szereplőkről szól, ezért a nosztalgiahangulat is ráadásnak számít, hiszen pontosan ezért szeretek olyan sorozatokat olvasni, amikben a régi szereplők újra feltűnnek. Olyan érzést kelt bennem, mint amikor egy régen nem látott ismerőssel találkozunk, egy újabb részét ismerjük meg az életének. 

A váltott szemszög sokat segít azon, hogy megértsük mindkét fél érzéseit, valamint abban is segít, hogy könnyebben azonosuljunk a problémáikkal, a dillemákkal amelyek előtt állnak. Aggodalomra semmi ok, hiszen az olvasó semmivel sem kap kevesebbet belőlük, sok jó és még jobb Abby és Travis pillanat vár a könyv lapjain.

Akkor jó egy történet, ha a szereplők érzelmei hihetőek, életszerűek, sőt érezhetőek is. Ebből a szempontból pedig a Gyönyörű esküvő tarolt nálam, mert mind Abby, mind Travis érzelmei kuszák voltak, a tűzeset, vagyis a tragédia miatt érthetően pánikoltak, gyászoltak, de azért feltudták ismerni azt, hogy ott vannak egymásnak. A pillanatnak tudtak élni, egymásnak és a jövőjüknek, bármennyire sötés és gondokkal terhelt múlt áll is mögöttük. Vagyis, igen: ez egy érzelmi hullámvasút, de abból is a legjobb változat. 
Szórakoztató, romantikus, és abszolút new adult!

Sokkal rövidebb bejegyzést terveztem róla, elvégre a terjedelmét tekintve is rövidebb, mint az eddig megelent könyvek a sorozatban, elvégre csak novella. De annyira tetszett, és akkora hatással volt rám, hogy amikor leültem bepötyögni az értékelésem, egyszer csak azon kaptam magam, hogy a villogó kurzort bámulom, hogy mit tudnék még írni róla, amikor már különben is több lett a kelleténél. :D

Egy kis Extra:

Íme a novellában szereplő dalok:

Hinder: Thing for You
Elvis Presley: Blue Hawaii
Bon Jovi: Wanted Dead Or Alive, Always, Bed Of Roses,  I'll Be There For You


Blogturné


Résztvevő blogok:

04.22. Kristina blogja

Nyereményjáték

Minden esküvőnél szüksége van a menyasszonynak néhány esküvői kellékre. Hogy pontosan mikre? Nos, azt nektek kell kitalálnotok a blogokon elrejtett képek, valamint a kiemelt betűk segítségével. Ha megvan, akkor nincs más dolgotok, mint beírni az alábbi rafflecopter dobozba megfejtést. Így máris nagyszerű esélyekkel indulhattok a sorsoláson, melynek fődíja 1 példány a Maxim Kiadó által felajánlott 3 darab Gyönyörű esküvő c. novellából. (A postázás csak Magyarország területén érvényes!)

a Rafflecopter giveaway

1 comments:

Sweet said...

A Thing for You azóta az egyik kedvenc dalom lett. :))