Wendy Higgins: Angyali szövetség

, by Kristina

Fülszöveg:
Anna, egy őrangyal és egy démon lánya, megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy a túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tenniük érzéseiket, és leküzdeniük életük legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?

Olvass bele!
Rendelt meg erre a linkre kattintva 30 %-os kedvezménnyel!

A történetről és a szereplőkről


Damaszkusz Kép forrása
 A Sweet sorozat első része izgalmasan zárult, abban megismertük Annát, a fantáziavilágot, ami az élete részévé vált, az óriásokat (féldémonokat), a pokol hercegeit... Az Angyali szövetség 6 hónappal később kezdődik, méghozzá nem is akárhogyan és egy egész év történéseit meséli el nekünk. 
Új Zéland Kép forrása
Melbourne Kép forrása
 Már az első fejezetekben, egy erősebb, kevésbé naívabb Annával találkozunk, aki megtudja, hogy egy igazán nemes, és veszélyes célt szán neki a sors a jövőben. Belial lánya az élvezetek útjára lép ugyan, munkáját végzi (amit nem szeret, de az ő és szerettei élete függ kitartásán), ismert lesz, népszerű, igazi buli királynő. Bizony ám, a mi kis Annánk az alkohol fogyasztásra és droghasználatra veszi rá a fiatalokat, bármekkora bűntatot is érez, hiszen a hercegek bármikor megbüntethetik. Mindeközben az apja utasítására önvédelmi leckéket vesz, küzdeni tanul. Legnagyobb ereje az erényében, a tisztaságában rejlik, vajon meddig képes megtartani?
 Anna szövetséges óriásokat keresve utazik különböző egzotikus helyekre Kope-al, az óriás félig démon barátjával. Az óriásoknak mégis van remény a szebb és nyugodtabb jövőre egy jövendölés szerint, de az út nem könnyű. Annának óvatósnak kell lennie, hiszen vérengző és könyörületet nem ismerő ellenségei várnak rá a Föld minden pontján. 
Atlanta Kép forrása
 Kaidan és Anna hónapokig nem találkozhatnak, mert minden lépésüket figyelik, a szerelmesek kétségbe vannak esve, néha meggondolatlan lépésekre szánják el magukat. A barátaik mellettük állnak, vígaszt és támaszt nyújtva. A könyvben azok a részek tetszettek ahol Kaidan és Anna szerepeltek, az érzelmek miatt (elárulom, hogy sajnos ilyen pillanatokból kevés volt még a könyv elején).
Santa Barbara Kép forrása
 Kopano ebben a részben nagyobb szerepet kapott, utána pedig Blake, míg Marnát és Gingert kicsit elhanyagolt szereplőknek éreztem. Újabb karakterek bukkannak fel, akik egy kis pezsgést is hoznak a sorozatba, remélem, hogy a folytatásban még több részletre derül majd fény. 


A könyv és Én

Egy igazi YA csemegét fognak tartani a kezükben azok az olvasók, akik úgy döntenek, hogy elolvassák Anna következő kalandját.
 A történet egyedi, kicsit kiszámíthatatlan, izgalmas, néha romantikus és vicces jelenetekkel van tarkítva.
Az első részhez képest izgalmasabbnak tűnt
London
számomra, hiszen egyre több részlet kiderül a múltról, és a jövőről is, Anna és az óriások szerepéről a hercegek elleni harcban.


Jobban tetszett az első résznél, a karakterek fejlődtek (főleg Anna), sőt a történet is olyan fordulatokban lett gazdagabb, amiket nem láttam előre. 

Sorozat: Sweet sorozat 2. része
Eredeti cím: Sweet Peril
Magyar megjelenés: Maxim, 2014. április

Extra

A bejegyzésben szereplő képek olyan helszíneket mutatnak be, amelyeket Anna meglátogatott  utazása során az Angyali szövetségben.

Blogturné


A Maxim Kiadó jóvoltából április 24-én megjelent Wendy Higgins: Angyali szövetség című könyve, a nagysikerű Sweet sorozat második kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenhárom bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandjának folytatását!

Résztvevő blogok:


04/26 Kristina blogja 
05/02 CBooks
05/03 Függővég

Nyereményjáték


Hallottatok már az auráról? 

Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Képes megállapítani pusztán a színek és azok árnyalatai alapján, milyen érzések kavarognak adott pillanatban az emberekben. 
Ezt látva sötétzöldre váltott az aurátok? Netán ti magatok is szeretnétek kipróbálni, milyen lehet másokban olvasni? Nos, most megtehetitek. 
Minden blogon találtok egy-egy mondókát, melynek segítségével kitalálhatjátok, melyik színhez milyen érzés tartozik. 

1. Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/érzést, így plusz esélyekkel gyarapodhattok.
3. Néhány betűhöz nem tartozik kérdés. Azokat nektek kell kitalálnotok, de ha szétnéztek a Blogturné Klub hivatalos blogján, könnyen megtalálhatjátok őket.
4. A vastaggal kiemelt rész egy olyan dolog megfejtését tartalmazza, melynek fontos szerepe lesz a történetben, s ennek a megfejtése éri a legtöbb pontot.

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali szövetség könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás!)


Sötétzöld szörnyként világít aurád,
ha irigységed nem ismer határt.


a Rafflecopter giveaway

0 comments: