S. C. Stephens: Esztelen

, by Kristina

Fülszöveg:
Kiera és Denny már majd’ két éve járnak. Denny megtestesíti mindazt, amit a lány kíván: gyengéd, kedves, és határtalanul imádja őt. Amikor másik városba költöznek – Denny megkapta álmai állását, Kiera pedig egy kiváló egyetemen tanul tovább –, minden tökéletesnek tűnik. Ám egy nem várt körülmény miatt a párnak el kell válnia.
A magányos, zavart, vigasztalan Kiera a helyi rocksztárban, Kellan Kyle-ban lel támaszra. Eleinte csupán barátként tekint Kellanra, ám a lány magányosságának mélyülésével a kapcsolatuk is egyre elmélyültebbé válik.
Egy este azonban minden megváltozik, és többé már egyikük sem lesz ugyanaz az ember…



A történetről és a szereplőkről

Kiera és Danny Seattle-be költöznek a fiú új munkahelye miatt, így a lány is úgy dönt, hogy szerelmével tart és az ottani egyetemmre adja be végül a jelentkezését. Danny egyik régi barátjánál bérelnek szobát, aki egy rockbanda frontembere. Ez a pasi, pedig nem más, mint a nagyszerű Kellan Kyle. 
Kiera pincérnőként kezd dolgozni abban a bárban, ahol a P. fejek gyakran fellépnek. Majd amikor Danny pár hétre a munka miatt kénytelen másik városba költözni, egyre jobban eltávolodnak egymástól. Míg egyre jobb, szorosabb  kapcsolat alakul ki közöttük Kellannal. Kellan ott van Kiera mellett és a kapcsolatuk változni kezd. 
Kialakul egy valódi szerelmi háromszög, ami nem csak az olvasó érzelmeit emészti fel, de a szereplők is gyakran patthelyzetben találják magukat, döntések, hazugságok és titkok közé szorulva. Utálom a szerelmi háromszögeket, de persze kísérletezni is szeretek, és szerencsére ez egy nagyon pozitív csalódás lett, mert nem a szenvedésre figyeltem, hanem a boldog pillanatokra, a szerelem kialakulására, a kötelék erősödésére. 

Kellan az első pillanattól kezdve intenzív volt. Tudom, hogy érdekes a szóhasználat, de akármit csinál a pasi azt mindent a legnagyobb szenvedélyel teszi. A éneklést, az élvezeteket, a szerelmet, a dühöt, egy intenzív érzelmi bomba. Összetett személyiség, nehéz múlttal, titkokkal, törődést igénylő lélekkel.
Kiera és Danny kapcsolata túl tökéletesen indult, hiányzott belőle a parázs, ami a kezdetektől izzot Kiera és Kellan között. Dannyi a jófiú, akit mindenki sajnál megbántani. Mégis Kellan rajongója voltam a kezdetektől, mert volt benne valami megtört magányosság, amitől az az érzés uralkodott el rajtam, hogy vígasztalni és szeretni kell. 
Igaz, hogy Kiera a könyv legnagyobb részében nem vívta ki a csodálatomat, de erre nem is igazán számítottam, ellentmondásos érzelmei voltak a legtöbbször. Az ízlésemhez képest a csaj túl sokat sírt, túl sokat került olyan helyzetekbe amiket saját magának okozott a rossz döntéseivel és nem, most nem arra gondolok, hogy megcsalta a barátját. 
Danny jó srác, nem érdemelte meg, amit vele tettek, de akkor is Kellan párti voltam végig. Mindenki megkapja a maga boldog befejezését.
A mellékszereplők közül gyorsan megkedveltem mind a banda tagjait Matt, Evant, még az idióta és seggfej Griffint is, majd Annát Kiera nővérét, a bárban dolgozó másik pincérnőt Jennyt és a hallgatag szobatársát Rachelt is.


A könyv és Én


Amikor tavaly lázban égett mindenki az új sorozat miatt, akkor szépen eldöntöttem, hogy mégis várok az olvasással, amíg nem jelenik meg magyarul mind a három rész. És eddig bírtam ki. A harmadik rész megjelenése remélhetőleg a napokban megtörténik, így léptem egy nagyot és belevetettem magam Kiera és Kellan érzelmi zűrzavaros világába, hátha nem kell sokat várnom majd a folytatásra.
Egy kőkemény szerelmi háromszög, amit bátran olvashat mindenki, mert még nekem is tetszett, miközben az esetek többségében nagyon ellenzem az ilyen jellegű könyveket.

Mivel szokásommá vált, hogy azokról a könyvekről amelyekről tervezek blogbejegyzést írni, nem olvasok előzőleg bővebben véleményt, így téves következtetést vontam le, amikor csak bele-beleolvastam az értékelésekbe. Valamiért függővégre számítottam az utolsó oldalakig. Vicces, mert szebb lezárást nem is írhatott volna az írónő. :)

Ha engem kérdez valaki, az első értelmes reakcióm a könyv befejezése után az volt, hogy IMÁDOM, de pár perc után már azért hozzátettem volna, hogy nos igen, DE. Nem tökéletes, messze rengeteg dologba bele lehetne ám kötni a történet alakulásával és a főszereplő nőszemély viselkedésével kapcsolatban is. De egye fene. Olyan amilyen, olyannak kell szeretni amilyen, vagy ha nem tetszik hát nem kell olvasni. Ugye jól mondom? :)

A legtöbbször filmszerűen peregtek előttem az események, nem a betűket láttam, hanem az ackifejezéseket, az érzelmeket, a mozdulatokat.Az 
Eszetelenül trilógia három részen keresztül tartja fogsában a new adult regények szerelmeseit.
Kiera és Kellan szenvedélyes kapcsolatáról szól, érzelmi zűrzavaros, romantikusan esztelen, féktelen és meggondolatlan drámáival. :)
Azt mondom: Kihagytatlan! 



Megvásárolható e-könyvben a Bookandwalk.hu oldalán EZEN a linken.


Kiadó: Ulpius-ház, 2013.
Olvastam: E-book - bookandwalk.hu
Eredeti cím: Thoughtless
Sorozat: Esztelenül 1. része

8 comments:

Mel said...

Már nem is érzem magam "csodabogárnak" a Kellan fanatizmusom miatt. ;D
Remélhetőleg idén jön a Thoughtful, az Esztelen Kellan szemszögéből.:) Az írónő a Facebookján már meg is osztott pár idézetet belőle.
Kiera felejthető, de a második részben mutat némi javulást. Kellan meg toronymagasan viszi a Sorozatot.:) (Devin Paisly nagy favoritom mint Kellan, látom neked is. )
Elvileg lesz előzmény kötet arról, hogy találkoztak a P. Fejek és külön kötetet kap Anna és Griffin.(Bocs, a sok plusz infóért, lehet hogy màr tudtál róla.)
Nagyon tetszett a két bejegyzés! :)

Kristina said...

Kellan szemszöge érdekelne, mert Kiera sírásától néha a falra másztam. De oké, elfogadom, hogy van aki érzelmileg így dolgozza fel a dolgokat. :)
Kellan, az KELLAN :D Őt csak imádni lehet.
Megsúgom, hogy olvastam a második részt, azért nem készültem el hamarabb a bejegyzéssel, mert nem tudtam letteni. :D Írni fogok arról is, csak most tanulnom kell. És imádtam minden részét,ezerszer jobb az elsőnél, pedig ez sem volt rossz. A harmadik részt nagyon várom magyarul, próbálom magam visszatartani attól, hogy ne olvassam el angolul.

Örülök, hogy egyezik a vélemyényünk. Imádom amikor van akivel közösen rajonghatok. :D

Mel said...

Hát igen, én igyekeztem inkább Kellanra koncentrálni, így könnyebb volt Kierát elviselni. :) (Na jó, az első résztől függetlenül bírom egy picit a csajt, olvastam már rosszabbat is, és ez azt hiszem nagy szó.:) )
A harmadik nálam is kemény dió, itt pihen angolul nálam is és nekem is nehéz visszatartani magam tőle, de eddig kitartottam. :) /Na jó, az első oldalba már beleolvastam.:)/
Hasonló az ízlésünk könyv terén, aminek kifejezetten örülök, mert te vagy az első könyves blogger akit elkezdtem olvasni, persze azóta gyarapodott a szám a Blogturné Klubos bloggerekkel, külföldi bloggerekkel. :)
(Sajnos a barátaim nagy részének nem tetszett az Esztelen ennyire... Így nem osztoznak a fanatizmusomban. :( )

(Az angol olvasásról jut eszembe, hogyha esetleg van olyan angol könyv, amit nagyon ajánlasz, az érdekelne. Nagyon hosszú a várólistám, és épp a Fekete Tőr Testvériséget olvasom, de ettől még bővülhet az a lista.

Kristina said...

Akkor majd én osztozom a fanatizmusodban :D Kellanra tényleg jobb koncentrálni.
Jajj képzeld a harmadik részből belefutottam egy őrült nagy spoilerbe ami miatt naaaagyon akarom olvasni az utolsó részt. :D

Á, igen, meg Griffin és Anna novellája nagyon érdekel. :))))

Angolul most olvastam el Maya Banks KGI sorozatát és ajánlom, de amit nem semmiképpen sem kihagyni az Kristen Proby sorozata. Írtam már róla a blogon, magyarul most jelenik meg majd az első rész belőle.

Melyik résznél tartsz a Fekete Tőr Testvériségben? :)

Mel said...

Igen...egy-két dolgot én is tudok, de igyekszem nem gondolni a spoilerekre, mert megőrülök!:) Csipkedhetné magát a kiadó!

Egyszerűen imádom Griffin részeit, kicsit emlékeztet Zsoltira a SZJG-ből, csak sokkal perverzebb. ;)

Van annyira durva mint a Vénuszdombi mesék? Őszintén szólva azóta nem "mertem" Banks-et olvasni, kicsit sok volt, de nem volt olyan rossz könyv. Régóta tartogatom tőle az Édes megadást.
Angolul megvan az első rész Proby sorozatából, szerencsére sikerült lecsapnom rá amíg ingyen volt a kindle verzió az Amazonon. :)
Köszi az ajánlásokat, felírtam. :)

Az 5. résznél. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni, mert az első rész nem volt az igazi nekem. De jött Rhage és Zsadist sztorija és kész voltam. :) Alig várom Phury és Tohr könyvét.
Nem tudom, olvastad-e de Qhuinn és Blay sztorija mennyire durva? (Gondolok itt az erotikus részekre, mert még nem olvastam M/M könyvet és kicsit tartok tőle. Nem vagyok prűd, de eddig nem mertem ilyen könyvet olvasni, pedig láttam jó párat a Goodreads-en, aminek nagyon jó értékelése volt.)

Unknown said...

Egyet kell értsek az előttem szólóval Kristina :), a Húgomon kívül senkinek nem olyan ízlése könyvek terén, mint az enyém, de az övénél talán még a Te ízlésed is közelebb áll hozzám. :) Ez a legjobb blog, amit valaha olvastam, folyamatosan visszatérek, hogy tájékozódjak az újdonságokról. Most már annyira elhiszem, hogy jó lesz, amit ajánlasz, hogy sokszor csak a könyv címeket jegyzetelem ki :) Köszönöm Neked!!!
A fekete tőr testvériség sorozat is nagy kedvencem, Qhuinn és Blay sztorija szerintem az egyik legjobban sikerült. Én úgy éreztem, hogy már több rész óta készíti az olvasót az író, így amikor olvastam, semmit sem találtam durvának, mert addigra már annyira megkedveltem őket.
Andrew Parrish után pedig Kellan a legjobb! :))

Kristina said...

Zsanett ne haragudj, hogy csak most válaszolok a hozzászólásodra, de mostanában nem sok időm volt a bloggal foglalkozni.

Nagyon jól esik azt olvasni, hogy egyre több olyan ember talál a blogomra, akivel egyezik a véleményem, az olvasási szeretetem.
És főleg az, hogy olyan könyveket olvastok végül, amiket én ajánlok. :) Mert pontosan ez a blogírásom alapja.

Quinn és Blay története nekem is tetszett, csak azt sajnáltam, hogy néha nagyon a háttérbe szorultak a sok egyszerre futú szál miatt. Whrat és Bett könyvét már nagyon várom, imádtam a sorozat első részét. :D

Mel said...

De jó, akkor nem aggódom annyira Q&B könyve miatt!;)
Már csak azért is paráztam mert az eddigi jelenetek a FTT-ben eléggé szenvedélyesek voltak...Köszi a választ!:)