Monica McCarty: A vipera

, by Kristina

Fülszöveg:
William Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

Lachlan McRuairi – vagy ahogy harcostársai nevezték, a Vipera – kegyetlen, erőszakos, megalkuvó férfi hírében áll, aki az erszényén túl senkihez sem hűséges. Egy nap váratlan feladattal bízzák meg: vigye el biztonságban Isabella MacDuffot a király megkoronázására. A makacs asszony ugyanis úgy döntött, férjét elárulva, családja örökös jogával élve maga emeli trónra Robert the Bruce-t. Lachlan maga sem tudja, milyen fába vágja a fejszéjét a küldetés elvállalásakor – a büszke, érzékien szép grófné ugyanis akarva-akaratlan megbabonázza őt. 

Bellának bátor tettéért azonban szörnyű árat kell fizetnie: nemcsak a szabadságától, de a lányától is megfosztják. Szörnyű rabsága idején egyedül az a remény tartja életben, hogy egyszer még viszontláthatja szeretett leányát. És ezért hajlandó szinte bármire. Még arra is, hogy ha kell, testét-lelkét eladja a rettenhetetlen harcosnak, akinek valamilyen oknál fogva képtelen ellenállni. Közös útjuk alatt Lachlant és Isabellát megannyi kalandos és veszélyes helyzet elé állítja az élet, miközben mindketten óriási küzdelmet vívnak: Bella a lányáért és a boldogságért, Vipera pedig azért, hogy újra képes legyen szeretni.

A Felföld rettegett fiai-sorozat negyedik darabját tartja kezében az olvasó: a rettenthetetlen harcosok és szerelmeik kalandos és buja történetei folytatódnak.




Magáról a történetről nem mesélnék bővebben, hiszen maga a fülszöveg eléggé részletesen elmeséli, amit tudnotok kell, így csak pár mondatban, röviden az elejéről:
Lachlan 3 év szolgálatot ígért Bruce-nak, eltökélt, hogy a leszolgált idő után hátra sem nézve a maga ura lesz a saját földjén. Egyik feladata közé tartozik, hogy Bellát épségben kimentse férje őrizete alól és elkísérje őt, hogy a skótok királyát a szokásoknak megfelelően felavassa és trónra ültesse. 
Bellát férje féltékenységből őrizet alatt tartja, ám a bátor skót harcosoknak köszönhetően sikeresen útjára indulhat, hogy teljesíthesse küldetését. Nagy árat kell a nőnek megfizetnie azért, hogy azon az úton járjon, amiben hisz. Lányát hátra hagyva, a fényűzés és biztonság helyett, a hideg, sziklás, meredek utakon kell menekülnie, és harcolnia, állandó félelem és folytonos harc vár rá hosszú ideig.

Bella azon hősnők sorát bővíti, akik bátrak, eltökéltek és kitartóak. Nagyon sokszor Julie Garwood női karakterei jutottak eszembe róla, hiszen mind vakmerő, kitartó és nagyon büszke, tökéletesen illenek az erős, és kíméletlen skót harcosokhoz, pont mint Isabella. A nő nagyon fiatalon kényszerült arra, hogy férjhez mennyen, és gyermeket szüljön. 

Lachlan tipikus tuskó, keményfejű skót harcos, aki próbál ellenállni a női vonzerőnek. Tökéletes párost alkotnak, még akkor is, ha ők ketten veszik észre utoljára, hogy valami kialakulóban van közöttük. Kapcsolatuk azonnal szenvedélyes, ellenségesből nagyon lassan alakul át ugyan szerelmivé, de a szikra ott pattog közöttük az első pillanattól kezdve.



Az utóbbi időben rengeteg jó könyvet olvastam, a legtöbb persze azt hozta ki belőlem, hogy még többet akartam és azonnal. Míg ez a könyv olyan hatással volt rám, hogy egyszerűen napokig nem tudtam eldönteni, hogy melyikhez is szeretnék hozzáfogni utána. Ismeritek az érzést, mikor annyira hatás alá kerít egy történet, hogy legszívesebben tovább olvasnád ugyan azt a regényt, mert még pár órát a karakterek társaságában töltenél? Annak ellenére, hogy kissé hullámzó volt a hangulatom olvasás alatt, a könyv végére mégis teljesen belezuhantam.

Kicsit nehezen indult számomra a történet, de pár fejezet után annyira magába rántott, hogy máshoz sem volt kedvem, csak Bella és Lachlan kalandjához. Olvastatja magát a stílusa, izgalmas a történetszál miatt és érdekes a karaktereknek köszönhetően. Ebben a sorozatban számomra nem csak a románc és a szenvedély izgalmas, hanem az egész történet, amitől úgy érzem, hogy évszázadokkal visszarepülök az időben, míg a könyvet a kezemben tartom.
Lélegzetelállítóan gyönyörű és egyben agyon veszélyes vidékeken keresztül vezet a főhősök kalandja.

Már tudom, hogy nagy hibát követtem el azzal, hogy a sorozatból eddig csak az első részt olvastam csak el, hiszen így két izgalmas részt átugorva azonnal a negyediket vettem kézbe. Igaz, hogy A vipera története így is izgalmas volt és az írónő magyarázatainak köszönhteően érthető volt, de érzem, hogy muszáj lesz pótolnom a hiányzó részleteket azzal, hogy visszatérek a  második és harmadik részhez is. Az izgalom, a humor és a vadregényes tájak szólítják romantikára szomjazó lelkem. :)

A könyv végén ugyan elmondja pár szóban az írónő, hogy az igazi történet teljesen máshogy játszódott le, mégis annyira jól írta meg, hogy szeretnék úgy visszaemlékezni az egészre, hogy ez a valós elbeszélése Bella kalandjának. Nem tehetek róla, de romantikus énem, a szerelmet, a boldog befejezést és a vidámságot képes csak meglátni.


Kiadó: General Press - Megrendelhető
Eredeti cím:The Viper 
Sorozat: Felföld rettegett fiai 4. rész
ISBN: 9789636438548
Fordította: Szigeti Judit
Oldalszám: 392


A General Press Kiadó megújult külsővel lepte meg az olvasóit a Romantikus Regények sorozatánál, és Monica McCarty A vipera című regénye az első, mely az új stílust bemutatja. A Felföld rettegett fiai sorozat 4. része a napokban jelent, így a Blogturné 5 állomásos turnéval népszerűsíti a történelmi romantikus műfajú regényt, extrákkal, értékelésekkel és természetesen nyereményjátékkal.




Február 10. - Insane Life
Február 12. - Kelly Lupi olvas 
Február 14. - Dreamworld
Február 16. - Deszy könyvajánlója
Február 18. - Kristina blogja



A General Press Kiadó megújult külsővel lepte meg a Romantikus Regények sorozata rajongóit. Mivel mi is szeretjük a szép borítókat, a játék ezúttal abból fog állni, hogy minden állomáson egy-egy borító részletből kell kitalálnotok, melyik szépségből vágtunk ki egy kockát. A rafflecopter megfelelő helyére az író nevét és a könyv címét várjuk. 4 példányt sorsolunk ki azok között, akik minden megfejtést helyesen adnak meg.



0 comments: