Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

, by Kristina


A sportos romantika kedvelői örülhetnek, végre visszatérnek a Chinooks jégkorong csapat dögös hokisai.

Fülszöveg:
ELSŐ KATASZTRÓFA: FÉRFIAK 
Faith Duffy nehéz kamaszkor és nagy pofára esések árán tanulta meg, hogy a szerelemben nem szabad hinni, mégis egy nagyon gazdag és nagyon öreg férfi tökéletes társa lett. A férfi halála után azonban nem maradt neki más, csak a társtalanság és a magányos éjjelek. No meg egy nagy halom pénz és egy profi jégkorongcsapat. Pedig Faith nem is szereti a hokit!
MÁSODIK KATASZTRÓFA: SZENVEDÉLY 
Ty Savage-ot a halálos vonzereje és még halálosabb jobb horga méltán teszi az amerikai és kanadai a hokirajongók kedvencévé. A játékos szeme előtt azonban csak egyetlen cél lebeg: megnyerni a Stanley-kupát. Nagyon nem vágyik rá, hogy egy buta liba keresztülhúzza a számításait.
HARMADIK KATASZTRÓFA: SZERELEM 
Faith és Ty első látásra megutálják egymást, mégsem tudnak szabadulni a másiktól. Egy gyenge pillanatban engednek a kíváncsiságnak, és kiderül, hogy Ty több mint amennyit az izmos test és a profizmus látni enged, és Faith sem az a buta ex-playmate. Viszonyról azonban szó sem lehet, ha pedig még egymásba is szeretnének, az kész katasztrófa lenne!


A könyvről egyszer már írtam 2013 augusztusában. ITT olvasható el az akkori bejegyzés, de a fontosabb dolgokat felidézem ezúttal. A történetről, akkor így írtam röviden. Senki ne ijedjen meg, nem spoileresebb a fülszövegnél, csak egy kicsit több információval szolgálok a könyv első pár fejezetéről.
Faith 30 éves, az 51 évvel idősebb férje hirtelen elhalálozásával, pedig 5 millió dollár mellet megörökli a Chinooks hokicsapatot is. 24 évesen szerepelt a Playboy lapjain természetesen meztelenül, előtte pedig sztriptíztáncosnőként dolgozott. A pénz miatt, de leginkább a biztonság miatt ment férjhez Virgil Duffy-hoz, de az 5 év házasság alatt igaz barátja lett. Férje holtteste még kis sem hűlt, mikor a temetésen már összetűzésbe keveredik Virgil fiával, aki szerintem egy gerinctelen féreg, hogy békén hagyja a család úgy dönt, eladja neki a csapatot. Ami szerencsére ez nem következett be, így egy nagyon érdekes történet keveredett ki abból, hogy egy olyan nő került a csapat élére, akinek fogalma sincs, hogy a hokit eszik-e, vagy isszák. 

Ty Savage a Chinooks új csapatkapitánya, akit átigazoltak, miután Bressler súlyos balesetet szenvedett. Ty arcán nagyon ritkán lehet mosolyt látni, mindenki mogorvának tartja. Minél többször olvasom újra, annál jobban belezúgok a pasiba. :D Kár, hogy ilyen férfi csak a fiktív világban létezik. Sármos, határozott, céltudatos, és nagyon-nagyon mogorva. Míg az életébe nem toppan egy olyan nő, aki képes felbosszantani és felkelteni az érdeklődését egyszerre, aki képes mosolyt csalni az arcára.

"Ha elég nagy dekoltázst villantasz egy férfinak, rögtön elfelejti az összes okos kérdését."

Faith tudja mi a nélkülözés, és a megélhetésért való küzdelem. Minden alkalmat megragad azért, hogy elkerülje múltjának azt a sötét korszakát. Sokan nem látnak át a tökéletes női idomokon, hiába próbálja magát immár ízléses ruhák mögé rejteni, sokan akkor is Miss Júliust látják benne. Érzelmes, szenvedélyes és kedves nőszemély, akit nagyon könnyű megkedvelni. Küzdőszellem, aki nem adja fel könnyen az álmait.

"Ha adott volna arra, amit mások gondolnak róla, azzal kiszolgáltatta volna magát a bírálóknak, márpedig ő soha senkinek nem adta meg ezt a hatalmat maga felett."




Ez a könyv a sportos romantikus műfaj egyik legviccesebb története! Tökéletesen elegyíti a romantikát és a humort. Többszörösen újraolvasós, ezt az is bizonyítja, hogy személy szerint olvastam már angolul, kétszer horvátul és most magyarul is, de az is biztos, hogy a magyar megjelenést többször fogom még a jövőben kézbe venni. 
Nagyon élvezetes a fordítás, pörgős a történet, egyike azon romantikus regényeknek, amiken mindig szórakozik valamin az olvasó.

Élvezet volt olvasni az elején a civódásukat, amely persze hamarosan átváltott igazi szenvedélybe. 
Akció a jégen, rengeteg tesztoszteron az öltözőben, női báj és elegancia az irodában. Egyedi főszereplők, imádni való mellékszereplők, (nagyon) fura szülők, és még furcsább helyzetek, amibe sodorják főhősnőnket. Megismételhetetlen helyzetek, érdekes fordulatok, utálni való negatív szereplő... Minden megadatott benne, amitől tökéletes kikapcsolódást nyújt a nap bármely szakaszában. Tökéletes Valentin-napi ajándék uraim! :)

A sportos romantika kedvelői imádni fogják, van benne hoki és romantika, és minden olyan elem, amitől a nők szíve olvadozik és mosolyog egyszerre.


Eredeti címe: True Love and Other Disasters
Sorozat: Hokisok 4. része
Kiadó: Athenaeum
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
ISBN: 9789632935225
280 oldal, kartonált







02.02. - Kristina blogja
02.04. - Angelika blogja
02.06. - CBooks


Vajon milyen jól ismeritek Rachel Gibson Hokisok sorozatát? Mostani játékunkból kiderül, ugyanis a turné mindhárom állomásán találtok majd egy-egy idézetet, s nektek ez alapján kell megmondnotok, hogy a sorozat hányadik kötetére gondoltunk. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

„Még akkor is kedvellek, amikor minden erőmmel azon vagyok, hogy ne kedveljelek.”

0 comments: