Colleen Hoover: Velünk véget ér

, by Kristina

Fülszöveg:
Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret. 
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen. 
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot. 
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített. 
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni. 
Add át magad a reménynek! 


Gyáva módon majdnem azt választottam, hogy nem írok a könyvről. Erre pedig egyszerű a magyarázat, utálok spoileres bejegyzést írni, most mégis erre kényszerülök, de azért próbálom minimalizálni. Nagyon nagy hatással volt rám a történet. Ami persze nem meglepő, hiszen Colleen Hoover minden egyes könyve eddig levett a lábamról. Csakhogy ez a történet még jól bele is döngölt a földbe. 
Kedves olvasó, ha nem elég meggyőző az írónő neve, ahhoz hogy megszerezd ezt a történetet, akkor olvass tovább, de hidd el nekem, akkor jársz a legjobban, ha beszerzed és magad győződsz meg róla.

Ez egy igazi szívbemarkoló keserédes történet, amely őszinte, és nagy igazságokról szól. Rengeteg hangulatot, érzelmet idézett elő belőlem, az így is megtépázott szívem olykor tovább vérzett a szereplőkért. 

Kissé más, mint az eddigi Hoover regények, sokkal fordulatosabb, bonyolultabb. Szerintem zseniálisan van felépítve. És nem csak úgy hasra csapva dobálózok ezekkel a jelzőkkel, de tényleg nem mindennapi a könyv. Nagyon nehéz témát dolgoz fel, és szégyenlem bevallani, de ez a könyv nyitotta fel a szemem, hogy ez a dolog sem egyszerű fekete vagy fehér, mert az elménk és a szívünk nagyon sokszor kicseszik velünk, és a szerelemre fogva rávesz arra bennünket, hogy olyat is tűrjünk amit nem szabadna. De kívülállóként mindig könnyebb ítélkezni. Brutális és szomorú, de sajnos nagyon gyakori, és a társadalom is hibás, amiért sokszor a gyengébb felet is lenézi, pedig olykor az elménk és szívünk az ilyen esetekben a legnagyobb ellenségünk és ezt sokan nem értik meg.

Lily története megrázó, de sajnos gyakori. A múltját és a jelenét párhuzamosan mutatja be az írónő, ezzel is fokozva mindent. Lilyt az eddigi legerősebb karakternek gondolom, akit valaha is létrehozott az írónő! Édesapja folyamatosan bántalmazta az anyukáját, és megfogadta, hogy ezt soha nem fogja senkinek sem engedni. Titokban a szomszédban megbúvó hajléktalan sráccal egyre közelebbi kapcsolatba kerül, és megismeri az első szerelem erejét. Atlas nagy hatással van Lily jövőjére, a sok rossz mellett biztosított a lánynak boldog pillanatokat.
Ryan tipikusan az a férfi aki elbűvölő, karizmatikus és a rejtélyes viselkedésével mindenkit levesz a lábáról. És nem, szó sincs szerelmi háromszögről, ez a könyv teljesen másról szól.

A történet nagyon sok olyan üzenetet hordoz, amelyet meg kell ismerni és tovább kell adni. 


Megjelenés: 2017. november 7. 
Eredeti megjelenés: 2016 
Oldalszám: 424 
Fordító: Kamper Gergely 
Eredeti cím: It Ends with Us 


11.11. - Könyvvilág
11.13. - Kristina blogja
11.15. - Angelika blogja
11.17. - Sorok között
11.19. - MFKata
11.21. - Deszy könyvajánlója
11.23. - Dreamworld
11.25.- CBooks 


Colleen Hoover tollából már rengeteg érzelmes romantikus könyv jelent meg, ezeket fogjuk felidézni a nyereményjátékunk során. Minden blogon találni fogtok egy idézetet az írónőtől, a dolgotok pedig természetesen az lesz, hogy kitaláljátok, melyik könyvéből származik, és beírjátok a könyv címét a rafflecopter dobozba. 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

" – Most akkor szerelmesek vagyunk, vagy mi a franc van?
Tegnap reggel óta először hangosan felnevetek. 
– Aha – mondom még mindig nevetve. – Úgy látszik, tizennyolc éve szerelmes vagyok beléd, vagy mi a franc." 

0 comments: