Debora Greary: Kóborló boszorkány

, by Kristina

Fülszöveg:
Marcus Buchanan különleges férfi: létezik egy köztes világ, amelybe különleges erők segítségével be tud lépni. Marcus egy asztrálutazó. Magányos agglegény, aki már régóta remeteéletet él fájdalmas múltja miatt. Még gyermek volt, amikor elvesztette az ikertestvérét, Evant.
Egy nap különös jóslatot kap: talál majd egy csecsemőt, akit Morgannek hívnak, és neki kell majd gondját viselni. A férfi nem hisz a jóslatban, de a végzetét senki sem kerülheti el… Marcus kétségbeesetten próbálja kikerülni ezt a feladatot, de Moira és a boszorkányok mindent megtesznek, hogy a férfi újra megnyissa a szívét, és megtalálja önmagát. És miközben Marcus próbál megküzdeni a mindennapok nehézségeivel, a kis Morgan különös képességeinek kordában tartása is kihívások elé állítja, hiszen a kislány is asztrálutazó. Hatalmas és különleges energiáinak megfejtése még a tapasztalt boszorkányokat is próbára teszi.
Vajon Marcus a fájdalmon át megtalálja az utat a szeretet és a gyógyulás felé? És a boszorkányközösség képes lesz kordában tartani az asztrálutazók erejét?


Ilyen még nem történt velem, mióta blogolással foglalkozom, de ez a könyv teljesen levett a lábamról és ráadásul nem is romantikus történet. Sokszor tudtam azonosulni a szereplőkkel, talán az miatt mert nekem is van egy 6 hónapos csöppségem, és a mindennapjaim nekem is hasonlóan telnek, kivétel a varázslás, mert nekem sajnos nincs ilyen képességem... :) Pedig olykor nagyon jól jönne egy-két trükk, amit a könyvben is használtak.

Azok a dolgok, amiket eddig is szerettem ebben a sorozatban, hogy minden szereplőnek van fontos feladata, igazából a főszereplő sem tűnik ki nagyon, a csapat, pontosabban a boszorkány közösség, a család együtt képeznek egy egészet. Marcus karaktere az elején eléggé kivülálló, olykor kissé morgós, jobb szereti a magányt. Mégis mindig akad látogatója, hiszen a boszorkányok közössége nagyon erősen összetartó és nem hagyják neki, hogy teljesen a magány rabja legyen. 
Marcus 5 éves korában elveszti ikertestvérét amikor az asztrál utazás során egy másik síkba utazott. Rányomja a bélyeget a lelkére, 43 évig magát hibáztatja, amiért nem tudta megakadályozni. Moira és a boszorkányok meglepő jóslatot kapnak, miszerint Marcushoz érkezik egy Morgan nevű csecsemő és a férfinek kell befogadnia és vigyáznia rá. Természetesen ez ellen mindent elkövet a férfi.
Nagyon nagy változásokon megy keresztül Marcus, nagyon szurkoltam neki. Morgan egy tündéri kisbaba, aki már az első mosolyával az ujja köré csavarta a morgós boszorkányt, persze azért a férfinak is kell egy kis idő, hogy elfogadja amit a sors neki szánt.

Felszabadító érzés, hogy ezt a sorozatot mindig könnyedséggel vehetem kézbe, mert tudom, hogy az egész cselekmény szinte végig pozitív. Nincs ármány, nincs negatív szereplő (vagyis eddig nem volt)  nem kell attól tartanom, hogy olyan bonyodalom elé kerülnek, aminek kétes a kimenetele. 
Eddig nehezteltem azért mert a főszereplővel nem foglalkozik többet az írónő, és ezt mostanra értettem meg, hogy ennek a sorozatnak pont ez az egyik legjobb része, hogy minden alkalommal felsorakozik mindenki és folyamatosan lehet követni kivel mi történik. Már szinte mindekit fel kellene sorolom, ha arra kellene válaszolnom, hogy ki a kedvencem. Tényleg nagyon különlegesek és szerethetőek.

Talán ez a rész sikerült a legizgalmasabbra. Az internet boszorkányok kalandjai mindig is szórakoztatóak voltak, de most hogy veszély is kerül a gépezetbe kissé fokozta az adrenalin szintem olvasás közben. Csak ajánlani tudom. Önálló könyvként semmiképp nem ajánlom, mert szerintem fontos, hogy sorban haladva ismerjük meg az internet boszorkányok közösségének életét.

Eredeti cím: A Nomadic Witch
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 368
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789632617428
Sorozat: Modern boszorkány 4.


A modern boszorkányok, akik nem csak a négy elemet, de az internetet is manipulálják a mágiájukkal, visszatérnek!
És ezúttal igen nehéz fába vágják a fejszéjüket: Morgóval és bőven felveszi a versenyt Marcus, akit megkeserítettek a hosszú gyásszal töltött évek kínjai. Vajon van rá esély, hogy végre nyugalomra leljen? Lehetséges, hogy csak egy szeretetcsomag és a családja csipkelődő támogatása szükséges hozzá? Vajon akiket szeretünk, tényleg örökké velünk maradnak?
Tarts velünk november 14-től három állomásos turnénkon, és tudd meg a válaszokat! Ha ügyes vagy, a könyv három példányának egyikét is megnyerheted. 



11.14 - Insane Life
11.18 - Kristina blogja


Mostani nyereményjátékunkban olyan apukáké a főszerep, akik frissen kerültek az apaszerepbe, és még nem feltétlenül megy nekik minden gördülékenyen. Minden állomáson megtalálod ilyen témájú filmek, tévésorozatok egy plakátdarabját (természetesen a címeket levágtuk), ezeknek a filmeknek a címét keressük. (Természetesen angolul is elfogadjuk őket.)
Ha megvan a cím, nincs más dolgod, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: